Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 677
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 140
Изтече ми 14-дневната карантина. Днес ще ходя за болничния си.
В понеделник, изписаха ММ от болница заради двустранната пневмония, с рецепта за още 5 дни антибиотик. Няма изписан фраксипарин, само аспирин протект по 1 табл. за 1 месец. Уморен е, но на крак, не лежи цял ден, но гласът му е променен.
Той още 14 дни ще е карантина, пише го в епикризата. Но рентгеновата снимка остава в болницата, пък исках да я имаме. За да вземе час за пулмолог за по-нататък.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 07:55 от kristinia

# 22 141
Дени, вземай мерки и за себе си, не отлагай. Направление от ЛЛ за ПСР, и лечение. Имай предвид, че много бързо се променят нещата, а обикновено човек е склонен да отлага ходене по лекари с надеждата, че от само себе си състоянието му ще се подобри.
Болки в кръста може да са първите симптоми на вируса, май често се случва.

# 22 142
  • София
Здравейте на всички,да сте здрави .
Днес ми беше засечена температура на работа.
Правих бърз тест отрицателен ,мъжа ми е с положителен бърз тест.Цял.ден имам 37.5 ,37.3,
Не я усещам все още.Та въпроса ми е кога почнахме антибиотик?Трябва ли и аз да правя пср ?
Име и три хлапета ,за тях ми е най -притеснето.
Как е пронекло при тези който имат деца?Какво сте давали за профилактика?
Много се притеснявам треса се незнам от притеснение или от втрисане или си внушавам вече?Учителите на децата ми звънят постоянно,какво трябва да подам в училище?
Трябва ли да им правя тестове на децата?
   За сега не пия нищо освен витамини ,вие кога започнахте антибиотика?Бързо възстановяване на болните и да сте добре всички от сърце ви го желая.Ще съм благодарна ,да ми отговорите.
Купете си пулсоксиметър ако нямате.

# 22 143
Здравейте,
Вчера мъжа ми отново си пусна Д -димер, но пак в Рамус, защото Цибалаб били затворили и се оказва, че за 3 дни и половина с Елеквис е смъкнал от >7500 на 2100. Явно причината за толкова висока стойност си е била самата инфекция.

# 22 144
Ще чакам и аз код за пср.Писах пак на личната .
Средния ми син на 7г.Каза че не усеща нищо  ,и на неговата док писах пак.Дано мине леко.

# 22 145
  • София
Здравейте,
Вчера мъжа ми отново си пусна Д -димер, но пак в Рамус, защото Цибалаб били затворили и се оказва, че за 3 дни и половина с Елеквис е смъкнал от >7500 на 2100. Явно причината за толкова висока стойност си е била самата инфекция.

За Рамус имаше доста мнения, че все го мерят повече от реалното, но не мога да твърдя, че е вярно. Аз си правих в Бодимед, веднага след карантината ми беше 5 пъти над нормата, за 1 седмица спадна с много, но сега вече с по-ниските стойности не спада особено бързо и все още не ми е в норма.

# 22 146
Аз първия път мерих в Зинвест, излезе 5 пъти завишен. На другия ден пуснах в Рамус, нормален.
Обаче ЛЛ каза да пия още месец Аспирин.
После го мерих пак в Зинвест, вече беше нормален.
Не знам дали в Рамус не беше грешка.

# 22 147
има ли телефон на който мога да се обадя, да попитам при хронично заболяване дали може да се сложи ваксина
или ако има тема за ваксините, да ми подскажете  коя е

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 09:12 от The Invisible

# 22 148
  • София
Здравейте, момичета. Днес съм 8ми ден под карантина след положителен ПСР тест. Досега пих вит.Д, цинк, селен, антистенокардин и аспирин протект, но ми е завишен д-димера. 0,748 при норма 0,232/0,5. Нямам читав личен лекар и затова се допитах до други странични. Единият казва да слагам инжекции Фраксипарин, а другият да пия хапчета Еликвис. Аз като цяло съм добре. Имам болки в краката понякога,  но поддържам 36,7, 36,8, 37... Какво взимате Вие при завишени Д димери?

