Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 688
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 635
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хихи, отново буря.

Според мен сме на път да разбием мита за лошата здравна система на България. В чужбина доста често не изписват нищо, не защото са много по-умни, а защото не искат или не ги интересува. Тук не ми останаха приятели и семейство - всичко живо замина и малцина са се похвалили, че здравните системи там където са работят много добре. Всички идват за иследвания, зъболекар и прегледи, а никой не мии чинии ако ме разбирате. Така, че хайде да не си даваме за пример чужбината.

Моята ЛЛ например каза да изчакаме 2 седмици с изследванията (ако нямаме оплаквания), защото може и да има някой разбутан показател и само да се ошашкаме. Но, каза и, че трябва да направим изследвания и ще каже кои като дойде момента.

Правихме втори тест на ЗЪл-вата, някакъв от 12лв. уха, евтин - категорично отрицателен. Утре ще се тества пак, няма симптоми.

ПП: темата е МОЯ, пък!

Говориш глупости, но щом тези разсъждения те успокояват, мисли ги.

# 19 636
Здравейте,съжалявам ако се повтарям,но не съм изчела всичко назад.От ноември започнах да карам така наречения дълъг ковид(според лекарите).Започна се с 10 дни ниска температура 37.2 изпит два антибиотика през това време.Месец след като падна температурата изгубих обоняние за 7 дни.И от тогава насам съм с ужасно замайване,сърцебиене,болки в очите и черни мушици когато мигам.Има ли някой с такива последици и колко време продължава...😔😔😔
Какви антибиотици сте вземали? Флуорохинилоните могат да имат доста неприятни странични реакции.

# 19 637
Здравейте,съжалявам ако се повтарям,но не съм изчела всичко назад.От ноември започнах да карам така наречения дълъг ковид(според лекарите).Започна се с 10 дни ниска температура 37.2 изпит два антибиотика през това време.Месец след като падна температурата изгубих обоняние за 7 дни.И от тогава насам съм с ужасно замайване,сърцебиене,болки в очите и черни мушици когато мигам.Има ли някой с такива последици и колко време продължава...😔😔😔
Какви антибиотици сте вземали? Флуорохинилоните могат да имат доста неприятни странични реакции.
Амоксиклав и Левофлоксацин

# 19 638
Какъв пробиотик пиете? И спирате ли го с края на антибиотика?

# 19 639
  • София
Не съм лекар, но по отношение на случая на Ън ми се струва, че логиката е такава - ако синът й се е срещнал наскоро отново с вируса, вероятно това е причината за повишение на антителата, просто организмът се е възбудил, за да реагира на новата зараза и явно я е смачкал. Според мен имунитетът действа така.

# 19 640
Какъв пробиотик пиете? И спирате ли го с края на антибиотика?
По време на антибиотиците никакъв..Пих два месеца след това по препоръка на невролог...

# 19 641
  • София
Седми ден след първите симптоми.Чувствам се добре,само обоняние загубих.Рано ли е да спирам с лекарствата?Колко време се пият?

# 19 642
  • Варна
Ние приемаме пробиотик ре-комфорт. Според вас колко време след спиране на антибиотиците да приемаме още пробиотик. Аз да питам още нещо, при съпруга ми сякаш температурата започва постепенно да спада. Значи ако трябва да го опиша, сряда, четвъртък, петък пика беше до 38.6 в следобедните и нощните часове. И от събота до днес, днес вече следобяд вдига 37.6-37.8. При мен температурата спря от раЗ, и се чудя дали може при него така постепенно да намаля докато спре. Днес все още не сме започнали Медрол, т.к ще бинго донесат тази вечер и се чудя ако има макар и малко подобрение дали изобщо да го пие?

# 19 643
  • София
Ние приемаме пробиотик ре-комфорт. Според вас колко време след спиране на антибиотиците да приемаме още пробиотик. Аз да питам още нещо, при съпруга ми сякаш температурата започва постепенно да спада. Значи ако трябва да го опиша, сряда, четвъртък, петък пика беше до 38.6 в следобедните и нощните часове. И от събота до днес, днес вече следобяд вдига 37.6-37.8. При мен температурата спря от раЗ, и се чудя дали може при него така постепенно да намаля докато спре. Днес все още не сме започнали Медрол, т.к ще бинго донесат тази вечер и се чудя ако има макар и малко подобрение дали изобщо да го пие?

До сега все са ни препоръчвали лекари докато приемаме антибиотика да се пие пробиотика още 15-20 дена след това Simple Smile

# 19 644
Амоксиклав и Левофлоксацин
Обсъдете с лекар дали е от антибиотика или дълъг ковид и какво да предприемете.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1083023

# 19 645
Моят тест за антитела изненадващо показа 0,0. Декември имах болни около мен, самата аз също бях хремава, леко гърло ме болеше и мислех, че съм го минала.
И сега се чудя дали е възможно все пак да съм била болна, но до сега всички антитела да са си заминали или май въобще не съм го карала?

# 19 646
  • в кукувиче гнездо
Моят тест за антитела изненадващо показа 0,0. Декември имах болни около мен, самата аз също бях хремава, леко гърло ме болеше и мислех, че съм го минала.
И сега се чудя дали е възможно все пак да съм била болна, но до сега всички антитела да са си заминали или май въобще не съм го карала?
Е, то е ясно, че не сте го карала.

# 19 647
  • София

Амо колежката беше болна Декември. Сега реши да направи тест за антитела и вече няма никакви Simple Smile

# 19 648
Значи пак не е ясно... Благодаря момичета Simple Smile

# 19 649
  • Велико Търново
Привет! Моите симптоми започнаха преди повече от 2 седмици с хрема и гърло, прерастнаха в умора, мускулни болки и вече от няколко дни съм с ужасна кашлица. В събота бях на преглед,  изписа ми антибиотик синекод, приемам го вече 4 дни. Днес си пуснах PSR и направих снимка. Личния смята, че теста може и да не покаже, тъй като е минало доста време. Резултата от ренгена е:лицевата рентгенограма на белите дробове представя белодробния паренхим в дясно базално дребнопетнисти инфилтрации по типа на бронхоалвеоларните микротромботични изменения при Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт