Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 491
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 385
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако утре не ви е спаднала температурата, звъннете на личната. Би трябвало утре вече да сте добре. Пожелавам да е така...

# 20 386
Здравейте! Колко време продължава тази температура при ковид? 14 ден ми е вече и почвам да се отчайвам.

А освен температура имате ли други симптоми.

# 20 387
Скрит текст:
Здравейте.
Снощи след Парацетамол  и обилно изпотяване, изведнъж ми просветна и станах нов човек- температура спадна на 36,5 , пулса падна на 85, тялото не ме болеше вече. Много странно беше. През деня толкова много ме болеше кръста, ръцете и краката, че не усещах болката в гърба, която ми се появи след Ковид. Сега си ме боли само гърба, както преди. Какво беше това, което премина през мен...добре, че беше за бързо и не започнах антибиотика. Утре ще си направя ПСР за всеки случай.
Дали пък Авирона подейства така бързо. От него обаче имам стомашни неразположения, но не са ми проблем и ще си го довърша по схемата.
Пожелавам на всички болни бързо оздравяване, а на останалите- да сте здрави Heart Eyes

Разстройство може да има и от вируса, по принцип тялото така най- добре се чисти от вирусите
Разстройство има, защото както всеки вирус Ковид засяга ударно лигавиците, носна, дихателна, чревна, очна! Повечето Корона вируси са със стомашни проблеми, конкретния също.

Нямам разстройство, а ми е гадно на корема, започна след като изпих първите 3 хапчета Авирон.
Настроила съм се, че не ме повтаря отново Ковид, дано утре ПСР потвърди.

# 20 388
  • на пъпа на Златията
Какви хранителни добавки вземате след Ковид за вдигане на имунната система? 28 дни съм вече в цикъла на лудостта, ще продължи още доста докато се възстановя (което се надявам рано или късно да стане), но нямам грам сила... Докато стана, и въздухът ми свършва, силите и те. Стълбите се наложи да ги качвам сигурно половин час - на 5-6 стъпала правех по поне 3 минути почивка...

Дълъг ковид? На колко сте години?
Просто се заредете с търпение. Не зная колко хапчетата помагат .

Каква пролетна умора?
Тя започва след като се стопли.Около средата на април.

# 20 389
Не, Рорик, пролетната умора започва, когато организмът изчерпи запасите си от витамини и хранителни вещества. Дължи се и на намаленото слънцегреене през зимата. Пролетна умора някой може да почувства още февруари. Струва ми се, че тези година сме много мобилизирани и ще прескочим субективното неразположение, характерно за пролетта.

# 20 390
Здравейте! Колко време продължава тази температура при ковид? 14 ден ми е вече и почвам да се отчайвам.

А освен температура имате ли други симптоми.

Кашлям, пия два антибиотика, но сатурацията ми е добра.

# 20 391
  • в джунглата
Eda 77 това че сатурацията ти е добра, не изключва да имаш пневмония, и моята е добра но съм с двустранна. 14 дена с температура ми се струва много време. Пиеш ли кортикостероиди?
Аз да се оплача, тъкмо падна от два дена пулса под 100, от тази вечер пак съм в небесата и с някаква аритмия, даже и кръвно вдигнах за кратко, треперя. Ужас, сигурно Дексаметазона или АБ Цимоцинокс ми пречат, нито с тях нито без тях. Случайно да знаете какъв е реда за преглед при кардиолог? Дали ще преглеждат като си с пневмония на АБ вече 14 дена, от първи симптоми 20 дена?

# 20 392
Здравейте, включвам се и аз в темата с въпрос.От една седмица нещо се опитва да ме повали, миналата събота се събудих с болки в гърлото, все едно съм пила нещо студено но не съм и главоболие, два, три дни положението беше все такова,лека суха кашлица имах само ден, след третия ден се появи и умора и отпадналост, а на петия ми се запуши и носа. Притеснява ме, че седем дни по късно главата адски ме боли не се влияе от аналгин и тн. много съм отпаднала и уморена, наболяват ме на моменти костите, гърба, бъбреците, и все ми се спи, но реално не кашлям, нямам температура имам си вкус и мирис. И ми е странно, с висок праг на търпимост съм    и настинки трудно ме събарят, но и това което ме е хванал е много странно, на моменти нищо ми няма и съм си като здрава, и след два часа главата ми гръмва, тялото ми отпада и нямам сила за да ходя. Почти съм сигурна, че не е ковид, но и не мога да го изключва напълно,Имал ли е някой от вас подобни симптоми?

