Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 781
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 920
Казаха ми, че не е разчетена.Да не ме наказват, че не съм платила преглед. И искам да мина само със 75 лв вместо с 200?!

Не знам. Декември миналата година беше така.

Как?!

# 28 921
  • пустинята Гоби
И баща ми си седя 14 дни в нас без да мърда, но като им се налага на хората да ходят на лекар, а РЗИ не отговарят, какво да правят? Аз също бих излязла до лекар, живота ми е по-скъп от глоби, които няма кой да ми наложи.

Съгласна съм с Черна станция. На снимката на детето ми нищо не пишеше, ама лекарят му разчете вирусна пневмония и бронхит.

# 28 922
Кръвните изследвания са от вчера - показателите са се подобрили, левкоцитите които бяха под норма, вече са в норма.
С реактивния протеин е увеличен 24,88, хематокрита заради дехидратацията е съвсем малко увеличен.

Кашля рядко, кашлицата е влажна, няма задух, сатурацията е 97-99.
Ренгеновата снимка е правена на 04.09 и е напълно чиста

Сега температурата е спаднала и в нормална, но майка е страшно изтормозена освен физически и чисто психически .
В събота наша близка е на работа в едната от болниците и ще ходим за снимка и допълнителни изследвания .
Ако утре не се чувства добре отиваме още сутринта .
Тя сутрин няма температура , вдига само вечерно време

# 28 923
Пандорина, кой ден ти е днес?

# 28 924
  • При семейството си
Казаха ми, че не е разчетена.Да не ме наказват, че не съм платила преглед. И искам да мина само със 75 лв вместо с 200?!

Не знам. Декември миналата година беше така.

Как?!

Писах “как”. Чакаше се и лекар от Ковид зоната да я види.

# 28 925
6 ден ми е. Ми освен утре да отида и да си платя още 75 лв за преглед... Аз мислех да се обадя на личната и да и кажа какво пише, но...
Колко често могат да се правят снимки?

# 28 926
Отново питам как излизате докато сте под карантина, а с РЗИ няма свързване? Ако може конкретни отговори, не се заяждам със сигурност. Искам в понеделник да направя снимка и кръвни, но как да се случи точно? ЛЛ ми говори пълни дивотии, че ако се налагало трябвало да звънна на 112, те да дойдат екипирани, да ме закарат и да ме върнат, ама това ако се влоша явно. Откъде накъде ще викам бърза помощ като ми няма нищо сериозно, а в същото време има умиращи хора? Никой не ми отговаря на въпроса, никой не дава телефон, на който уведомява РЗИ, че излиза, което ме навежда на мисълта, че всеки си излиза както си иска.

# 28 927
6 ден ми е. Ми освен утре да отида и да си платя още 75 лв за преглед... Аз мислех да се обадя на личната и да и кажа какво пише, но...
Колко често могат да се правят снимки?
Колкото е нужно, макар и да не е препоръчително да,се облъчва човек.

# 28 928
Pandorina, не е нужно Вие да ходите да си вземете снимката от Токуда. Всеки близък може да я вземе - само казва имената и рождената Ви дата.
За излизане по време на карантина: обаждахме се през нощта за да се запишем на тел. секретар кой и кога излиза за изследвания. После снимах данните от телефона си - кога и колко Мин. е продължил "разговора"ми с РЗИ-то като доказателство.

# 28 929
Отново питам как излизате докато сте под карантина, а с РЗИ няма свързване? Ако може конкретни отговори, не се заяждам със сигурност. Искам в понеделник да направя снимка и кръвни, но как да се случи точно? ЛЛ ми говори пълни дивотии, че ако се налагало трябвало да звънна на 112, те да дойдат екипирани, да ме закарат и да ме върнат, ама това ако се влоша явно. Откъде накъде ще викам бърза помощ като ми няма нищо сериозно, а в същото време има умиращи хора? Никой не ми отговаря на въпроса, никой не дава телефон, на който уведомява РЗИ, че излиза, което ме навежда на мисълта, че всеки си излиза както си иска.
Аз звънях на РЗИ,бяха ми дали телефон. След това се звъни на районното полицейско управление и дадох номера на колата. Това е.

