Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 335 147
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 20 970
  • Другата България
Всички вкъщи пием Натаспин.
Обаче само Натаспин, не Натаспин Н.
Никой няма тахикардия.

# 20 971
Това са резултатите ми на 19-ти ден от първи симптоми. С ЛЛ ще се чуя в понеделник, но по референтните стойности мисля, че са ок. Правих ги с направление, Д-димер си платих 25 лв - в Кандиларов.

Хематология
Име на теста(изследване)   Резултат    Единици Референтна стойност Метод

ПКК                
     левкоцити / WBC    5.9     x10*9/L  3.5 - 10.5   FC
     еритроцити / RBC    4.64     x10*12/L  3.90 - 5.90   FC
     хемоглобин / HGB    138     g/L  120 - 160   FC
     хематокрит / HCT    40.7     %  35 - 47   FC
     ср. обем на еритроцитите / MCV    87.7     fl  78 - 96   FC
     ср. Hgb. конц. в ер. / MCHC    339     g/L  320 - 360   FC
     ср. Hgb. съдърж. в еритр. / MCH    29.7     pg  27 - 33   FC
     тромбоцити / PLT    259     x10*9/L  130 - 450   FC

ДКК - пакет                
     неутрофили % / NEU %    51.8     %  40 - 70   FC
     лимфоцити % / LYM %    39.2     %  20 - 40   FC
     моноцити % / MO %    6.6     %  3 - 10   FC
     еозинофили % / EO %    1.4     %  1 - 5   FC
     базофили % / BA %    1     %  0 - 1   FC

СУЕ/ERS    7     mm   0 - 15   Westergren

Биохимия

C-реактивен протеин/CRP    0.72     mg/l   < 5   TD

Коагулация

D-Dimer    0.35     ug/ml   < 0.50    

Фибриноген/Fibrinogen    2.3     g/l   2.0 - 4.0   chronometric

# 20 972
.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 18:23 от Анонимен

# 20 973
Ние днес сме добре. Снощи бях притеснена заради 38,5° на съпруга ми. Но след 1 беналгин през нощта се изпоти и спа добре. Сега си гледа телевизор
Към 10 ч. пак имаше, но поне е 37,4.  
Намерих ДКЦ с ковид кабинет, където уикенда правят рентгенова снимка, но не иска днес да отиде, чувствал се добре. Утре ще отиде. Само разрешение от МВР ли трябва, че дадения ми градски номер на РЗИ не вярвам в неделя да работи?

# 20 974
  • Другата България
Ние днес сме добре. Снощи бях притеснена заради 38,5° на съпруга ми. Но след 1 беналгин през нощта се изпоти и спа добре. Сега си гледа телевизор
Към 10 ч. пак имаше, но поне е 37,4.  
Намерих ДКЦ с ковид кабинет, където уикенда правят рентгенова снимка, но не иска днес да отиде, чувствал се добре. Утре ще отиде. Само разрешение от МВР ли трябва, че дадения ми градски номер на РЗИ не вярвам в неделя да работи?
От РЗИ е основното разрешение.
Утре е ден за избори, МВР изобщо няма да се занимават с теб предполагам, но ти се обади.
На РЗИ обаче обезателно намери телефон, а ако все пак не успееш....не знам какво да ти кажа.
Здравейте,  как се комбинират 2 антибиотика, един на 12 часа и един на 8?
Наистина ли това го питаш тук, и ще се довериш на казано от непознати хора?

# 20 975
  • София
Ако си болна, от вируса се ускорява.

На мен Авирон ми подейства разхлабващо. Но аз съм винаги наобратно със страничните ефекти.

Ами така ми е от неделя, правих тест в сряда, не съм болна или поне нямам симптоми на такава, от време на време ме придрасква гърлото, но аз имам рефлукс и разни ранички по хранопровода и гърлото и редовно ми става така, но цяло се чувствам добре. Според вас кога да правя ПСР и изобщо има ли смисъл от такъв. По скоро сякаш се чудя дали да не си пусна едни кръвни изследвания към понеделник/вторник, то и по тях ще се ориентирам има или няма нещо. Мерси!

# 20 976
При мен се появиха някакви пукнати капиляри по единия крак - от няколко дни са ми отекли краката, пия лекарства, обаче сега това ме притесни... Чудя се да звъня ли на ЛЛ?
Какви антикоагуланти приемаш?
На ксарелто съм от вторник насам.

