Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 323
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 860
Може би е коментирано по -назад.... Може ли да ми кажете болните от Ковид жени продължават ли прием на кръворазреждащите препарати по време на МЦ?

# 28 861
Здравейте, след изтичане на 14 дена карантина , необходимо ли е да се пуска пак тест? И може ли да се приеме, че човек вече не е заразен.

# 28 862
На мен също антистенокардин ми е предписа 3х2 + аспирин протект вечер. Стринке, пий си ги защото това, което се случва с кръвоносната система няма общо с другите симптоми. Може да нямаш никакви симптоми, но опасност от съсиреци има.

# 28 863
  • Другата България
Здравейте, след изтичане на 14 дена карантина , необходимо ли е да се пуска пак тест? И може ли да се приеме, че човек вече не е заразен.
Да.
Не е заразЕн.

# 28 864
  • Варна
Не мисля, че е необходимо да се пуска тест след изтичане на 14 дни. Многократно беше казвано и доказвано, че положителен тест след карантината не означава, че човек може да заразява, означава, че все още се откриват фрагменти на вируса. Естествено важното е да се чувства здрав след тези 14 дни, а не още да буха, с температура и т.н.
Относно аспирина и цикъла - аз си го пиех, понеже изобщо не се сетих, че може да доведе до кръвоизливи. Така или иначе нямах проблеми.

# 28 865
Как мислите, дали ако болен от ковид се омеша с други болни може да получи допълнителен вирусен товар или да се сдобие с друг щам...

# 28 866
На майка ми е 24,  утре ще се консултирам пак с доктор да видя нещо допълнително ако трябва да се предприеме
Левкоцитите са в норма , но температурата не спада отново 37,4
Сестра ми беше с такова ЦРП 8-9 ден след началото. Изписаха и втори Аб - Панцеф и кортикостероиди, и се оправи за 2-3 дена.

# 28 867
Бонбон, аз ги спирах з апървите 3-4 дена.

# 28 868
Само хрема имам, днес и тя почти изчезна. Не са ми правили никакви изследвания, само тест. Така като гледам нямат и намерение да ми пускат изследвания на каквото и да е. Витамин С ми е изписан по 1.5 грама дневно, вероятно затова е изписал антистенокардин и аспирин протект, нямам представа. Кандизолът си го изписах сама, защото правя гъбични инфекции от антибиотици и после ги лекувам с месеци. Моля ви, не ми говорете за инсулти, инфаркти и всякакви фатални изходи. Чувствам се много добре за разлика от миналата седмица, когато не знаех, че съм с Ковид и имах чувството, че ще колабирам на моменти, но симптомите бяха такива, че дори не заподозрях, че може да са от Ковид.
Ей така с една хрема за 3-4 дни се оказа (имам антитела), че съм го изкарала и аз, без загуба на обоняние, без температура, без покашляне дори, без ни--що.. Без никакви лекарства. Чувствах си се перфектно.
Добре, че си имах едно наум и си останах на вилата сама 10 дни, а бях отишла за  4-5 дни там да поработя на спокойствие...
Но....това "нищо" после ми докара ниско кръвно, сърцебиене, трикратно завишен Д-димер, поражения по перикарда (без излив), които за щастие са обратими, и проблеми с щитовидната жлеза, косопад и влошаване на зрението, което е епизодично. Три месеца лекувах последствията, които май-май още не са отшумели съвсем.
Така, че не пренебрегвай противокръвосъсирващите, магнезият и другите добавки. Горещият ми съвет е когато можеш, да отидеш на свестен кардиолог.
От сърце пожелавам да няма никакви последствия и майка ти да е добре.

# 28 869
Скрит текст:

Ей така с една хрема за 3-4 дни се оказа (имам антитела), че съм го изкарала и аз, без загуба на обоняние, без температура, без покашляне дори, без ни--що.. Без никакви лекарства. Чувствах си се перфектно.
Добре, че си имах едно наум и си останах на вилата сама 10 дни, а бях отишла за  4-5 дни там да поработя на спокойствие...
Но....това "нищо" после ми докара ниско кръвно, сърцебиене, трикратно завишен Д-димер, поражения по перикарда (без излив), които за щастие са обратими, и проблеми с щитовидната жлеза, косопад и влошаване на зрението, което е епизодично. Три месеца лекувах последствията, които май-май още не са отшумели съвсем.
Така, че не пренебрегвай противокръвосъсирващите, магнезият и другите добавки. Горещият ми съвет е когато можеш, да отидеш на свестен кардиолог.

