Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 773
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 19 710
  • инфантилно и разглезено хлапе
Няма температура, но от обяд нищо не може да приеме. Другият родител  също е болен, но засега държи фронта. Много съм далече и много се притесненявам. Благодаря на всички за отговорите!
Щом няма температура, и не е засегнато дишането, това е добър признак.
Вирусът само е засегнал лигавиците на храносмилателната система, но не е навлязъл в кръвта, което е добре.
Спокойно, ще го изкара за десетина дена.
Само трябва да внимава да не получи обезводняване.
Не подценявайте гадината. И не е нужно да има затруднено дишане, за да се е сдобил човек с ковид пневмония плюс това, да не може да се храни и да пие вода! Обезводняванещо още повече сгъстява кръвта. Да не говорим, че всеки човек има различни симптоми, но никой от тях не е признак на това, че болестта минава леко.
Аз го изкарах октомври миналата година с подобни симптоми - без температура, без засягане на дихателната система, и без загуба на обоняние. При мен започна с внезапна болка в стомаха, гадене и повръщане(първия ден) и след това продължи още около седмица с разстройство и отпадналост.  Пил съм само отвара от жълт кантарион за стомаха(има противовъзпалително и успокояващо действие)+ изопринозин(имуностимулант)+ голямо количество витамини(B и C)
За около десетина дена се възстанових, без никакви антибиотици и без кортикостероиди, но около една седмица изкарах у дома в леглото на топло, и на чайчета, Като първите два дни нямах никакъв апетит и не бях хапвал абсолютно нищо. За сметка на това приемах доста течности за да не получа обезводняване.

Ако организмът ти е силен и не е засегната дихателната система не е толкова страшно.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 23:15 от BlueIce

# 19 711
Мадам тиква, няма кръвен тест за активна инфекция. Най-близкото до това са IgA и IgM анти-телата, но се развиват в различен момент при всеки човек. IgM може да не позитивират на тест до 7-8 ден от първите симптоми.

Ако ще правите тест за текуща инфекция - или PCR, или имунофлуоресцентен, или антигенен.

# 19 712
Днес приеха леля ми в много тежко състояние. 7ми ден от първия симптом й е, имаше 2 дни темп, болки в краката и умора.. вчера е припаднала от ниско кръвно, вечерта се влошава рязко и тази сутрин екип ня бърза помощ идва и измерва сатурация 38-40. Правят скенер установяват пневмония и плеврален излив.Веднага я взимат и слагат на кислород, за съжаление от бърза помощ са казали, че е за интензивно, но няма места. Можете ли да си представите, за цялата ни област има 6 легла на 100 хиляден град и то по време на пандемия.. в крайна сметка я приемат в отделението по рехабилитация, там има единствено легло с кислород... много е тъжно всичко, което се случва, да става въпрос за човешки живот и да има само 6 легла в интензивно...

За кой град става дума?

Дано леля ти се оправи бързо.

# 19 713
nolii, благодаря. Съпругът на моя служителка е зле, сатурация 77, викнали са линейка в 15.00....още чакат. Човекът е рисков , на възраст и с множество придружаващи заболявания. В София се развива действието.

Стискам палци!!! Пак започна историята от ноември-декември. Горките хора!!!

# 19 714
Благодаря Тони. Изписаха ли ви нещо за тези симптоми и подейства ли?

Не, аз така и не пих нищо за стомаха. Не знам защо, реших, че е нормално при болест и така. Не давам съвет да се следва подобно поведение, като цяло едва ли е правилно. Но пък аз повръщах по веднъж на ден и то обикновено все малко след прием на пробиотик (Линекс) Hushed

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 23:43 от ~Tony~

# 19 715
Няма температура, но от обяд нищо не може да приеме. Другият родител  също е болен, но засега държи фронта. Много съм далече и много се притесненявам. Благодаря на всички за отговорите!
Щом няма температура, и не е засегнато дишането, това е добър признак.
Вирусът само е засегнал лигавиците на храносмилателната система, но не е навлязъл в кръвта, което е добре.
Спокойно, ще го изкара за десетина дена.
Само трябва да внимава да не получи обезводняване.
Не подценявайте гадината. И не е нужно да има затруднено дишане, за да се е сдобил човек с ковид пневмония плюс това, да не може да се храни и да пие вода! Обезводняванещо още повече сгъстява кръвта. Да не говорим, че всеки човек има различни симптоми, но никой от тях не е признак на това, че болестта минава леко.
Аз го изкарах октомври миналата година с подобни симптоми - без температура, без засягане на дихателната система, и без загуба на обоняние. При мен започна с внезапна болка в стомаха, гадене и повръщане(първия ден) и след това продължи още около седмица с разстройство и отпадналост.  Пил съм само отвара от жълт кантарион за стомаха(има противовъзпалително и успокояващо действие)+ изопринозин(имуностимулант)+ голямо количество витамини(B и C)
За около десетина дена се възстанових, без никакви антибиотици и без кортикостероиди, но около една седмица изкарах у дома в леглото на топло, и на чайчета, Като първите два дни нямах никакъв апетит и не бях хапвал абсолютно нищо. За сметка на това приемах доста течности за да не получа обезводняване.

