Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 947
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 785
Момичета, майка ми направи препоръчваните изследвания при ковид, за съжаление личната нищо не разбирала от д-димер (239 ng/ml, ref. 0-198) и феритин (313 ng/ml, ref. 4-204). Мен обаче силно ме притесняват.
Някои да е имал подобни стойности? Към какъв специалист да се обърна за онлайн консултация?

ЦРП е 82.7 (ref. до 5), СУЕ 66. В ПКК всичко е в норма. Лекарката казала, че тези показатели падат бавно, от 3 дни няма Т и затова нямало нужда повече от АБ, снимка след 10 дни.... Да си пие хранителните добавки само и аспирин протект. Медрол не е пила. Хипертоник с намалена функция на щитовидната жлеза е.
Много ми е притеснено. Поне сатурацията е 97%.

# 19 786
  • в кукувиче гнездо
Много пъти в хода на вирусна инфекция възниква нужда от АБ, това е всеизвестно, и няма какво тоя или оня да смята, че на вируса АБ не влияел. За всеки вирус има определен период, в който може да мине и без него, но при развитие на болестта възникват изменеия, нарушения вследствие на вируса и АБ се изписва точно като екран/защита за тези усложнения. И не винаги, когато вече са се развили в пълна сила, защото в някои случаи може и да е фатално.
Може и да е правилно да се прави кръвна картина и да се действа след посявка, но в условия на пандемия, и мълниеносно развиващо се влошаване време за това няма.
Арвен, просто децата ти пораснаха, не че спря АБ и спряха да се разболяват! Grinning
Влия е се бактериалната инфекция, която е в следствие на вируса, а на вируса. Разлика правите ли? И никой не отрича ползването на антибиотици, а раздаването им на килограм. Преди години съм виждала изписани кочани с един и същи антибиотик от различни лекари. Заради едните екскурзийки.

# 19 787
Аз си направих снимка, дробовете са ми чисти, обаче тази кашлица продължава и ме притеснява. 8ми ден дали е рано за снимка?
На десети ден беше бронхит, на 15-тия двустранна пневмония.
А преди 10ти ден не сте си правили, така ли?

# 19 788
Скрит текст:
Абсолютно правилно е да се пуска кръвна картина, преди да се назначи каквото и да било. И да се действа след посявка.
И за да съм съвсем честна - аз също съм блъскала децата с антибиотици на кило, предписани от ЛЛ. Сега осъзнавам какво съм им причинила. Спрях да давам за всяко нещо предписаните грижливо антибиотици и спряха да боледуват. Не знам доколко е случайно.

Аз не си блъскам децата с антибиотици. Това му е вторият антибиотик, първият беше бисептол на 2г. Винаги сме се справяли с чайове, витамини, топли супи и пр. Нашата ЛЛ не е фен на антибиотиците, 10 дни сополи, кашлица и температура около 37.2-37.5 непостоянна, ту има, ту няма и жената в крайна сметка изписа Панцеф, тя го лекува от бебешор, знае че ходи с къс ръкав на студа и спи отвит - той е спартанец. Яд ме е. Някъде съм сбъркала, а усещах, че има нещо още като го заведох в Пирогов.
ЯННА, не се чувствай длъжна да обясняваш, имаш си личен лекар, майка си, ти и лекарят знаете най добре как да лекувате детето. Никоя майка не би лекувала детето си в ущърб на здравето му или по съвети от форума бг мама, пази боже.  Hands Pray

# 19 789
  • София
Аз си направих снимка, дробовете са ми чисти, обаче тази кашлица продължава и ме притеснява. 8ми ден дали е рано за снимка?
На десети ден беше бронхит, на 15-тия двустранна пневмония.
Кашлицата придружена ли е с температура и от гърдите ли усещате, че идва?
Аз днес доста покашлям, но сякаш е от някакво дразнене, гъделичкане от гърлото, нямам температура, сатурацията много се мени от 93 до 97. Сополите ми понамаляха и леко се поодпуши носа, вчера беше някакъв ужас направо.
Чудя се и аз за снимка, но пък сякаш е рано още.
Днеска направих инхалации с физиологичен разтвор и инхалатор, чудих се, чудих се, четох някакви немски публикации, че в болниците правили на болните и всъщност издишаните аерозоли намалявали разпръскването на вируса и се реших, пък да видим...

