Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 750
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 250
Това със Спешна помощ сериозно ли? Не са могли да вземат на носилка човек, който е за болница, но не е на крака? И просто са си тръгнали? Какво се очаква да направят близките? Аз на ваше място бих подала жалба, боже какво доживяхме.....

# 20 251
Това със Спешна помощ сериозно ли? Не са могли да вземат на носилка човек, който е за болница, но не е на крака? И просто са си тръгнали? Какво се очаква да направят близките? Аз на ваше място бих подала жалба, боже какво доживяхме.....
Ами така се случи, да, ние с мъжа ми не можахме да дойдем достатъчно бързо, за да помогнем. Докторката казала викнете съсед да помогне - свекърката отказала (съседите имат деца, възрастни роднини). 
Сега дойде следваща(държавна) линейка, оборудвана и със санитар, нямаше никакъв проблем, а и ние се бяхме строили да помагаме. Нещо сутринта явно им е дошло много Sad

# 20 252
А, да викнете съсед при болен с активен Ковид. Гениална идея на лекарката! Все повече се втрещявам. Дано се оправи бързо и да забравите за този кошмар!

# 20 253
Поне в София винаги е било така - нямат носилки и изобщо не се интересува кой и как ще свали болния до линейката. Търсиш съседи да помагат.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 22:29 от Недоволна

# 20 254
Така беше и преди 13 години, като трябваше да свалим татко до линейката...
Абе, не ми се говори на тази тема, ужасно е просто.

# 20 255
Загуба на глас и загуба на обоняние са коренно различни неща.
Знам.

# 20 256
И на мен ми е заявявано най-безчувствено "Намерете кой да го свали или си тръгваме!" и това при положение, че объркаха адреса и закъсняха твърде много. За съжаление, въпреки че се намери кой да го свали, по-късно баща ми почина.
Та важно е да попаднеш на хора, не само на специалисти!

# 20 257
Здравейте.
Съпругата ми (42 год.) прекара 2 седмици в болница с Ковид и двустранна бронхопневмония. Изписаха я вторник и сега пие 8 лекарства - азитромицин, биозин, карзил, трансметил, тромбекс, натаспин, дексаметазон, пулсет. Всичко това плюс витамини. Има страхотен апетит иначе и бързо се възстановява. Но се питам дали е необходимо да се пие всичко това 10 дни след изписване от болница, където е била тъпкана с антибиотици всекидневно?

# 20 258
  • на пъпа на Златията
Така си беше още преди 10 г. . . Търсиш съседи  роднини , някой да  помогне. Шофьорът и  фелдшерът стоят  и те гледат. Искат  може би да му платиш , но не казва . Трябва да се сетиш. Санитарката те гони и си иска пари да обслужва болния.  Цакаш 20=тачка на човек. . Сега с това заболяване не зная как е.То е и неудобно да търсиш нчкой. .Къде го има това по света. До кога ще се мълчи.   Да закриват линейките в бърза помощ. Да сключват договори с  частни линейки от бюджета си. Не им ли дават сега  по 1000 лв и на тях. Да вървят при частника  да им плаща на курс.
Коментирам спокойно , но съм бясна. За избор на екип плащаш.
Ако платиш  операцията ти ще е 6 часа. Ако не платиш 4 .Подканят те да дариш за болницата. 
Ако не платиш няма и да ти кажат че ако имаш някакви проблеми трябва да пиеш елементарни обезводнителни . Следва събиране на вода и проблеми поне 6 месеца да  резорбираш вода от дроба.
Чакаш  4 часа  на преглед и гледаш как  те изпреварват тоя и оня.  които са си платили.

# 20 259
Здравейте.
Съпругата ми (42 год.) прекара 2 седмици в болница с Ковид и двустранна бронхопневмония. Изписаха я вторник и сега пие 8 лекарства - азитромицин, биозин, карзил, трансметил, тромбекс, натаспин, дексаметазон, пулсет. Всичко това плюс витамини. Има страхотен апетит иначе и бързо се възстановява. Но се питам дали е необходимо да се пие всичко това 10 дни след изписване от болница, където е била тъпкана с антибиотици всекидневно?

Всяко лекарство от изписаните има своята роля за възстановителния процес. Карсил и трансметил напримар са за черния дроб. Очевидно са предвидили лекарите нещо, което да спомага на черния дроб да се справя с толкова химия.

# 20 260
Вече съм отчаяна. След 19 дни антибиотици и леко протичане на болестта Т ми е 37. Днес ми е 26ти ден от първия симптом.  На снимката последно дроба беше чист. Сатурация 96, 97. Незнам дали да не изпия още един антибиотик. Личната ми го влючи към втория, ама аз нещо се уплаших от това. Имали ли сте след толкова време и лекарства такава температура?

# 20 261
Спри вече да я мериш.
Няма нужда от трети АБ.
Ще се оправиш!

# 20 262
И аз на 18 ти ден съм с 37,3. Имах първите 3 дни такава ниска температура, после нищо. В сряда след карантината бях до ЛЛ, преслуша ме, прегледа ме. Имах само някаква задна хрема и много рядко подкашлях от нея. Днес висях на детето на мач сутринта, нещо ми беше студено, разкашлях се повече, следобяда и бузите ми започнаха да горят и нещо пулса ми се учести, сложих термометъра 37,3. Сатурация та не ми в мърдала през цялото време 99-100. Тъкмо мислех че ми е минало, утре пак на лекар.

# 20 263
  • София
Здравейте,
От четвъртък ММ е с някакви симптоми, Т около 37 градуса, леко отпаднал, днес му се появи болка в очите и болка в бъбрека. Вчера си  прави антигенен тест в лаборатория, теста е отрицателен. Междувременно вчера на мен ми биха първа доза от ваксина на Модерна и сега положението е доста странно. Предвид факта, че аз имам контакт с него, а съм с поставена ваксина  преди ден, дали няма евентуално да премине по тежко ако се заразя, ако има подобен случай моля споделете. Утре възнамерявам да го пратя на PCR, тези антигенни тестове не ми вдъхват доверие. Иска ми се да не е Ковид, но се съмнявам, при все че нито хрема, нито гърло го боли. Дадох му Авирон и довечера Колдрекс и Аспирин. Лошото е, че се притесних за него, да не зарази детето, че и аз с тази бита ваксина съвсем се ошашках....

# 20 264
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако се заразиш, ваксината само би помогнала

Общи условия

Активация на акаунт