Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 575
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 665
Привет! Моите симптоми започнаха преди повече от 2 седмици с хрема и гърло, прерастнаха в умора, мускулни болки и вече от няколко дни съм с ужасна кашлица. В събота бях на преглед,  изписа ми антибиотик синекод, приемам го вече 4 дни. Днес си пуснах PSR и направих снимка. Личния смята, че теста може и да не покаже, тъй като е минало доста време. Резултата от ренгена е:лицевата рентгенограма на белите дробове представя белодробния паренхим в дясно базално дребнопетнисти инфилтрации по типа на бронхоалвеоларните микротромботични изменения при Ковид.
Доколкото знам синекод не е антибиотик, а подтиска рефлекса за кашляне. Другото не мога да го коментирам.

# 19 666
Розичка, всичко ще е наред. Една позната на 70+ с придружаващи заболявания го изкара изключително тежко и въпреки това го изкара, така че....
А вие за тези снимки обаждате ли се в РЗИ за разрешение? На мен утре ми е 8ми ден и имам суха кашлица, мисля и аз да отида за една снимка.

# 19 667
Единият ми родител, с положителен тест, е от днес с повръщане. Буквално нищо не може да приеме, нито храна, нито вода. Много съм притеснена, моля ако при някой е протекло с такива симптоми да сподели.

# 19 668
Аз повръщах първата седмица, а стомахът ме боли и до сега. Мислех, че някое от лекарствата ми дразни, но май не е от тях.

# 19 669
Благодаря Тони. Изписаха ли ви нещо за тези симптоми и подейства ли?

# 19 670
Vitamine, болният пие ли нещо за стомах - фамотидин, лансопрол и т.н.? Ако пие и въпреки това повръща - викайте Спешна помощ. Спешна помощ имат инжекции за такива случаи.

# 19 671
  • София
Здравейте!
Аз на 20-тия ден от първи симптом си пуснах изследвания.
Имам повишен феритин - 183 при норма до 110 - това много ли е лошо?
И нисък фибриноген - това за какво беше?!?

# 19 672
Засега все още нищо ме взимал, повръщането е от обяд. Не зная от кой момент ситуацията е за спешна помощ...

# 19 673
Единият ми родител, с положителен тест, е от днес с повръщане. Буквално нищо не може да приеме, нито храна, нито вода. Много съм притеснена, моля ако при някой е протекло с такива симптоми да сподели.
Да, знам за такъв случай. Дори се наложи да лежи отново в болница. Ако продължава и утре, на всяка цена трябва да се сложи спешно на системи, после да се мисли за друго. И ако се намери място в болница, е добре да влезне.

# 19 674
  • в джунглата
Хора моля пишете как ви е пулса? 8 ден, с двустранна пневмония съм и с адски висок пулс 120. С големи дози  бетаблокер понякога пада до 100-105. Направо не знам какво да правя, в Бургас няма места по болниците.

# 19 675
Vitamine, дайте половин таблетка деган. Спешна помощ идат след часове. Поне поискайте съвет от тях какво да правите.

# 19 676
Не е странно, че повръща. В гастроинтесталния тракт (корем-черва) има ACE рецептори, т.е. нещото, за което се закача коронавирусът. Аз бях с друг тип стомашен проблем заради ковид. Децата също се оплакват често от стомашни проблеми при ковид. Случва се и при възрастни, но по-рядко.

За повръщането може да му вземете Деган. Не знам дали още го дават без рецепта, но върши работа. Ако не може да го задържи - обадете се на спешна помощ. Рискът от обезводняване не е за подценяване.

# 19 677
На опаковката пише Медрол 4мг, няма пневмония поне на 8 ден когато прави снимка. Личната казва утре пак да ходим на снимка, не знам вече защо не спада тази температура? Може утре снимката да покаже някакво влошаване. Чудя се дали личната не се презастрахова с този Медрол. Дали не трябваше втори антибиотик да се включи.

Не е презастраховане, но ако се съмнявате, потърсете второ мнение. По принцип при продължителна температура и домашно лечение предписват медрол. Близък човек се лекуваше от известен професор - пулмолог, на 5-6 ден при продължителна температура включи медрол.Това е изглежда по протоколите. Потърсете второ мнение за да сте сигурни, но тази температура не е добре да се поддържа дълго.

# 19 678
Здравейте, моля някой ако си е запазил линк с упражненията и позите при ниска сатурация....нищо не откривам

# 19 679
Здравейте, моля някой ако си е запазил линк с упражненията и позите при ниска сатурация....нищо не откривам

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/20/4056591_britanski_lekar_ … po-dobre_ako_sme/

Общи условия

Активация на акаунт