Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 984
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 620
Аз меря с живачен под мишницата 10мин. Винаги като съм си правила експеримент с 5 и 10 минути има разлика в показателите с 0.1 - 0.2. Ние все спорим с ММ колко минути трябва да се държи. Но, вкрайна сметка и 5 минути да държиш разликата няма да е кой знае колко и ще се разбере дали има Т, която да се третира с лекарства. Ако на 5-та минута е 39,5, не ми трябва да го държа още 5 минути за да дам хексалгин... примерно.

Водих детенце днес да го слушат, защото след 7 дни на Панцеф още подкашля. ИМа леко блед вид и под мишницата (на 10-та минута Simple Smile ) има 37,1. Преслуша го, нищо не чу, но даде направление за кръвни изследвания. Утре сутринта отиваме. Чудя се за дете на 4 и половина трябва ли да е на гладно или може след закуска.

Та ЛЛ каза, че е възможно да се наблюдава лека температура до 14 след карантина.

# 19 621
Здравейте, по това време правят ли някъде пср тестове? Или е само сутрин?

Редактирам: В Пирогов правят до 17.30 часа.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 14:45 от ~Tony~

# 19 622
Хайде и аз в темата, с положителен домашен антигенен тест от тази сутрин. Засега съм с драскане в гърлото и трахеята и парене на очите. Някой прави ли дихателни упражнения? Гледам, че масово индийски доктори имат клипове по въпроса, напр.: https://www.youtube.com/watch?v=s6RwyP7ZeJU

# 19 623
  • София
Аз меря с живачен под мишницата 10мин. Винаги като съм си правила експеримент с 5 и 10 минути има разлика в показателите с 0.1 - 0.2. Ние все спорим с ММ колко минути трябва да се държи. Но, вкрайна сметка и 5 минути да държиш разликата няма да е кой знае колко и ще се разбере дали има Т, която да се третира с лекарства. Ако на 5-та минута е 39,5, не ми трябва да го държа още 5 минути за да дам хексалгин... примерно.

Водих детенце днес да го слушат, защото след 7 дни на Панцеф още подкашля. ИМа леко блед вид и под мишницата (на 10-та минута Simple Smile ) има 37,1. Преслуша го, нищо не чу, но даде направление за кръвни изследвания. Утре сутринта отиваме. Чудя се за дете на 4 и половина трябва ли да е на гладно или може след закуска.

Та ЛЛ каза, че е възможно да се наблюдава лека температура до 14 след карантина.

Е мисля, че може да изчака и да ги направите на гладно Simple Smile  Другия вариант, който са ми казвлаи е 2 часа след това да се вземе кръв.

# 19 624
  • пустинята Гоби
Правят, не е само сутрин.

# 19 625
За случая на Ън. Според мен, колкото и рано да е направен първия тест за антитела, не може след 5 месеца да се покачват. По- скоро обратното, да се понижават. Така си разсъждавам, де.

# 19 626
Правят, не е само сутрин.

Благодаря! В някои лаборатории май е до обяд, но явно има къде да се направи и по-късно.

# 19 627
За случая на Ън. Според мен, колкото и рано да е направен първия тест за антитела, не може след 5 месеца да се покачват. По- скоро обратното, да се понижават. Така си разсъждавам, де.
Абсолютно може, моят е правен на 22 ден, лаборантката каза много рано идвате, на 40 ден ще са по високи...!
Пуснах на 22 ден, защото имах и хормон да изследвам.  На 40 ден не отидох, не ми се буташе в заразите...
Същия е вероятно случая при Ън.

# 19 628

Мисля че няма проблем да е закусило детето. Никога не съм държала децата гладни, за да им правят изследвания.

# 19 629
  • София
Здравейте , пред болниците преглеждат ли все още болни , както се съобщаваше и трябва ли да си с доказан тест?

# 19 630
Кръв на гладно се взема за глюкоза,  за другото мисля не е нужно да е на гладно!

# 19 631
  • София
Тогава защо лаборантите ще предупреждават, че трябва да се правят кръвни изследвания на гладно ако не е така Unamused

# 19 632
  • София
Абсолютно може, моят е правен на 22 ден, лаборантката каза много рано идвате, на 40 ден ще са по високи...!
Пуснах на 22 ден, защото имах и хормон да изследвам.  На 40 ден не отидох, не ми се буташе в заразите...
Същия е вероятно случая при Ън.
Мими, съвсем различен е случаят със сина на Ън, няма нищо общо с твоя, прочети пак - първият тест е направен два месеца след преболедуване /дори не след първи симптоми/, а вторият - пет месеца по-късно.
При теб антителата е възможно и вероятно и да са се покачили, защото си се тествала много рано първия път, както са ти казали и от лабораторията.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 16:21 от Reinа

# 19 633
Аз не знам дали са се покачили...не съм ги мерила на 40 ден.
Мъжа ми беше месец и половина с пневмония! И ето ти два месеца почти болен...!
Но явно случая при Ън е друг! Не съм обърнала внимание, че два месеца след това е мерила.

# 19 634
Здравейте,съжалявам ако се повтарям,но не съм изчела всичко назад.От ноември започнах да карам така наречения дълъг ковид(според лекарите).Започна се с 10 дни ниска температура 37.2 изпит два антибиотика през това време.Месец след като падна температурата изгубих обоняние за 7 дни.И от тогава насам съм с ужасно замайване,сърцебиене,болки в очите и черни мушици когато мигам.Има ли някой с такива последици и колко време продължава...😔😔😔

Общи условия

Активация на акаунт