Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 309
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 135
  • София
Момичета, отново съм аз.
ММ вече е на АБ официално и на куп други лекарства, ЛЛ така й не се обади, добре че моята ЛЛ е мн сериозна. Да споделя какво му изписа, може да е полезно за някой: АБ Вибрамицин, Колхицин, Квамател /Фамотидин/, Аспирин, Антистенокардин и Сераза Форте. И от Аспирин и витамини се обзаведе с един куп лекарства, дано се повлияе и бързо да минава. Съветът ми е навреме вземайте мерки, че това "леко" при този вирус е много коварно. След 7 ден задължително кръвни и снимка, има защо лекарите да го правят. Сега стискам палци бързо да се оправя ММ, след като сме взели мерки и пие сериозни лекарства.

# 21 136
  • Благоевград
Здравейте!
В петък доста често започнах да кихам, сигурно над 15 пъти за целия ден, без нищо друго. Вечерта обаче започна лека кашлица, все едно нещо ми е застанало на гърлото.
Вчера по същия начин пак така кашлица и леко дращене на задната стена на гърлото и усещане за нещо "застанало" на гърлото. Днес вдигнах лека темп 37.3.
Това симптоми на вируса ли са? Аз съм си с доста слабо гърло и доста често преди да се появи короната на фронта, си боледувах при смяна на сезоните. Прилича ми на фарингит, който съм имала няколко пъти до сега. На моменти се усещам, че и гласът леееко пресипва и това е.

# 21 137
  • Пловдив
След два-три дни си пусни тест и ще разбереш,  възможни са и двата варианта. Не всяко кихане е корона.

# 21 138
signora_tina, най-вероятно. Най-добре, действай като при КВ още в самото начало, а ако не е, още по-добре.
И при нас започна по подобен начин.
ММ беше 3 дни с хрема и твърдеше, че е пролетна настинка, бил излизал потен навън.
Аз от 3 дни вдигам инцидентно Т 37,2-3, от вчера гърлото леко ми драска.
Днес и двамата се обзаведохме с още симптоми.

# 21 139
  • Благоевград
signora_tina, най-вероятно. Най-добре, действай като при КВ още в самото начало, а ако не е, още по-добре.
И при нас започна по подобен начин.
ММ беше 3 дни с хрема и твърдеше, че е пролетна настинка, бил излизал потен навън.
Аз от 3 дни вдигам инцидентно Т 37,2-3, от вчера гърлото леко ми драска.
Днес и двамата се обзаведохме с още симптоми.

Сега забелязах, че и лимфните възли зад ушите са ми подути.
Пих Нурофен стоп колд към 16.30 ч. Пръскам от вчера Куикс протект в гърлото, както и приемам такива за смучене.
От време на време взимам и по някое лукче. От следобяд почти не съм кашляла, 1-2 пъти само.
Какво друго да приемам? Имам си вит Д, който приемам всеки ден от месеци.

# 21 140
  • София
Signora_tina не е ясно, ние бяхме така кихане, гъделичкане в гърлото, леко покашляне, пресипнал глас, ужасна хрема и мъжа ми  за един ден температура 37.2 -  антигенни тестове от аптеката отрицателни, миналата събота комбиниран за антитела  IgM и IgG на Роше отрицателни, днес отново пуснахме мъжа ми на 25 ден, аз 20 ден също отрицателни, мислим другата седмица да се ваксинираме.
Кръвни, d-dimer, феритин в норма, само CRP беше леко повишен 8.

# 21 141
Здравейте,от 29.03 официално и ние сме в статистиката. При направени два бързи теста,на мм е положителен,а при мен-отрицателен.А при мен ден-два по-рано от него започнаха симптомите-леко драскане на гърлото,синузит,хрема.Миналия понеделник той не се чувстваше добре ,а във вторник,след теста започна да вдига Т,около 37.2 37.4.ЛЛ изписа Сумамед,Изопринозин,Аспирин Протект,Парагрип и витамини.По нейна препоръка и на брат ми,който също е лекар,направи два приема на Ивермектин.Сряда и четвъртък изобщо не е вдигал Т,а в петък вдигаше до 38 гр. И интересното е,че сама падаше.Днес е една идея по-зле и температурата му беше 38.6 преди два часа.Утре ще звъним на лекарката и да отива да си прави снимка.Болеше го стомаха и имаше разстройство и му дадох днес два пъти Фамотидин.Уж е добре,стомаха му....Рядко кашли,сатурацията му е 96-97-98 за тези дни.
А аз цяла седмица влача една хрема,даже и кашлица имах като легна да спя,лекарката ми изписа Ердомед. Оправих се,но днес се чувствам много особено-усещам че имам сърцебиене и ускорен пулс-около 100.Дали ецвъзможно да е от Аспирин протекта,който превантивно вземам?Иначе днес изпих две таблетки мента,глог и валериана и като че ли имаше ефект.Но не ми е комфортно така,или е от притеснение и нерви...

