Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 289 419
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 815
Казвам от моя опит, когато боледувах носът ми беше абсолютно сух и все едно защипан в горната част, никаква хрема или сополи, помогнаха ми капките.
Цял жвивот съм с хреми, запушен нос, сополи, отдавна билкови отвари не ми действат, ползвам капки и антихистаминови пръскала с кортикостероид. Вторите не препоръчвам за ковидно болни, те са за алергичните ми ринити.

# 19 816
  • Там,където се събуждам щастлива.
Някой има ли представа как се купуват лекарства от Гърция/ Турция?
Това е емайл адрес на гръцка аптека. Пишете им какво ви трябва, те отговарят и изпращат чрез спиди. Плаща се с наложен платеж.
paplas@live.com

Много благодаря!

# 19 817
На втори ден, но още нямаше нищо.
Моята е от 8ми. Обаче чак сега се замислих,че не ми дадоха снимката. Само лист, на които пише,че белите дробове са в добра просветляемост, без огнища и инфилтративни промени. Проследими костадиармални синуси (какво значи това?).
На някой друг да не са му дали снимката?
Снимки вече никъде не дават. Или почти никъде. Обикновено за листа има закачен диск.

# 19 818
  • в кукувиче гнездо
Казвам от моя опит, когато боледувах носът ми беше абсолютно сух и все едно защипан в горната част, никаква хрема или сополи, помогнаха ми капките.
Цял жвивот съм с хреми, запушен нос, сополи, отдавна билкови отвари не ми действат, ползвам капки и антихистаминови пръскала с кортикостероид. Вторите не препоръчвам за ковидно болни, те са за алергичните ми ринити.
По същия начин беше моят нос при боледуването ми. Не съм ползвала капки, защото от тях става по-зле. След няколко приема на геломиртол всичко това изчезна.

# 19 819
Калинка, дано се оправи майка ти, че тези бактерии са много упорити.

Никой питаше за ваксина с АЗ.
Вчера ми сложиха.
12 часа нямах никакви симптоми.
После втрисане и главоболие.
Днес вече съм по-добре, но още имам Т.
Под 38 е и не пия нищо.
Имам и болка в ръката, без зачервяване, но това не го броя за проблем.

# 19 820
Аз бях със запушен нос около 3 седмици, без хрема и тн, нищичко. Пих геломиртол през цялото време, но не помогна на запушването (даже не знам защо го пих, но от 2 места ми го предписаха). Слагах капки Муконазал, но основно вечер, през деня търпях.

Моят нос е зле и след 1-2 капвания ксилометазолин, после няколко дни потича малко кръв от носа при издухване. С муконазал обаче нямам този проблем, даже след 3 седмици ползване. Та тези капки бих препоръчала от личен опит.

# 19 821
По същия начин беше моят нос при боледуването ми. Не съм ползвала капки, защото от тях става по-зле. След няколко приема на геломиртол всичко това изчезна.
Геломиртол се пие при наличие  на секрет, който да се втечни и да излезе навън, няма значение дали от носа или от дихателните пътища. Изписва се при синузит, бронхит, за задържани жилави секрети, които да се втечнят и излязат навън. Щом ти е помогнал добре, няма лошо, на всеки помагат различни лекарства.
Потребителката питаше нещо за запушен нос, е капките са средство за това.
Нора, кървенето се получава от изсушената носна лигавица, за това харесвам и аз Муконазала, трамазолинът не я суши и прави трошлива толкова. Но и с тях трябва внимателно, не повече от 5-7 дни.

# 19 822
Здравейте, ден 9-ти от симптоми и 7-ми от +тест. Днес усетих, че вкуса и обонянието ми се връщат. Свърших кутията си селен+цинк и ЛЛ ми каза да продължа с цинкорот. В упътването пише, че дневната доза е 25 мг, а тя ми каза да пия *2, т.е. 50 мг. Мисля да пия 25 мг на ден. Синът ми (24 г.) снощи ми изкара акъла, започна да покашля и каза, че го болят гърдите. Иначе той без тест е контактно лице и му правя същата терапия като моята. Поръчах да ми купят геломиртол и бромхексин /бромхексина по препоръка на ЛЛ/. Закупени са обаче хапчета от 8 мг, а не сироп, та ще звъня довечера на ЛЛ да каже как да ги пие.

# 19 823
Здравейте, ден 9-ти от симптоми и 7-ми от +тест. Днес усетих, че вкуса и обонянието ми се връщат. Свърших кутията си селен+цинк и ЛЛ ми каза да продължа с цинкорот. В упътването пише, че дневната доза е 25 мг, а тя ми каза да пия *2, т.е. 50 мг. Мисля да пия 25 мг на ден. Синът ми (24 г.) снощи ми изкара акъла, започна да покашля и каза, че го болят гърдите. Иначе той без тест е контактно лице и му правя същата терапия като моята. Поръчах да ми купят геломиртол и бромхексин /бромхексина по препоръка на ЛЛ/. Закупени са обаче хапчета от 8 мг, а не сироп, та ще звъня довечера на ЛЛ да каже как да ги пие.

Бромхексин хапчета 3 пъти на ден по 2 в активна фаза на болестта

# 19 824
  • Germany
Яна, и според мен кръвните на детето ви показват бактериална инфекция и аз лично бих направила снимка веднага.
Канела, на майка ви ЦРПто е много високо. Нямам идея колко се покачва при ковид, но тези стойности обикновенно са като при бактериална инфекция. Аз бих направила снимка.
За мен най добрите капки за нос са Муконазал. Отпушват бързо и трайно и не са с ксилометазолин, към който привиква лигавицата.

# 19 825
  • Другата България

Бромхексин хапчета 3 пъти на ден по 2 в активна фаза на болестта
Лекар ли сте?

# 19 826
Яна, и според мен кръвните на детето ви показват бактериална инфекция и аз лично бих направила снимка веднага.
Канела, на майка ви ЦРПто е много високо. Нямам идея колко се покачва при ковид, но тези стойности обикновенно са като при бактериална инфекция. Аз бих направила снимка.
За мен най добрите капки за нос са Муконазал. Отпушват бързо и трайно и не са с ксилометазолин, към който привиква лигавицата.

За ЦРП-то - когато бях в спешното на Токуда, моето беше 35-36 и ми казаха: "Високо е, но не е притеснително, има много хора сега с ковид със 70-80 и повече."

Та, може би 80 все пак е високо, но не нетипично за ковид. И аз бих направила снимка и на лекар.

# 19 827
на кой номер от рзи софия звъните, като трябва да излезете, а сте под карантина?

# 19 828
  • София
При баща ми  днес СРП е 36, а феритинът 473, при горна граница 400. (По назад бях писала, че на 18.03. при първите изследвания се установи бактериална уроинфекция и СРП беше 7,6). Според личния лекар това били нормални стойности при Ковид, и при наличето на лекуваща се бактериална инфекция...А дали е така, аз не мога да преценя.
Феритинът така ли изглежда и при вашите изследвания? За сега пие 5 дни Таваник и няма установена пневмония. Сатурация 96.
Днес е 8-ми ден от първите симтоми (започна със суха кашлица), а температурата и днес е 38,4 Sob
Задължително ли правят скенер при прегледите в болниците в София или може и снимка.

# 19 829
Скиорче,
изолира ли се бактерия и каква? Уроинфекциите са много упорити. При тях най-често патогенният титър се намалява (с лечение) и при имунен срив отново се разрастват.

Ковид и бактериална инфекция не се изключват. Със стерилна урина и ехографско изследване (ако инфекцията е засегнала бъбреците) можете да следите уроинфекцията, а другото - по протокола за лечение на ковид. Лошото е, че се прилагат различни групи АБ при бактериална вторична инфекция и при първична уроинфекция. Правихте ли антибиограма (след изследване на урината)?

Общи условия

Активация на акаунт