Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 285 177
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 760
Времето също "трепе" коронавируса. Дори нищо да не правите, той все пак не живее толкова дълго върху повърхности и вещи, това не му е основния начин на предаване.

# 20 761
Има ли някой да не е пил антибиотик по време на боледуването си?

# 20 762

Има, да, и някои пишем в темата. Ако Ви интересува нещо конкретно - питайте.

# 20 763
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Той сапунът разгражда липидната обвивка на вируса. Няма нужда от масла и неща...

# 20 764
Аз не пих  и се чудя дали не сгреших. Мисля си ако бях пила дали нямаше по-бързо да ми премине, тъй като и досега на 15 ден имам  неразположения - малко по-горе писах какви. Не че е нещо кой знае какво, но не съм напълно възстановена. Но и аз имах само гърлобол, онази странна хрема и темп. 37, 2- 37, 1 първия ден и после само следобед 37,1 до 10-11 ден.

# 20 765
Аз дрехите на ММ, които ми изпращаше от болницата за пране ги пуснах само тях на 60 градуса в пералнята. На повече не се осмелих и даже една от тениските се смали. Мислите ли, че е достатъчно, за да се премахне ако са налице вирусни частици ( те са били налице със сигурност) по тях?
Да, вирусът се деструктурира при измиване/пране с топла вода и какъвто и да е детергент /веро, прах, сапун/.

# 20 766
  • There I was on a July morning
Аз дрехите на ММ, които ми изпращаше от болницата за пране ги пуснах само тях на 60 градуса в пералнята. На повече не се осмелих и даже една от тениските се смали. Мислите ли, че е достатъчно, за да се премахне ако са налице вирусни частици ( те са били налице със сигурност) по тях?
Напълно е достатъчно - и прахът и високата температура унищожават вируса успешно.

Който не иска да си съсипва деликатните дрехи с пране на 60 градуса или масло от чаено дърво, по-добре да ползва по-ниски градуси и дезинфектанти. Има на Хейтман, ОМО и ДМ. Аз ползвам и отпреди пандемията при пране на ниски градуси и силно замърсени дрехи.

# 20 767
Никакви допълнителни дезинфектанти не слагам в прането.
60 градуса и прах са напълно достатъчни.

# 20 768
Масло от чаено дърво ?

# 20 769
  • There I was on a July morning
Масло от чаено дърво ?
Една потребителка имаше намерение да добавя в пералнята масло от чаено дърво, като средство за дезинфекция.

# 20 770
На 14-15 ден, настъпва подобрение и човекът е още седмици като парцал след това

Извинявай, от колко време следиш тази тема? Знаеш ли кой беше най-тежкия казус в тази тема? Знаеш ли как се разви? Как си позволяваш да окуражаваш някой да чака 14-15 дни с висока температура да се оправи от въздуха? Че и антиперитици да не пиел, за да си свършела работата температурата. Колко млади хора загинаха от чакане?! Не е коректно това, което правиш.

Аз съм била "промотирала" хоспитализирането, а в болниците никой не те поглеждал. Извинявай, обаче, това е  обида към труда на лекарите. А, колко лекари се молеха на обществото да спазват мерките, защото не смогват? Колко лекари не са се прибирали по домовете си със седмици и са живяли в ковид отделения? Жестока обида са нещата, които пишеш! Мен ме е срам вместо теб от коментарите ти.

# 20 771
Масло от чаено дърво ?

То е добро, но не и за добавяне към пране.

# 20 772
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
amy_nka, ако си проследила темата, си прочела, че я съветвам да слуша лекаря си и да не се поддава на паника. А и отсреща не е 10 годишно, което да чака АЗ да напиша какво да прави

Хайде сега, напиши си и ти твоето.
...Бързо към болница и т.н..

и се успокой

# 20 773
Изпуснах темата, затова направо ще питам. Какви са преобладаващите симптоми на КВ в момента?
ММ току що вдигна Т 37,4, от 3 дни е с лека хрема. И се чудя дали е настинал, както той твърди, или се е заразил.

# 20 774
Диорела,  само тест ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт