Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 519
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 045
  • Другата България
Снимката какво общо има с димера?

# 21 046
valia86  Скубиду благодаря
Мъжа ми в момента е в болница, има два отрицателни ПСР теста, единия правен в болницата, но си е с типичната ковидска пневмония. Ние с децата пазим къщата, утре е 10-тия ден и се надявам никой да не прояви симптоми.
А той като е с отрицателни ПСР тестове дали въобще ще бъде под 14 дневна карантина?! Той в този случай в какво отделение е - в КОВИД отделение или в обикновено белодробно. Той щом е с отрицателни тестове Вас въобще няма да ви поставят под карантина или поне така е логично. Вече друг е въпроса, че то очевидно е КОВИД. Пожелавам скорошно оздравяване на съпруга Ви, а на Вас с децата да не сте се заразили, а ако все пак сте леко да го преболедувате.
В ковид отделение е, има кабинет към тях и там си направи снимката. Там са му казали, че като го изпишат ще е под 14 дневна карантина. Ние реално не сме под карантина от РЗИ, но си стоим в къщи.
Благодаря.

# 21 047

+1
Защо му е снимка?

# 21 048
  • София

+1
Защо му е снимка?

Така каза доктора, току що си писах с него, да се види дали няма пневмония и да се назначава терапия. А мен др. резултати хич не ми се видяха толкова страшни.....само феритина и Д димера.

# 21 049
Добър вечер на всички. Да ви попитам възможно ли е от вируса да се получи зачервяване вътре в очите на 15 ден от началото на симптомите. ММ сега е със зачервени очи вътре в бялото на окото ( не много повече във вътрешния ъгъл на двете очи). Иначе няма температура, нито други оплаквания. Даже твърди, че това е защото цял следобяд си гледа на компютъра разни неща. Но аз както обикновено веднага се вкарах в някакви филми да не би това да е от вируса или пък да не е свързано с кръвосъсирването и да не получи инсулт или тромбоза- след изписването му от болницата вчера пие вечер след хранене само аспирин протект. Мислите ли, че е достатъчно?

# 21 050
За мен тези изследвания са сбъркани. Вероятно са на друг човек. Повторете ги в друга лаборатория.

# 21 051
  • Другата България

+1
Защо му е снимка?

Така каза доктора, току що си писах с него, да се види дали няма пневмония и да се назначава терапия. А мен др. резултати хич не ми се видяха толкова страшни.....само феритина и Д димера.
Доколкото разбирам, десет дни само витамини и аспирин, предполагаеми леки симптоми без температура, кашлица, задух и т.н., без антибиотична терапия или нещо друго като терапия - кортикостероиди например.
И изведнъж снимка. Поради каква причина, каза ли ви? По-скоро трябваше за антикоагулантите да го питаш, но все пак той е лекар, той преценява. Ще следвате насоките му.

# 21 052
14-ти дни карантина след болница са задължителни. Пише го в болничния. Отделно трябва да звъннеш в РЗИ, за да ги уведомиш, че си излязал от болница, за да те водят.

# 21 053
  • София
mundi, сигурно вече за поне 3ти път го пиша, моят d-dimer беше 5 пъти над нормата веднага след карантината. Аспирин протект също си пиех от самото начало, след тези кофти изследвания добавих Натаспин и Фиброзим. За снимка и аз не виждам особен смисъл, ако не е имал изобщо кашлица или задъхване. Днес вече ходих да плувам, ами нямам задъхване, изобщо нямам разлика с преди, освен че са ми поотслабнали малко мускулите след близо месец застой с физическата активност.

# 21 054
  • София
mundi, сигурно вече за поне 3ти път го пиша, моят d-dimer беше 5 пъти над нормата веднага след карантината. Аспирин протект също си пиех от самото начало, след тези кофти изследвания добавих Натаспин и Фиброзим. За снимка и аз не виждам особен смисъл, ако не е имал изобщо кашлица или задъхване. Днес вече ходих да плувам, ами нямам задъхване, изобщо нямам разлика с преди, освен че са ми поотслабнали малко мускулите след близо месец застой с физическата активност.
Той подкашля отвреме на време, но е пушач, иначе и аз се учудих защо не му дава терапия, а настоява за снимка и чак след това терапия.

# 21 055
Много хора около мен бяха с пневмония без грам кашлица включително и аз. Снимката си е задължителна според мен.

# 21 056
Valia,
Да, възможно е да има проблеми с очите след Ковид, както и след други вирусни инфекции. Аз лично се влачих три месеца с такива.

# 21 057
Valia,
Да, възможно е да има проблеми с очите след Ковид, както и след други вирусни инфекции. Аз лично се влачих три месеца с такива.
А на Вас какво точно Ви беше и какво лечение проведохте. На него сега в късния следобед се зачервиха и казва че леко го сърбят. Проблемът е, че сега никой очен лекар няма да иска да го прегледа.

# 21 058
От днес и ние сме кралски особи с корони.

Всички лаборатории ли пишат на PCR колко  вирусен товар има?
Има ли някой, който го е карал средно и тежко, а на PCR  пише с нисък вирусен товар?

# 21 059
Valia, спокойно. Няма нужда да ходи толкова спешно на лекар.
Утре вземете от аптеката натурални сълзи и нека да капе през един час през деня. В понеделник да иде на лекар. Мен ме лекуваха с кортикостероиди и антиалергични. И с натуралните сълзи преди това.

Общи условия

Активация на акаунт