# 20 977
  • Другата България
Аз по едно време, още докато бях под карантина, пиех и на майка ми от ацетизала, едновременно с Насапина.
И ми се появиха същите пукнати капиляри по единия крак, разширени вени нямам.
Попитах ОПЛ, и тя ми каза да не си правя своеволия /за ацетизала/, и че това е от антикоагулантите.
Да се наблюдавам, и ако се увеличат, да го спра или да го сменя.
Като спрях ацетизала обаче тези синини изчезнаха, предполагам се резорбираха.
Но за Ксарелто нямам мнение.

# 20 978
Ксарелтото замества синтром. Ако е изписан правилно за килограмите няма проблем.

# 20 979
Здравейте,  как се комбинират 2 антибиотика, един на 12 часа и един на 8?

Много ясно, че не се комбинират.
Пиеш си ги както са изписани.

# 20 980
Здравейте отново. Има ли някой от Вас който на 15 ден все още да не се чувствал излекуван. На мен днес ми е 15 ден от симптомите и освен отново появата на гълрлобол от няколко дни, от вчера имам и като че ли полепнал секрет по гърлото, който ме кара да покашлям от време на време. Освен това от вчера се появи и някаква тежест в гърдите, а при вдишване имам чувството, че получавам нещо като спазъм. Снощи до 02 часа не можах да заспя, защото покашлях от гърлото и все едно не можех да дишам. После съм заспала и не съм имала проблем. От сутринта обаче пак съм така. Ходих на рентгенова снимка, която обаче според разчитането й от рентгенолог е чиста. Не знам вече какво да правя - в събота ще ходя пулмолог, но дотогава си взех Геломиртол да пия - мислите ли че ще помогне поне за секрета в гърлото и леката кашлица.  Възможно ли е да няма изменения в белия дроб или поне не толкова големи, че да са видими на ренген и да имам това усещане в гърдите, някой от Вас бил ли е това положение. И последно, в понеделник трябва да се връщам на работа, но се притеснявам, че след като все още имам някакви симптоми бих могла да заразя колегите си - какво мислите по този въпрос?
Може да се кашля от стичащ се заден секрет, който после се отхрачва. Преди ковид го пресичах с антибиотични капки з аочи или коларгол ако много се закучи.
Как точно се ползват капките за очи за задната хрема? В носа ли се капят?

# 20 981
Звъних аз междувременно на ЛЛ. Ще добавя само Лиотон за мазане, да облекча още малко краката. Иначе за капилярите каза същото - да се наблюдавам. Днес вече гледам изцяло да лежа с вдигнати крака и като че ли напрежението не е чак толкова голямо като предишните дни.

# 20 982
  • София
Днес ми е 9 ден от първи симптом.  Мъжът ми ми го лепна, като при него картинката започна  6 дни преди моята.
Описвам симтопатиките си в детайли по-долу, защото може да е полезно за някой.
1-ви ден сутринта стартира с главоболие, а вечерта парене в очите, треска, болка в мускулите, Т 37,4.
2 и 3-ти ден адското главоболие продължава, плюс замаяност, Т няма.
4-ти ден - замаяност, позитивен тест със секрет от носа от аптека.
5 ден - запушен нос, замаяност.
6 ден - вече текна тази хрема. Не е особено обилна и е бистра.
7,8,9 ден - хрема, замаяност в добавка и силно притъпен вкус.
Мирис имам, но подозирам, че и той може да е притъпен.

Като цяло върви повече от леко поне за сега и дано така си остане! При децата също не се е проявила симптоматика.
Лечението е стадартното - Авирон, витамини, ацетизал сутрин и вечер, за хремата започнах муконазал.

В очакване на следваща симптоматика или отшумяване на тази 🤪

# 20 983
Рамус в Дружба или Централата днес вземат ли кръв до 18ч? На страницата са дадени някакви часове, които не са верни.

Ходихме по обяд за повторен пср, но опашката беше огромна.  Детето е зле и не можех да чакам толкова. На кръвта също имаше опашка, а май трябваше да изчакам.

# 20 984
здравейте много се извинявам имам един бърз въпрос какво трябва да се направи при ковид рентгенова снимка или скенер?

Общи условия

Активация на акаунт