ЛЛ на майка ми е изписал Азитромицин, Нурофен и някаква хранителна добавка, плюс един Аспирин протект вечер. Толкова. Ни пробиотик, ни антистенокардин, нито някакви витамини. Никакви изследвания. Отделно, че се е държал страшно арогантно към нея и направо съм бясна. Поръчах на приятел да ѝ купи Антистенокардин, пробиотик и витамини. Блъскам си главата как да, я докарам в София и не намирам решение.

При мен първата седмица беше с адски ниско кръвно, долната ми отиде на 45, имах моменти с кръвно 45/65. Отделно световъртежа, изтръпването на крайниците, напрежението в главата и очите, сърцебиенето и постоянното спане. Два дни имах и болки в мускулите и ставите. Точно седмица, на осмия ден всичко това изчезна и се появи хремата и загубата на обоняние. Хремата продължи 2-3 дни. Даже ходих до спешното заради кръвното, но никой не ме насочи към тест за Ковид. Пия си всичко предписано и се надявам, че съм минала критичния момент от заболяването. Добре, че ми беше зле миналата седмица и не съм се срещала с приятели, защото щеше да ми е много съвестно сега, имам бременни приятелки.

# 28 870
  • Варна
Калина,
на мен лл и толкова не ми изписа Simple Smile Аспирина аз си го изписах, цинк и селен също, питах я и тя одобри. И още някакво противовирусно дето не му помня името ММ взе от аптеката, тогава нямаше авирон никъде. Толкоз. Антистрнокардин никой от близките ми не е пил, антибиотици... сещам се за трима, останалите без.

# 28 871
  • Варна
На майка ми е 24,  утре ще се консултирам пак с доктор да видя нещо допълнително ако трябва да се предприеме
Левкоцитите са в норма , но температурата не спада отново 37,4
Сестра ми беше с такова ЦРП 8-9 ден след началото. Изписаха и втори Аб - Панцеф и кортикостероиди, и се оправи за 2-3 дена.

Мъжът ми беше с ЦРП 26 на 5 ден от теста и вдигането на температура, която всъщност му беше почти единственият симпом за два дни/ваксиниран е/. Три дни по-късно без да пие каквото и да е ЦРП беше 6/при норма 5/, след още седмица - 1.

# 28 872
Само хрема имам, днес и тя почти изчезна. Не са ми правили никакви изследвания, само тест. Така като гледам нямат и намерение да ми пускат изследвания на каквото и да е. Витамин С ми е изписан по 1.5 грама дневно, вероятно затова е изписал антистенокардин и аспирин протект, нямам представа. Кандизолът си го изписах сама, защото правя гъбични инфекции от антибиотици и после ги лекувам с месеци. Моля ви, не ми говорете за инсулти, инфаркти и всякакви фатални изходи. Чувствам се много добре за разлика от миналата седмица, когато не знаех, че съм с Ковид и имах чувството, че ще колабирам на моменти, но симптомите бяха такива, че дори не заподозрях, че може да са от Ковид.
Какви проблеми с щитовидната жлеза? Отклонение в хормоните ли? Моят МАТ беше в долна граница на ръба.

# 28 873
Тъкмо щях да пиша, че Диорела е права за кръвни изследвания. Баща ми също го изкара леко. Не е пил Аб. Аспирин протект имашентака или иначе предписан отпреди това. Ако чаках на лл да се сети за кръвни, щеше да е безотговорно от наша страна. Карах го да пуска няколко пъти и дедимерът и феритинът му бяха завишени дълго време след оздравяване и не падаха. Звъняхме на лл да потвърди смяна на аспирина с по-силен антикоагулант. После кардиологът му потвърди терапията и я удължи.

# 28 874

Не. Освен ако не го изисква работодател, но тогава би трябвало той да го плати.

Общи условия

Активация на акаунт