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 23:48 от renji

# 20 393
  • в джунглата
Rendji ако четеш назад темата ще видиш че повечето са с такива симптоми и си е точно Ковид. Дано да бъркам и ти е негативен теста, но едва ли!

# 20 394
Rendji ако четеш назад темата ще видиш че повечето са с такива симптоми и си е точно Ковид. Дано да бъркам и ти е негативен теста, но едва ли!
Честно казано, съм реалист и колкото и да не ми се иска  смятам, че рано или късно всички ще го минем , и ако при мен протича така ок, притеснява ме само, че протичането до сега при мен особено първите дни беше леко и не съм се отделила от семейството си,но все пак като пусна теста ще видим има ли място за притеснение.

# 20 395
  • Там,където се събуждам щастлива.
Renji, сега ако кажете, че и сте излизала, пазарувала и евентуално работила, ще е връх на сладоледа.

# 20 396
Здравейте, включвам се и аз в темата с въпрос.От една седмица нещо се опитва да ме повали, миналата събота се събудих с болки в гърлото, все едно съм пила нещо студено но не съм и главоболие, два, три дни положението беше все такова,лека суха кашлица имах само ден, след третия ден се появи и умора и отпадналост, а на петия ми се запуши и носа. Притеснява ме, че седем дни по късно главата адски ме боли не се влияе от аналгин и тн. много съм отпаднала и уморена, наболяват ме на моменти костите, гърба, бъбреците, и все ми се спи, но реално не кашлям, нямам температура имам си вкус и мирис. И ми е странно, с висок праг на търпимост съм    и настинки трудно ме събарят, но и това което ме е хванал е много странно, на моменти нищо ми няма и съм си като здрава, и след два часа главата ми гръмва, тялото ми отпада и нямам сила за да ходя. Почти съм сигурна, че не е ковид, но и не мога да го изключва напълно,Имал ли е някой от вас подобни симптоми?
                  аз също мисля, че е Ковид. Тест от аптеката, ще ти свърши работа. Аз също нямам температура, но симптомите са ни подобни...Силно се намали обонянието ми, вкуса остана, отпадналост, болки в главата, дори по-скоро бяха като при  синузит. И на мен не ми се вярваше, но се потвърди. И да, това, че се променя, ежедневно...това му е най-характерното.. непредвидим е.

# 20 397
Какви хранителни добавки вземате след Ковид за вдигане на имунната система? 28 дни съм вече в цикъла на лудостта, ще продължи още доста докато се възстановя (което се надявам рано или късно да стане), но нямам грам сила... Докато стана, и въздухът ми свършва, силите и те. Стълбите се наложи да ги качвам сигурно половин час - на 5-6 стъпала правех по поне 3 минути почивка...

# 20 398
Искам да кажа на всички, които поддържат температура, дори след 14 ден, да не се тревожат, ако имат чиста снимка или чист скенер на бял дроб. Аз докато боледувах вдигах температура първите 3 дни до 37.4. После спадна. Е, имах си тогава и леки болки в гърлото, като от фатингит.  И на 16 ден вдигнах 37.7. Скенерът ми беше чист, изследванията тогава бяха в норма, с изключение на фибриногена, който ми беше леко завишен. ЦРП ми беше по-малко от 1. СУЕ също беше в норма. С температура от 37.4 до 37.8 си откарах 1 месец. Боляха ме ставите, потях се и бях като парцал много време. Честно казано се чувствах по-добре докато бях болна от Ковид. Имам чувството, че реално боледувах след 15тия ден. Явно е нормално след този вирус ммого дълго време да се усеща дискомфорт.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 17:38 от MilenaBA

# 20 399
Момичета, майка ми направи препоръчваните изследвания при ковид, за съжаление личната нищо не разбирала от д-димер (239 ng/ml, ref. 0-198) и феритин (313 ng/ml, ref. 4-204). Мен обаче силно ме притесняват.
Някои да е имал подобни стойности? Към какъв специалист да се обърна за онлайн консултация?

ЦРП е 82.7 (ref. до 5), СУЕ 66. В ПКК всичко е в норма. Лекарката казала, че тези показатели падат бавно, от 3 дни няма Т и затова нямало нужда повече от АБ, снимка след 10 дни.... Да си пие хранителните добавки само и аспирин протект. Медрол не е пила. Хипертоник с намалена функция на щитовидната жлеза е.
Много ми е притеснено. Поне сатурацията е 97%.
Здравей, може ли да споделиш кои са препоръчителните изследвания след прекаран Ковид?

Общи условия

Активация на акаунт