# 22 149
  • София
има ли телефон на който мога да се обадя, да попитам при хронично заболяване дали може да се сложи ваксина
или ако има тема за ваксините

Има https://www.bg-mamma.com/?topic=1197367.msg42673530#new

# 22 150
Здравейте, момичета. Днес съм 8ми ден под карантина след положителен ПСР тест. Досега пих вит.Д, цинк, селен, антистенокардин и аспирин протект, но ми е завишен д-димера. 0,748 при норма 0,232/0,5. Нямам читав личен лекар и затова се допитах до други странични. Единият казва да слагам инжекции Фраксипарин, а другият да пия хапчета Еликвис. Аз като цяло съм добре. Имам болки в краката понякога,  но поддържам 36,7, 36,8, 37... Какво взимате Вие при завишени Д димери?
Еликвис.

# 22 151
Рамус са си увеличили горната граница на дедимера.

# 22 152
  • София
Един съвет към тези, които си пускат кръвни изследвания при боледуване от ковид - изследвайте прокалцитонина, ако е възможно. Изследването не е евтино, струва около 35 лв, но е полезно- показва дали има бактериална инфекция:

Копирано от сайта на една лаборатория:
“ Прокалцитонинът е прекурсор на калцитонина, съставен от 116 аминокиселини. Показателят се увеличава при тежки бактериални, гъбични и паразитни инфекции, както и сепсис.
Вирусните заболявания (напр. хепатит В, ХИВ инфекция, CMV инфекция, вирусен менингит), алергични (реакции на свръхчувствителност тип от I-IV) и автоимунните заболявания не причиняват повишаване на нивото на прокалцитонина.
Нивото на прокалцитонин отразява степента на системната възпалителна реакция. Бактериалните ендотоксини играят решаваща роля в процеса на индуциране на този протеин.
Други фактори, които влияят на нивото на прокалцитонин са: вид и размер на заразения орган, бактериални видове, степен на възпаление и състояние на имунна реактивност на организма. Прокалцитонинът става откриваем в кръвта в рамките на 2-4 часа след съответната причина, достигайки максимални нива след 12-24 часа.
При липса на персистиращ стимул този белтък се елиминира, като полуживотът му е 24-35 часа. Поради тази причина параметърът може да се използва за динамично наблюдение на пациентите.”

И от друга:
“ Прокалцитонинът (РСТ) е сред най-полезните маркери за диагностициране на бактериална инфекция и сепсис.
РСТ е пептид (съставен от 116 аминокиселини), прохормон, предшественик на калцитонин. Серумните концентрации при здрави индивиди са изключително ниски (<0,05 ng/ml; μg/L) или неизмерими. При системно възпаление, особено при бактериални инфекции, под въздействието на възпалителни цитокини и бактериални ендотоксини, той се произвежда в редица тъкани (бели дробове, черен дроб, бъбреци, мастна тъкан) и преминава в циркулация, като нивото му може да се увеличи до 1000 пъти. Покачването му започва едва 2-4 часа след стимулация, а максимума в покачването му настъпва в рамките на 6-24 часа. За сравнение CRP (С-реактивен протеин) започва да се повишава 12-24 часа след стимулация, достигайки максимална стойност след 48 часа. РСТ е стабилен маркер, чиято концентрация не се влияе от неутропения, имунодефицитни състояния и употребата на нестероидни и стероидни противовъзпалителни лекарства, за разлика от CRP. Нивото на РСТ следва интензивността на възпалителния отговор и тежестта на инфекцията, така че повишаването на концентрацията или персистирането на високи стойности се счита за прогностичен показател за тежки форми на заболяването с неблагоприятен изход. Концентрацията на циркулиращия РСТ намалява наполовина в рамките на 24 часа след благоприятно повлияване на инфекцията, което го прави показател за оценка ефективността на приложената терапия.”

# 22 153
  • Наблизо
Иланг,как сте?Успяхте ли да намерите място за баба ти?
Свети Иван Рилски Пловдив,много неприятна госпожа ми каза,че нямало вече Ковид кабинет и ми трясна телефона..

# 22 154
И аз да попитам, Иланг?
Дано всички болни днес да са по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт