Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 477
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 905
  • София
Ако АЗ има проблеми с тромбозите, защо решихте че Спутник няма да ги има?

# 19 906
И че Ивермектин няма странични ефекти?

# 19 907
Е, че как ще има, като не се знае какви данни ни изкарват. Западните институции все ни лъжат, ама странно никой не отива да живее при честните братушки.

# 19 908
Днес приеха леля ми в много тежко състояние. 7ми ден от първия симптом й е, имаше 2 дни темп, болки в краката и умора.. вчера е припаднала от ниско кръвно, вечерта се влошава рязко и тази сутрин екип ня бърза помощ идва и измерва сатурация 38-40. Правят скенер установяват пневмония и плеврален излив.Веднага я взимат и слагат на кислород, за съжаление от бърза помощ са казали, че е за интензивно, но няма места. Можете ли да си представите, за цялата ни област има 6 легла на 100 хиляден град и то по време на пандемия.. в крайна сметка я приемат в отделението по рехабилитация, там има единствено легло с кислород... много е тъжно всичко, което се случва, да става въпрос за човешки живот и да има само 6 легла в интензивно...

За кой град става дума?

Дано леля ти се оправи бързо.
Легло с кислород е напълно достатъчно в такъв случай.  Кислородът и лежането ще вдигнат сатурацията, остава единствено и лекарствата да си свършат работата. Тук едната жена за 6 дни от 35, я изписаха с 98. Стискам палци да се оправи бързо.

Явно не беше достатъчно, защото вчера сутринта тя почина.. за Хасково става въпрос. Лекарите от Спешно отделение са казали, че е за интензивно.. просто няма легла.. мъжът й, който е с хронично белодробно заболяване, той се разболя първи, 10-11 дни беше с темп 38, но тъй като помпичките, който са му предписани съдържат кортикостероиди(взима ги постоянно, не заради ковида) не направи усложнения. Да не го кара леко, но не стигна и до болница..

Аз бях болна декември и бях с двустранна пневмония, бременна и не ми беше никак леко, а мъжът ми септември. Той няма почти никакви антитела, а работата му е свързана с постоянни контакти. Честно да си призная страхувам се от този вирус, но не мога да се ваксинирам, защото кърмя, а той иска руската ваксина, защото все пак за пфайзер няма достатъчно проучвания. Вие мислите ли,че е толкова често срещано повторното заразяване?

Много съжалявам. Sad  Как няма да се страхуваш, виж какво става.  Колеги на мъжа ми, които са в Смолян са с кашлици и температури, единият е с двустранна пневмония и от събота звънят на ЛЛ. Днес накрая ги е приела за преглед и НЕ е дала направления за ПСР?! За какво им било да се бутат в ковид тълпата в болницата... антибиотик и витамини... не знам какво да кажа. В малките градове е съвсем, съвсем друго.

# 19 909
Обаче искам да изкажа възмущението си от Пирогов и по-конкретно рентгена. Изключително несериозно отношение. Вчера съм чакала близо час рентгенологът да излезне и да почне да ни снима, и то пак добре,че хората, които чакаха с мен бяха с познат лекар от Пирогов, та той влезна в кабинета и реално рентгенологът се задейства.
Днес майка ми отиде пак там да си прави снимка - същата история.
Е, това нормално ли е? Държат се все едно отиваме там, защото нямаме друга работа,а те от своя страна все едно го правят насила. Пандемия е ма*ка му стара. Пълен потрес.

# 19 910
  • в кукувиче гнездо
За първи път ли ходите в Пирогов? Там винаги е било така. Може да виеш от болки в коридора, по корем да се влачиш, няма проблем... Влизаш, като ти дойде реда. С часове съм висяла.

# 19 911
но не мога да се ваксинирам, защото кърмя
Само отбелязвам - аз СЕ ваксинирах и кърмя. С АстраЗенека.
Проучете международни източници за ваксиниране и кърмене.

# 19 912
  • пустинята Гоби
В Пирогов винаги съм получавала коректно и адекватно отношение. Да не обобщаваме.

# 19 913
  • в кукувиче гнездо
В Пирогов винаги съм получавала коректно и адекватно отношение. Да не обобщаваме.
Аз не коментирам отношение и качество на услугата. За висенето става въпрос. Никога не са бързали там. Лекарите в Пирогов, изобщо персоналът там, има един различен вид клас от останалите медицински работници в страната. И тъй като работата ми в продължение на 5 години е била тясно свързана с Пирогов много добре знам за какво става въпрос Simple Smile Там между другото много добре се котират все още "връзките". Малко като в комунизма си живеят още.

# 19 914
  • София
Blackbling, гледах вчера в супердок, че Вита2 и Лора са пуснали часове за рентген и може да се запише човек.

# 19 915
За първи път ли ходите в Пирогов? Там винаги е било така. Може да виеш от болки в коридора, по корем да се влачиш, няма проблем... Влизаш, като ти дойде реда. С часове съм висяла.
Не, не ходя за първи път. Идеята ми е, че сме в пандемия. Никаква мобилизация. То затова сме и на първо място по смъртност в Европа, а не Ангелов да се чуди какво оправдание да измисли. Да престане да ходи на ПР разходки по болниците, а да отиде да види какво се случва реално.

# 19 916
  • пустинята Гоби
Blackbling, в Александровска не преглеждат ли болни от ковид? Входа на спешното е на същата улица като Пирогов, ама от другата страна. Поне по време на пика ноември, там също имаше фургони.

Не съм запозната с персонала на Пирогов, аз говоря за лекарите. Повечето от тях са повече от читави. Ходила съм и за глупости с децата, винаги съм получавала внимание.

# 19 917
Ами като звъняхме в РЗИ за зелен коридор,ни казаха най-добре да отидем в Пирогов, иначе аз щях да отида на друго място.

# 19 918
  • в кукувиче гнездо
Blackbling, в Александровска не преглеждат ли болни от ковид? Входа на спешното е на същата улица като Пирогов, ама от другата страна. Поне по време на пика ноември, там също имаше фургони.

Не съм запозната с персонала на Пирогов, аз говоря за лекарите. Повечето от тях са повече от читави. Ходила съм и за глупости с децата, винаги съм получавала внимание.
Персоналът на Пирогов са главно лекари Simple Smile И аз за тях говоря. И да, читави са.

# 19 919
И аз, и най вече бърза реакция. Не зная как е сега при условия на пандемия.

Общи условия

Активация на акаунт