Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 221
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 375
А някакво лекарство "сераза" някой пил ли е? Има Сераза форте, има и сераза 15 мг.
Да пихме, след ковида, пулмоложката ни го изписа да изчистване на фибрози, предотвратява тромби и т.н.

# 21 376
Ама форте ли пихте или другия вид?

# 21 377
Не помня, а и не пазя кутията.

# 21 378
Здравейте! Въпросът ми е такъв - някой приема ли Фраксепарин за разреждане на кръвта? Баща ми е положителен, но без симптоми. До скоро обаче беше в болница за камъни в бъбреците и е с увеличена простата. PRADAXA не му понесе и започна да кърви в урината. Урологът каза да смени с Фраксепарин. Няма ли подобно хапче, да не е инжекционна форма?

# 21 379
Тази сераза не е лекарство, а протеолитичен ензим, във Фортето има и бромелаин /друг ензим/. Протеолитичните ензими са прекрасни, при мен серапетазата подейства на хроничен синузит. Във форума има няколко изключително полезни теми за протеолитичните ензими: https://www.bg-mamma.com/?topic=452318

# 21 380
Аз пих Фиброзим. Мисля, че е по добър от Серазата. Може да сравните съставките.

# 21 381
Аз пих и двата вида, тъй като Форте не винаги беше налично в аптеката.

# 21 382
Здравейте! Въпросът ми е такъв - някой приема ли Фраксепарин за разреждане на кръвта? Баща ми е положителен, но без симптоми. До скоро обаче беше в болница за камъни в бъбреците и е с увеличена простата. PRADAXA не му понесе и започна да кърви в урината. Урологът каза да смени с Фраксепарин. Няма ли подобно хапче, да не е инжекционна форма?
Подкожно се слагат, в корема.

# 21 383
Нискомолекулярният хепарин е само на инжекции подкожно.Няма вариант на хапчета.Друг вариант на инжекции е Клексан,но се намира по-трудно и е доста по-скъп.Не се притеснявайте-не е болезнено-иглите са тънички .

# 21 384
  • софия
Да попитам преболедувалите има ли някой,който да е започнал да вдига кръвно налягане?Цял живот съм била с ниско кр.налягане ,а сега- 10 дни след преболедуване започнах да правя хипертонични кризи 160/100.
На лекарства съм след преглед при кардиолог.

# 21 385
Подобни на Фраксипарин са хапчета Еликвис или Ксарелто.

# 21 386
Здравейте! Някой пил ли Еликвис два пъти по 2.5 за 15 дни. Д димера ми е 0.71 при граница 0.5. Джипито ми го изписа. Тромбоцитите са ми също над горната граница. Пулмоложката пък ми казва да си пия аспирин протекта, било достатъчно... Сега се обърках вече...

# 21 387
Здравейте! Някой пил ли Еликвис два пъти по 2.5 за 15 дни. Д димера ми е 0.71 при граница 0.5. Джипито ми го изписа. Тромбоцитите са ми също над горната граница. Пулмоложката пък ми казва да си пия аспирин протекта, било достатъчно... Сега се обърках вече...
Еликвис 2*2.5 мг. за 14-те ковидни дни + 1 месец след 1*2.5 мг. Нормални към ниски тромбоцити. Другите кръвни в норма. Първоначално предписаха аспирин за майка ми, но казах, че я боли корем от него и имам еликвис. Веднага потвърдиха, еликвисът е по-добър. ( Скъп е). Д-димерът беше в норма на третия ден и, независимо от Еликвиса, скочи на 234 на десетия ден.

# 21 388
Непокорна, колко е кръвната захар на баща Ви? От ковид скача страшно много и трябва да се следи на 2-3 часа. Ако е висока, дори само заради това трябва да влезе в болница, а в комбинация с ковид - съвсем. Баща ми постъпи с 32, не успяха да я свалят. Не искам да Ви плаша, само да Ви предпазя от нашите грешки.

# 21 389
  • Бургас
Здравейте,  обадиха ми се преди малко и съм доста притеснена, мой близък - възрастен човек /малко над 80 г/ са го приели днес в реанимация на бургаска болница. Доста трудно е да се осъществи връзка с лекари и да се разбрете точно каква терапия му прилагат. Разбрах, че дробът му е с доста петна от вируса и му подават кислород, но това е всичко , за което има информация. Някой от личен опит може ли да ме ориентира какво може да се направи, как да разберем по-подробно какво се случва, с какво се лекува човека, ние сме преболедували, можем и плазма да дарим, но тази липса на информация е ужасяваща. Искаме да помогнем, но не знаем как! Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт