Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 910
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 22 470
Болничен не ти ли трябва?
За преглед не знам. Всеки ЛЛ има свой подход.
Моят не ме прегледа, даде ми само БЛ.

# 22 471
Правих антиген тест вкъщи и беше положителен.

# 22 472
  • Наблизо
Мама също не е в болничен,тя работи от вкъщи и предупреди колегите.Нашата ЛЛ е кошмар и общо взето не ни се занимава с нея.

# 22 473
  • София
Днес ми е 15 ден от първите симптоми. От няколко дни нямам температура. Лл ни е чул само по телефона. Нали вече мога да отида на лекар. Нали е 14дни картината? Нали няма право да ми откаже преглед ЛЛ?
Моята ЛЛ когато говорихме по телефона беше казала за 15 ден да отида на преглед. Пусна ми направление за рентгенова снимка и за кръвни изследвания.
С направлението за кръвните в Рамус доплатих 45 лв. Феритин, ДДимер и С реактивния протеин не са по каса.

# 22 474
  • Другата България
Да, фиброзима / кверцетин + ензими/ доста взеха да го препоръчват. Кверцетин самостоятелно също е необходим като антиоксидант и с противовъзпалително действие.  При положение че витамин С не се препоръчва заради кръвосъсирването, трябва да се набавят антиоксиданти от други източници. Аз за кверцетина бях писала отдавна в някаква друга тема за ковида, че даже се препоръчва и превантивно да се пие, обаче там веднага ме нахокаха, че добавките били гола вода и не трябва да се пият. Какво стана сега - лекарите в БГ с половин година закъснение все пак взеха да изписват - и кверцетен, и протеолитични ензими,  и т.н....
И аз пих кверцетин, и на мъжа ми давах.
За майка ми ОПЛ забрани.

# 22 475
Я кажете другарчета, мина един месец от симптоми, добре сме, пиете ли след това време аспирин и витамини? ЛЛ ми каза да спирам след месец, ама да питам и вас.

# 22 476
  • Другата България
Я кажете другарчета, мина един месец от симптоми, добре сме, пиете ли след това време аспирин и витамини? ЛЛ ми каза да спирам след месец, ама да питам и вас.
Тестът ми е от 11.03.
От тогава до днес, а и до края на месеца ще продължа на Натаспин.
Моите домашни също.
Продължават и с витамините  - тези, които пием всички от ноември - ZinSeD, аз пия само Витамин Д все още, цинка го спрях. По препоръка на кардиолог вземам вечер по една таблета Магнерот.

# 22 477

Пусни си Д Димер.
Ако няма нужда, спирай аспирина.
Моят беше много висок и пих още месец аспирин.
За витамините - Цинк пих месец, вит. Д си пия по принцип през зимата. Вече не. Вит. Ц не съм пила, Селен пих месец, но аз него периодично си го пия, няма връзка с КОВИД. Магнезий също почти постоянно, Омега 3 не я спирам изобщо.

# 22 478
Магнерота си го вземам и аз всеки ден за сърцето. Имам още малко цинкорот, ще го допия. Ще продължим аз и сина ми с аспирина до края на месеца, както и с витамин Д, че слънцето хич го няма.
Бъдете здрави!
Редактирам след поста на Дева - Д димер ми е ок.

# 22 479
  • Другата България
И моят ДДимер е ок.
Но по съвет на лекар го продължавам до края на месеца.
Натаспина.

# 22 480
На мъжа ми не са му изписвали Фирбозим и никакви витамини и подобни.
На 15я ден ходи при личната, която пусна част от кръвните, дала му и направление за пулмолог. Казала, че не преглежда. Понеже е на партер давала от едно прозорче всичко (не само на него).
Аз също пия аспирин още, нищо че ДДимера ми е в норма, но лекаря каза да го пия още няколко дни. Извън норма ми е само вит.Д.

# 22 481
Днес ми е 15 ден от първите симптоми. От няколко дни нямам температура. Лл ни е чул само по телефона. Нали вече мога да отида на лекар. Нали е 14дни картината? Нали няма право да ми откаже преглед ЛЛ?
Аз лично поне четири пъти съм писала тук, че трябва да позвъниш в РЗИ, отиваш на лекар/снимка, после след връщането - отново звъниш. Недоумявам как може да не те прегледат досега, явно много са леки симптомите при теб.

novinka, преди два дни бях на контролен преглед, за късмет слезе точно едната лекарка от отделението, в което се лекувах. Каза ми още един месец да пия антистенокардин, вит. Д, цинк, геритамин. За вит. С каза, че мненията са противоречиви, но въз основа на опита на бълг. и чужди лекари са приели, че е по-добре още известно време да не се приема.

# 22 482
  • Другата България
Скрит текст:
Аз лично поне четири пъти съм писала тук, че трябва да позвъниш в РЗИ, отиваш на лекар/снимка, после след връщането - отново звъниш. Недоумявам как може да не те прегледат досега, явно много са леки симптомите при теб.

novinka, преди два дни бях на контролен преглед, за късмет слезе точно едната лекарка от отделението, в което се лекувах. Каза ми още един месец да пия антистенокардин, вит. Д, цинк, геритамин. За вит. С каза, че мненията са противоречиви, но въз основа на опита на бълг. и чужди лекари са приели, че е по-добре още известно време да не се приема.
Точно така.
Аз също мислех, че ако ДДимер ми е в норма, мога да спра антикоагулантите, но се оказа, че не е точно така.
Затова за пореден път казвам да се консултирате с лекар, а не с хора, които са чули, прочели, преболедували, и които с лека ръка казват - "пий Х, не пий У".
Всичките ми колеги, които боледуваха след мен, също продължават с тях, с антикоагулантите, само една е с отклонения в ДДимер.
Всички са посъветвани от ОПЛ да го правят, въпреки това.

# 22 483
Здравейте, днес ми е 19 ден от първи симптоми, слава богу го изкарах сравнително леко. Не съм пила антибиотици, само стандартните витамини, добавки, антистенокардин и аспирин. От вчера обаче ми се появи болка и зачервяване на мястото където преди 3 месеца ми правиха склеротерапия и се вкарах във филм. Тази седмица ще пускам кръвни, но се притеснявам много.

# 22 484
  • във фурната
Здравейте, 14 -ти ден от първите симптоми. Имам болки в областта на бъбреците и черния дроб. Има ли и други с такива симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт