Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 290 570
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 310
Дано сте прави момичета. Дано всички да се оправим и преживяното да остане само лош спомен.

# 20 311
Добър вечер на всички. Пак идвам за съвет и подкрепа. Преди малко не съобразих, че не трябва да вдигам тежко и носих чувал с кучешка храна 10 кг. от колата до вътре и сега имам чувството, че започна единия крак  от коляното нагоре ( бедрото) първо отпред, а сега и отзад да ме боли нещо като спазми като че ли и съм много изплашена да не съм си докарала проблем - някой тромб или нещо друго. Вие как мислите възможно ли е или си въобразявам. Вече наистина психически не издържам, а  съм и сама вкъщи, че ММ е в болница и много ме е страх.
И аз мисля чe може да е ишиасна болка свързана с проблем в кръста, ака се излъчва към крака, даже схеми има https://www.glasgowosteopath.com/back-pain/back-pain-sciatica/ според болката на кое ниво е проблема, почивайте си и ще отмине, ако мислите че може да е крампа, пийте магнезий, често се среща при ковид, аз имах тръпнене на краката и крампи и мисля че магнезият помогна.

# 20 312
И аз мисля че това са крампи. Но може и прищипан нерв от кръста да е също.
Ковид сам по себе си също причинява неврологични проблеми.
Пий много течности, вода за предпочитане, а ако започне да те боли по настоятелно, помоли някой да ти вземе Волтарен гел например. Мажеш кръста и краката.
За крампите Магнезият помага.
    В понеделник може да се консултираш и с лекар, ако не си забравила дотогава. Grinning
     Натаспин е хубава добавка.

Относно ваксината, поставена по време на боледуване, проблема е че имунната система се мобилизира и срещу ваксината (която е лъжлив патоген) и към реалния патоген (в случая Ковид). Има опасения че това може да доведе или до свръхреакция, или до недостатъчно силна реакция към реалния патоген и това да способства за по тежко протичане.
    Пряко самата ваксина не вреди, но косвено при всички положения е по добре човек да не се заразява в дните преди и скоро след ваксината.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 01:47 от geizer

# 20 313
  • София
В крайна сметка май нещата клонят, че аз и мъжа ми изкарахме някакъв друг вирус, но не и Ковид и сега отново полудявам от страх, че ако се разболеем и от него ще ни довърши.
Симптомите и при двамата бяха пресипнал глас, дразнене в гърлото, обилна хрема и лека кашлица, два дена отпадналост и замайване, като при него и един ден с температура 37.1.
Той се зарази от брат му, на който цялото семейство изкара абсолютно същото, не са правили никакви тестове.
Ние си направихме антигенни от аптеката - отрицателни.
Днес направихме кръвни изследвания - д-димер в норма, crp - при него 8 при мен 10, при мен левкоцити 12, суе - в норма, лдх - в норма, феритин - при мен в норма, при него повишен, както и ALAT - сега се притесних и за черния му дроб, и налагам вето за алкохол.
И при двамата комбиниран тест за антитела IgG  и IgM  - отрицателни, при него 16 ден, при мен 10 от симптомите. По - нататък ще пуснем и количествен.

# 20 314
Kupu, почти 1:1 с нас. При нас започна с болки в гърлото, запушен нос, втрисане при мен, хрема при мъжа ми, аз с температура 37.2 един-два дена, лека отпадналост ден-два и лека кашлица. Правихме по 2 антигенни теста в различни дни, на различни фирми, като мъжът ми си направи и тест за антитела от аптеката на 8-9 ден - IgG и IgM - отрицателни. ПСР тест не сме си правили заради отрицателните антигенни и защото не бяхме с температура и загуба на обоняние. Най-вероятно беше нещо друго. 12-ти ден от първи симптоми поочти сме се оправили, но не бих казала, че сме съвсем здрави, защото лигавицата на гърлото не се е изчистила съвсем все още, но сме много по-добре

# 20 315
Дънди, не си вдигай сама Ксарелто.
Ти защо го пиеш всъщност, сега за КОВИД ли?
Аз нямам постоянна терапия с разреждащи.
Нали си със същата аблация като мен?