Ако организмът ти е силен и не е засегната дихателната система не е толкова страшно.
Да, но не всички организми са силни. Не всички са на 30 години, а и в случая беше питане на възрастен човек. Някои минават леко, други изтеглят късата клечка и влизат в черната статистика. Така че в тази ситуация не бива да се пренебрегва каквото и да е. А и случаят е друг, за съжаление не първи - не става дума за разстройство и луко повръщане, а за това, че и след повръщането всяка глътка вода води до следващо повръщане и още по-голямо обезводняване. Естествено никакви лекарства през устата не могат да се поемат, обезводняване и срив на електролитния баланс.
Така че като сте била късметлийка, не успокоявайте други, които може да нямат такъв късмет.

# 19 716
  • инфантилно и разглезено хлапе
Някои минават леко, други изтеглят късата клечка и влизат в черната статистика. Така че в тази ситуация не бива да се пренебрегва каквото и да е. А и случаят е друг, за съжаление не първи - не става дума за разстройство и луко повръщане, а за това, че и след повръщането всяка глътка вода води до следващо повръщане и още по-голямо обезводняване. Естествено никакви лекарства през устата не могат да се поемат, обезводняване и срив на електролитния баланс.
Така че като сте била късметлийка, не успокоявайте други, които може да нямат такъв късмет.
Така е. Слава Богу аз го изкарах сравнително леко - само с отпадналост и стомашно неразположение, като при мен може би най-тежко беше положението само първият ден/първата вечер. През следващите дни вече ми стана малко по-добре. Но от всичко видяно и прочетено се убеждавам, че при всеки човек(организъм) болестта протича по различен начин.
И още нещо интересно - първата вечер имах много странен симптом - освен гадене, повръщане и отпадналост, имах и силна замаяност - всичко ми изглеждаше някак нереално, все едно съм на три ракии... Smiley

# 19 717
  • При семейството си
nolii, благодаря. Съпругът на моя служителка е зле, сатурация 77, викнали са линейка в 15.00....още чакат. Човекът е рисков , на възраст и с множество придружаващи заболявания. В София се развива действието.

Стискам палци!!! Пак започна историята от ноември-декември. Горките хора!!!

Да, явно. Приет ли е човекът в крайна сметка някъде?

# 19 718
Преди няколко дни писах, че цялото семейство са болни, без мен. От два дни съм със симптоми и аз. Днес загубих вкус и си направих домашен тест за ковид от аптеката. Положителен е.

Може ли да споделите каква марка е теста , на кой производител? Моето впечатление е, че много от предлаганите тестове не са надеждни. Очевидно на този, който сте ползвали може да се разчита за верен резултат.

# 19 719
# 19 720
# 19 721
  • София
От къде е купен този тест, доста е евтин?

# 19 722
Днес приеха леля ми в много тежко състояние. 7ми ден от първия симптом й е, имаше 2 дни темп, болки в краката и умора.. вчера е припаднала от ниско кръвно, вечерта се влошава рязко и тази сутрин екип ня бърза помощ идва и измерва сатурация 38-40. Правят скенер установяват пневмония и плеврален излив.Веднага я взимат и слагат на кислород, за съжаление от бърза помощ са казали, че е за интензивно, но няма места. Можете ли да си представите, за цялата ни област има 6 легла на 100 хиляден град и то по време на пандемия.. в крайна сметка я приемат в отделението по рехабилитация, там има единствено легло с кислород... много е тъжно всичко, което се случва, да става въпрос за човешки живот и да има само 6 легла в интензивно...

За кой град става дума?

Дано леля ти се оправи бързо.
Легло с кислород е напълно достатъчно в такъв случай.  Кислородът и лежането ще вдигнат сатурацията, остава единствено и лекарствата да си свършат работата. Тук едната жена за 6 дни от 35, я изписаха с 98. Стискам палци да се оправи бързо.

# 19 723
  • в джунглата
Вкъщи всички освен детето са болни, вчера погребахме и свекървата(за 3 дена си отиде, мислехме че е настинала) ММ вече се пооправи, майка е 12 ден и още вдига температура. С двустранни пневмонии сме с по 2 Аб и не минава гадината. Пулса е в небесата. Като капак май и гъбички хванах, какво ползвате за това? Преди съм ползвала Микомакс, но сега гледам на лекарствата и на ксарелтото все има предупреждение за противогъбичните.....

# 19 724
За болните с ковид пневмонии. Осигурете си кислород за вкъщи ( бутилки или кисл. концентратори). Възстановяването е бавно и кислородът е нужен.

Общи условия

Активация на акаунт