Аз имам друг казус,налага ми се пътуване в чужбина в края на месеца,възможно ли е ако съм в болничен? Не искаха да ми намалят болничния...Звънях на НОИ,никой не вдигна. Чисто законово дали има казус ако напускаш държавата?

# 28 930
  • Другата България
Когато аз бях болна през март, първо ОПЛ уговори час за снимка, за да не се бутам с всички хора, рентгенът в ДКЦ е един, и като отидох, хората ме чакаха екипирани. После се обадих на РЗИ, за коридор, в който попадаше въпросния час, и накрая в МВР на стационарен телефон. Това в провинцията.
Имаше период, в който СП пращаха за такива манипулации БУС-ове на ПБЗН и МВР, да извозват пациенти за прегледи и рентгенографии, както и за изписани пациенти от болниците - за транспорт до родните им места. После, понеже СП станаха много натоварени, извозването по места стана с транспорт на съответната Община - за Бургас и Ямбол съм убедена, че беше така, и сега е така. Това всичкото за мартенската вълна.
Сега отново СП са натоварени и линейка, която ще те закара само за снимка надали ще ти се изпрати, дори ти казвам, че няма. Още повече, че си добре. Ще отидеш сама, с твой транспорт, екипирана. Ако не успееш да се свържеш с РЗИ, ще позвъниш на 112 /за София, нали?/, искаш връзка със съответното РУ, към което ти е адреса, и казваш, че излизаш за период Х, по повод медицински изследвания. Задължително като се върнеш, се обаждаш, че си се върнала.
Телефон на РЗИ не очаквай да ти даде някой, ще си го потърсиш сама, в нета няма как да няма телефони.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 23:56 от Merri_An

# 28 931
В КОВИД зоната плащат ли се прегледите/консултациите?
Пандорина, ще се намери снимката, не бързай с нова.

# 28 932
В Токуда всичко се плаща.
Пандорина, няма нужда да ходиш на преглед там. Прати някой да ти вземе снимката. Или са забравили да я нанесат в системата, или са оплескали нещо, но няма връзка прегледът с рентгена.
Аз съм писала вече за Токуда. ММ си отвися там първия път, плати скенер и преглед, който се състоеше в това да му подадат рецепта в коридора. Направо бях откачила, а скенерът му показваше пневмония вече. Втория път попаднахме на друг лекар и го разпитаха подробно в кабинета.

На моя скенер пък от София мед бяха написали страхотии. Лекувах се при един пулмолог дистанционно и той искаше да го види лично. ММ му го занесе, защото не можах да го кача в healee. Каза, че са преувеличили и не е чак толкова страшно. Така че има ги и двата варианта. Пих само един Аб, а по разчитането лл ми беше изписала два.

# 28 933
Не знам как е сега в Токуда ковид зоната, но шефката ходи там ноември. Помня, че ми каза, че е платила 150лв за снимка и преглед. При нея в началото теста беше отрицателен, а после излезна положителен. Изкара няколко седмици в ковид отделението, беше и на кислород, вкл и после у тях. Каза ми, че имало лекар и сестра на един етаж. Като цяло мисля, че беше доволна.
За РЗИ - опитайте около 17ч да се свържете.

# 28 934
Мери, то много сложно това.
Април се обаждах на РЗИ, на тел., който е в сайта им, че излизам със собствен транспорт за преглед. Първия път се опитаха да  ми обясняват ,че трябвало да се обадя и на МВР, аз ги отрязах, че съм ги уведомила и няма да звъня по всички институции, те да си се уведомяват сами, аз съм болен човек и нямам сили да се занимавам да им звъня безконечно. И толкова. Нито съм се обяснявала за часове, нито като се върна съм се обаждала пак.
И без това им бях набрала, заради карантината след болница, при положение, че бях с отрицателен ПСР, а  лекарите казаха, че не съм заразна, имах нужда от куп прегледи и не бях добре.

Общи условия

Активация на акаунт