# 20 316
Здравейте,
Не съм писала в темата. Не ми се е налагало до сега.
Знаете ли дали Ковид зоните (ДКЦтата в София) работят в неделя и при симптоми дали е удачно да се звъни на личния лекар в почивния му ден? Питам защото на всякъде пише, че трябва да се свържем с ЛЛ, който да ни насочи.
Благодаря предварително

# 20 317
Ковид зоните в ДКЦ не работят май в събота и неделя, но напиши в гугъл и ще ти излезе всичко-кои са, къде и работно време. Работят в болниците- Пирогов, Александровска, ВМА, Токуда, Окръжна....
Звънни и на личната, ако ти вдигне или не и е изключен телефона. Аз на моята и звънях една събота, ама телефона беше изключен.

# 20 318
Здравейте! Миналата година изкарах Короната и от тогава имам непрестанни болки в гърдите и гърба. По принцип съм със заболяването Бехтерев. От декември, болката в гърдите ми се засили, както и получих едно постоянно покашляне и на моменти дори имам втрисане. Ходих на снимка на белия дроб, нищо нямаше. Преди седмица, ходих и на кардиолог , при изследванията нямаше нищо убеспокоително, той заключи, че имам синусова тахикардия и ми изписа лекарства. Според вас, необходимо ли е да си правя нова снимка и тест за корона, дали е възможно пак да съм я хванала? Вече нямам идея на какъв лекар да ида.

# 20 319
Стига да вдигне телефона си личният лекар. Токуда и Софиямед преглеждат пациенти с прояви на ковид. Преди да тръгнете проверете по телефона дали нямат обособен времеви коридор. Разгледайте сайтовете на болниците. Успех!

# 20 320
  • в джунглата

Да, Дева всичко е заради Ковида и пневмонията. Даже и след аблацията, не са ми изписвали разреждащо, сигурно са забравили. Карах си добре с ниска доза ББ.
Сега Ксарелтото ми го изписа пулмолог, на всички изписвали още преди да види че и фиритина и Д димер са високи.  Кардиолог който не ме познава, а по телефона  ми каза че по принцип изписвали по 20мг, и на майка в болницата е 20мг дневно. Та за това съм се ошашкала . В момента не расъждам трезво, но май найстина по-добре да не го увеличавам за сега, все пак съм 50кг, а майка 80кг.  След седмица ще повторя изследванията и ще видим.
Хора болна съм от 9,10 март и вече за лекари, изследвания и лекарства съм дала над 1000лв /това само за мен, а вкъщи имаме още 3 болни при тях сумата е по малка/-това не е нормална държава, защо плащам осигуровки като всеки се прави на луд и като те види с направлението казва че няма часове по ЗК. В Бургас  една снимка без ЗК е между 50,60лв сега покрай ковида ги вдигнаха, а беше 30лв. На едно място питах за скенер 170лв-Ужас. Преглед 50, вторичен 50/40 според кефа. Rage

# 20 321
  • София
Здравейте, видях че сте споменала аблация ММ също е с аблация на сърцето, пред 2 год. в Токуда му правиха, дори още има някакви изменения на кардиограмата. И сега с този Ковид....ужас. Дано мине леко.

[/b][/i]

# 20 322
  • в страната на чудесата
Допускам, че който дава съвет за токуда не е имал щастието да посети ковид зоната. Т.е. коридора. В буквалния, интериорен смисъл на думата...

# 20 323
  • София
Допускам, че който дава съвет за токуда не е имал щастието да посети ковид зоната. Т.е. коридора. В буквалния, интериорен смисъл на думата...
Може ли да споделиш повече детайли по темата от личния си опит?

# 20 324
Аз само посочих, че има ковид зона в Токуда.  Мой приятел ходи там и беше в потрес от отвратителното отношение и 6 часово чакане, а не е имало много хора.  Иначе му направили снимка, кръв и добра терапия, защото вече е добре. Той отказал пср тест и затова платил 211 лв. В другите болници незнам как е.

Общи условия

Активация на акаунт