Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 542
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 26 610
Здравейте! Майка ми е хванала вируса. От миналата неделя са симптомите. От в4ера са й предписали антибиотик, но днес е сякаш доста по зле, в смисъл, няма никакви сили, а онзи ден си беше в кондиция. Ина4е каза, 4е няма проблеми с дишането. Възможно ли е просто така да проти4а при нея боледуването, по тежко, с голяма загуба на сили, но да не се стига до усложнения? Има ли такива слу4аи? Какво да о4аквам?
Али разбира се, че възможно да няма усложнения и най - вероятно така ще стане!
Апарат за сатурация имате ли?
От това, което видях най-сериозния сигнал е затрудненото дишане. Мъжа ми охкаше при всяко поемане на въздух.

Имаме ве4е. 97 процента е.
Няма проблеми с дишането! Просто в4ера беше супер отпаднала, беше й много зле. Днес е по добре, и без температура.
Благодаря!

@vita Нее! Няма проблеми с дишането! Ина4е положителен тест има, да. На 71 е.

@В (като Вятър) Снимка не сме правили. Но се 4удя дали не трябва.. въпреки 4е няма проблеми с дишането, сатурацията е 97, но все пак..не можем да сме сигурни, 4е дроба е ок..

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 12:25 от Ally_

# 26 611
Али, ако можете охладете помещението, в което се лекува майка Ви. Болен в тези жеги е допълнително изпитание за болния.

# 26 612
Ally, майка ви има ли положителен PCR тест или антиген? Най-добре е да постъпи в болница.
Ама защо болница веднага,не всички са за болница защо вкарвате излишен стрес.
Жената е със затруднено дишане. Възрастта не знаем, не знаем и за придружаващи заболявания.
Постъпването в болница го давам като съвет, аз така бих постъпила с моята майка, не бих чакала съвсем да се влоши и бих била по-спокойна .
Но всеки си има глава на раменете, взима си сам решенията и си носи последствията след това.
Няма проблеми  с дишането пише,Не четете а пишете.И стига с тия болници,с 97сатурация майка ми я върнаха от отделението.Ally  да не прави нищо да си почива и моята  майка беше така даже нямаше сили да говори.СЕГА с +ПСР не зная как може да направите снимка,но ако не се задълбочи в което  вврвам после задължително на пулмолог.Да си почива това е мн важно да не товари организма.

# 26 613
Може да се направи снимка, даже е препоръчително, защото нещата са много динамични!
Звънях в РЗИ, след завръщане у дома, отново. Положителен ПСР не означава лишаване от лечение.

# 26 614
  • Пловдив
Имам нужда от помощ. Как да тълкувам този резултат от тест за антитела?

# 26 615
Изкарах ковид месец декември. Сравнително нормално, с висока Т, снимка показваща пневмония и хиляди хапчета и антибиотици.
Днес разбрах, че в петък е починал наш колега ( работим в една стая) от ковид. До сряда беше на работа, сподели ще май е настинал.
Работим с още едно момиче, като никоя от нас няма някакви признаци за повторно заболяване. Дано имунитета да е по живот.

# 26 616
  • Пловдив
Изкарах ковид месец декември. Сравнително нормално, с висока Т, снимка показваща пневмония и хиляди хапчета и антибиотици.
Днес разбрах, че в петък е починал наш колега ( работим в една стая) от ковид. До сряда беше на работа, сподели ще май е настинал.
Работим с още едно момиче, като никоя от нас няма някакви признаци за повторно заболяване. Дано имунитета да е по живот.
А колегата карал ли е преди това Ковид?

# 26 617
slavei4e колегата не го беше карал. Имаше постави и две ваксини. С придружаващи заболявания беше. Лека му пръст.

# 26 618
  • Другата България
slavei4e колегата не го беше карал. Имаше постави и две ваксини. С придружаващи заболявания беше. Лека му пръст.
Имаше поставени две ваксини, и починал от ковид?
Кога са поставени ваксините и какви са, ако можеш да споделиш, разбира се?
И как се доказа, че е починал именно от ковид?
Тест ли?
Пак казвам, ако не ти се говори, няма проблем.

# 26 619
Май повечко кръв е поставена. Но засега няма чертичка на G, съответно Стара инфекция не се вижда. А М(текуща инфекция) е замазано и няма как да се разбере.

# 26 620

Не е валиден, направи нов

# 26 621
  • Пловдив
Благодаря, и аз си помислих, че нещо не е наред. Ще направя нов.

# 26 622
Да споделя за близък човек с Ковид, по всички симптоми е с Делта варианта - много обилна хрема, болки в гърлото, кашлица и температура. В карантина е с друг член на семейството, който е боледувал януари и е с пълна ваксинация, за момента той е без симптоми и не е болен. Последно е доста оптимистично за преболедували и ваксинирани.

# 26 623
  • Другата България
Остави симптомите, тест има ли? Някакъв, дори и антигенен?
За да е в карантина, вероятно има, или карантината е самоналожена?
Защото около мен буквално кипи от хора с подобна симптоматика, и такива с деца с такива симптоми, имам дори и болни трима колеги, с болничен /никой не казва нищо официално, но знаем, че са със същите симптоми като описаните от теб/.
Съответно за последните 24 часа за моята област случаите са +....2.
Или хората изобщо не се тестват /което е и потвърдено от моите познати всъщност, основно тези с болните деца/, или Делта поради заразността си кара наред, ама минава леко поне за момента при хората, които аз познавам, не говоря по принцип.
Всеки втори, върнал се от морето е болен, а там в момента е лудница от хора, май навсякъде, дори и на север.

# 26 624
Ираклион: В болницата 3-годишно дете, което за втори път се разболя от коронавирус
Четвъртък, 8 април 2021 г. | 12:56

В клиничната Covid на Университетската болница на Ираклион прехвърля на три години дете от Сития.

Детето получи треска и първоначално беше транспортирано в болницата в Сития , където беше потвърдено, че страда от коронавирус.

EKAB беше незабавно мобилизиран и детето беше транспортирано с линейка до PAGNI , където беше прието в клиниката за коронавирус.

Заслужава да се отбележи, че детето е болно за втори път от Covid , след като през януари миналата година беше положително тестван за коронавирус.

https://creta24.gr/irakleio-sto-nosokomeio-3chrono-paidaki-poy-n … ora-apo-koronoio/

Става въпрос за град Ираклио на о. Крит, който е един от първите които пламнаха със Делтата. Та най вероятно детето е карало сега Делта, а първия път е било с английския вариант. (пак там беше силно разпространен заради туризма миналото лято).

Извинявам се за спама, но тъй като има хора които питат в темата и за такива случаи ...
Не са масови за щастие, но явно е до късмет Confused

Дано е добре детенцето.

Общи условия

Активация на акаунт