Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 578
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 595
Тина, да се възстанови  баща ти бързо!

# 26 596
Тина ❤️късмет, късмет, късмет от все сърце желая!

# 26 597
Илияна, четох те в седмокласната тема. Възхищавам се и на теб, и на детето! Справихте се. Колко ли се радва вашата Звездичка!

За таткото на Тина - молитва.

# 26 598
Ние боледувахме ноември с мъжа ми.Може да се каже средно.Не сме получавали задух,не сме стигали до болница.Лекаря ни тогава действаше много адекватно.По скоро се бяхме сринали психически.Защото в момента в който бяхме в карантина починаха свекъра ми и сестрата на мъжа ми от Ковид.Вчера си измерих аз антителата имам 320 а мъжа ми 502 при стойности 33.Лекаря каза на този етап ,че нямаме нужда от ваксинация.
По същата скала за анрителата над 33 аз съм с 280, прекарах сравнително тежко януари, в болница и пневмония. В сравнение с края на февруари са спаднали малко. С какъв лекар се консултирахте относно решението за ваксинация, и аз се колебая.
[/quote
Аз лично съм разговаряла със личната и тя ми препоръча на файзер .
Брат ми е на файзер ваксиниран няма проблем за сега.
Моля за мнение за ваксините.
Дали мислите да се ваксинирате и от коя ваксина
По принцип обмислям ваксиниране, но се колебая , защото имам антитела . Все пак се притеснявам и от някаква имунна реакция на организма, знам ли... Иначе мъжа ми не се зарази от мен и се ваксинира преди 2 месеца с Пфайзер, боля го ръката 1 ден и това беше, никакви други неразположения. Но и това е индивидуално явно ...
Мили съфорумци /изкарали ковид и двоумящи  се за ваксинация/, в нормалните европейски държави ваксинират всички, без значение кой какво е изкарал и колко антитела има. Там не проверяват за антитела. Не се хабете мисловно и психически, а се ваксинирайте, за да ви е мирна главата Wink. Относно страховете да не си направите нещо на имунната система, някой беше дал едно много хубаво сравнение: това е все едно да ви е страх от  препълване на  банковата ви сметка.

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 23:34 от mmm75

# 26 599
# 26 600
Здравейте! Майка ми е хванала вируса. От миналата неделя са симптомите. От в4ера са й предписали антибиотик, но днес е сякаш доста по зле, в смисъл, няма никакви сили, а онзи ден си беше в кондиция. Ина4е каза, 4е няма проблеми с дишането. Възможно ли е просто така да проти4а при нея боледуването, по тежко, с голяма загуба на сили, но да не се стига до усложнения? Има ли такива слу4аи? Какво да о4аквам?

# 26 601
  • Сред мелниците
Ally, Проблемите с дишането са само  едно от усложненията и според личния ми опит  и наблюдения,, при появили се затруднения в дишането вече сме назад в мерките. Да не се стига до там, защото  тогава често  картината се развива бързо и неконтролирано.
Правихте ли снимка или скенер на бял дроб?

mmm75 , нямам и никога не съм имала  колебания ЗА ваксината.
 Въпросът е кога. Дали да изчакам още месец - два. Все пак по тест имам 10 пъти над положителния резултат, каквото и да значи това.
  Освен това мисля, че  в някои европейски страни, на боледували правят една доза, в зависимост от антителата им. Мислех да се консултирам с лекувалия ме  през март-април екип. Но като знам какво им е на главата в момента, няма да събера смелост да ги безпокоя. Лежах в Пирогов при прекрасния доц. Петър Атанасов .

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:19 от В (като Вятър)

# 26 602
Ally, майка ви има ли положителен PCR тест или антиген? Най-добре е да постъпи в болница.

# 26 603
Ally, майка ви има ли положителен PCR тест или антиген? Най-добре е да постъпи в болница.
Ама защо болница веднага,не всички са за болница защо вкарвате излишен стрес.

# 26 604
  • София
В (като Вятър), колко са ти антителата? И аз лежах в Пирогов, при д-р Снежа Бахарова, само че януари и също ме е яд, какво се случва там... Аз също нямам колебания за ваксиниране, но съм в ситуация като теб, имам на хартия 8 пъти над горната граница антитела. Досега съм се консултирала с двама лекари и ми казват да изчакам.

# 26 605
  • Сред мелниците
В (като Вятър), колко са ти антителата? И аз лежах в Пирогов, при д-р Снежа Бахарова, само че януари и също ме е яд, какво се случва там... Аз също нямам колебания за ваксиниране, но съм в ситуация като теб, имам на хартия 8 пъти над горната граница антитела. Досега съм се консултирала с двама лекари и ми казват да изчакам.
Това ми е резултата
10.4     S/CO positive.  Реактивен при стойности над 1.
Правих го в лабораторията на Пирогов, вчера.
Тази вечер или утре ще говоря с мой близък лекар, но не е специалист в  тази област.
Чисто информативно , обаче, ми се искаше да знам при вас какво е положението , но с тези различни мерни единици, трудно ще разбера каквото и да било.

Ти къде се изследва и какъв ти е резултата?

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:17 от В (като Вятър)

# 26 606
Като имате контакт с лекари,лекували ковид, защо не питате тях?
По принцип наистина по света не мерят антитела преди ваканцията и съветват да се сложи ваксина независимо от броя им.  Имунолизи за съвет също има

# 26 607
Първите два с противовирусно лечение, третия само със сироп за кашлица.
Здравейте. А вие боледувате ли с нея през всичките тези пъти?
Аз боледувах през март, между нейните два пъти, а съпругът ми все още не . Не сме се изолирали един от друг, защото няма как. Нямам никакво логично обяснение за всичко това, което се случва. Само знам, че ако е заразно с докосване на предмети, то аз докато бях болна, трябваше да се заразят и те, защото аз вършех всичката домакинска работа вкъщи. Сигурно е , че съм била болна - положителен ПСР, всички симптоми, дълъг пост ковид и много антитела. Същеврменно два отрцателни антигенни теста, което ми показва, че в никакъв случай не мога да им имам доверие.

# 26 608
Здравейте! Майка ми е хванала вируса. От миналата неделя са симптомите. От в4ера са й предписали антибиотик, но днес е сякаш доста по зле, в смисъл, няма никакви сили, а онзи ден си беше в кондиция. Ина4е каза, 4е няма проблеми с дишането. Възможно ли е просто така да проти4а при нея боледуването, по тежко, с голяма загуба на сили, но да не се стига до усложнения? Има ли такива слу4аи? Какво да о4аквам?
Али разбира се, че възможно да няма усложнения и най - вероятно така ще стане!
Апарат за сатурация имате ли?
От това, което видях най-сериозния сигнал е затрудненото дишане. Мъжа ми охкаше при всяко поемане на въздух.

# 26 609
Ама защо болница веднага,не всички са за болница защо вкарвате излишен стрес.
Жената е със затруднено дишане. Възрастта не знаем, не знаем и за придружаващи заболявания.
Постъпването в болница го давам като съвет, аз така бих постъпила с моята майка, не бих чакала съвсем да се влоши и бих била по-спокойна .
Но всеки си има глава на раменете, взима си сам решенията и си носи последствията след това.

Общи условия

Активация на акаунт