# 19 790
kupu, ами и аз не мога да преценя каква ми е кашлицата.
Понякога сякаш е само от гърлото, понякога от гърдите идва. Температура нямам кой знае каква, варира между 36.7-36.9.
За инхалациите и аз се бях засилила да правя, ама тук прочетох, че така се разнасял вируса надолу.

# 19 791
Някой има ли представа как се купуват лекарства от Гърция/ Турция?
Това е емайл адрес на гръцка аптека. Пишете им какво ви трябва, те отговарят и изпращат чрез спиди. Плаща се с наложен платеж.
paplas@live.com

# 19 792
  • София
Blackbling, аз бях писала за инхалациите, така бях чела преди време пак тук във форума.
На мен по принцип ми помагат доста - често зимно време понакашлям.
Е ти нямаш температура, на мен следобед най-много да стигне 36.7, но това е нормална температура.
Ей това намерих и четох с гугъл преводач.
https://www.pari.com/int/pari-physician-portal/news/covid-19-the … perts-perspective
Това също
Скрит текст:

# 19 793
Знаете ли дали мога да взема болничен за два дни назад и кога най-късно трябва да го подам на отдел човешки ресурси във фирмата. Късно ли ще е след 14 дни, след като мине карантината ми?

# 19 794
Здравейте отново! Вчера успях да си направя снимка и заключението беше: бронхитни изменения. Няма данни за инфилтративни огнища. Честно казано малко се притесних. Свързах се с пулмолог, на който изпратих снимката да я види. Каза, че всичко е наред и няма нищо притеснително, да продължавам да си пия антибиотика и само ако вдигна температура над 38 градуса, тогава да почна втори антибиотик. Аз сякаш вчера започнах да свалям температурата от самосебе си, надявам се това да е добър знак.
Ако някой е усещал стягане в гърдите, моля пишете колко време продължава? То ме притеснява, иначе не се чувствам зле.
Моля за съвет и за лек за запушен нос.
При мен стягането в гърдите продължава вече 4 месеца след Ковид. По-скоро е усещане за натиск в легнало положение. Ходих на пулмолог, снимки и т.н - нищо притеснително, било нормално да има и такива оплаквания месеци наред след преболедуване

# 19 795
Лек за запушен нос - капки за нос! Има безброй видове на пазара...!

# 19 796
Знаете ли дали мога да взема болничен за два дни назад и кога най-късно трябва да го подам на отдел човешки ресурси във фирмата. Късно ли ще е след 14 дни, след като мине карантината ми?
Извън ковид болничен може да се вземе Най-много ден преди ЛЛ да го е въвел в системата. При карантина (регистрирана в РЗИ) може явно и по-късно. Вече за работодателят е както му скимне.

# 19 797
  • в кукувиче гнездо
Не, не може да вземете, освен, ако нямате положителен пср от преди два дни, заведен в системата на РЗИ. Болничен за ковид се издава на база положителен пср от деня на резултата и се получава след 14 дни. Т.е. след изтичане на карантината.

# 19 798
Ваксинирани с АЗ, как мина при вас? Мъжа ми на ден 1 беше с главоболие, вечерта в 3 вдигна 38.6, но за щастие с парацетамол бързо я свали и сутринта беше ок. Сега пак започна да го цепи главата и пак е с температура, но под 38.

# 19 799

На мен и личната и от фирмата ми казаха - след карантината. И като изтече го взех от личната и пратих във фирмата. Иначе бях в контакт и с лична и с HR и знаеха откога съм с +тест и тн.

А като отидох до личната, тя само ме пита от коя дата искат да е, дори не погледна нито копие от резултата от теста, нито документа ми от РЗИ. Но пък предполагам всичко е видяла в системата и затова...

Общи условия

Активация на акаунт