# 21 142
Здравейте! Бихте ли ми казали какви контролни изследвания да си пусна след изтичане на карантината. Личният лекар нищо не ми казва. Мисля и снимка да си направя. Благодаря! Много здраве за всички!

# 21 143
Цитат
Какво друго да приемам? Имам си вит Д, който приемам всеки ден от месеци.
ММ от понеделник 29.03. има лека хрема. 2-3 дни преди това болки в кръста ( въобще не ги свързахме с КВ, но сега се чудя). От четвъртък вечерта до днес непрекъсната субфебрилна Т до 37,5.  Има и коктейл други симптоми, вкл. загуба на обоняние. Днес цял ден поддържа Т 38,2 , кашлицата му се усили, има аритмия. Вчера PCR на ММ е положителен.
При мен са по-малко симптомите, аз имам инцидентна Т 37,2 -3 от петък вечер.

Още от самото начало, като вдигна Т и стана подозрително за КВ, ни дадоха тези лекарства:
Скрит текст:
фамотидин, изопринозин, тромбекс ( само за ММ, аз съм с ксарелто от преди това), вит. С до 500 мг. цинк, селен, вит. Д, геритамин, мелатонин.  ЛЛ каза, че е по-добре комбинирани витамини, в които има всичко, а в тях вит. С не е толкова много.
Днес му включиха таваник заради кашлицата, за аритмията - бетаблокер и магнезий.
Но ние приемаме и други лекарства от преди КВ, имаме заболявания и предполагам, това лечение е съобразено с тях. Пием и чай от исиот.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 23:28 от Diorela

# 21 144
  • София
За вит. С двама лекари ни казаха да не го включваме в терапията изобщо, защото е нож с две остриета. Вит. С има кръвосъсирващо действие, което точно при Ковид е доста опасно и в големи дози буквално противодейства на кръворазреждащите и съдоразширяващи лекарства като аспирин, ксалерто, клопидогрел и т.н.

# 21 145
Да и на нас ни казах да е по-малко, точно по тези съображения.

# 21 146
Да, това с вит С ми е много странно. Някои го отричат, други го предписват. На мен първо личният, а после и в токуда, ми дадоха да пия вит С 1000 по 1 на ден. Плюс аспирин протект по 1 вечер и плюс антистенокардин 3х2 на ден (от Токуда). Ама какво да правя, пих. Даже и цикълът ми се падна точно в най-тежките дни от ковид, но си беше нормален. Следващите 2-3 месеца вече беше леко разбъркан.

# 21 147
Аз си го самоизключих, въпреки, че ми беше предписан по 1000 мг.
Иначе пия ударни дози, ако усетя симптоми на настинка, но за КОВИД не исках да рискувам.

# 21 148
  • София
Здравейте! Бихте ли ми казали какви контролни изследвания да си пусна след изтичане на карантината. Личният лекар нищо не ми казва. Мисля и снимка да си направя. Благодаря! Много здраве за всички!
Ренгенова снимка, пълна кръвна картина- ПКК, СУЕ и С-Реактивен протеин, феритин, Д-димер. Има лаборатории които предлагат пакетни изследвания. Задължително и консултация с кардиолог, а ако сте имали и кашлица - пулмолог. Имате ли още симптоми или неразположения?

# 21 149
aYnaT, благодаря Ви за информацията. Не, от два дни съм много добре, нямам никакви симптоми. Днес ми изтича и карантината. Понеже личният лекар не ми каза да си пускам изследвания, както и да продължа приема на някои от лекарствата, се зачетох в групата. Ще направя консулт с пулмолог и кардиолог. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт