Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 169
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 085
Чак пък толкова. Ме гледай телевизия, ако не ти издържа психиката, или потърси професионална помощ.

Аз имам - всички колеги, половината ми приятели, брат ми, вуйчо ми, бащата на приятеля ми. Слава Богу всички го изкараха леко. Но и всички около мен са ваксинирани, така че не се тревожа супер много за близките си и за себе си. Спестили сме си поне това главоболие.

Ситуацията , в която се намираме ми се отразява вече много зле психически. Въпроса ми е имате ли познат от първо лице разболял се и оздравял от този вирус? Член съм на много форуми, групи и т.н общувам с много хора, нямам някого който да има информация от първо лице.  Слушам по телевизията информацията и вече полудявам.  Страх ме е, но не незная точно от какво   . Моля споделете.

# 29 086
  • При семейството си
Все пак първият пост на авторката на темата е от април 2020 година.

Пандорина, сатурацията ти е перфектна. Ако тръгне да ти пада много, повярвай ще разбереш.

# 29 087
На мнение съм, че страхът от този вирус може да нанесе непоправими щети, по-големи от самия вирус.
Аз и днес се чувствам добре, проверих майка ми и приятелят ми. И двамата нямат температура, но майка ми кашля и е със запушен нос, а приятелят ми е със запушен нос и адски световъртеж. Аз единствено забелязвам, че спя по много часове - 11,12 часа сън правя. Но се събуждам отпочинала за разлика от първата седмица, когато спях по над 18 часа в денонощието и се събуждах като пребита, можех да спя постоянно. Чакам да минат почивните дни за всеки случай и мисля да използвам карантината, за да си направя основно почистване вкъщи. Почувствах се зле на 27.08, та предполагам от тогава съм болна и би трябвало вече да съм към оздравяване. Яд ме е, че не се сетих още тогава, че може да е ковид да си направя тест и да си карам карантината с приятеля ми, че той поне е в къща и може да се излезе навън в градината, да си говорим, да правим нещо заедно. Така нямаше да заразя и майка ми вероятно.

# 29 088
  • При семейството си
Аз не бих се хвърлила да правя основно почистване. Бих използвала катантината си максимално да си почине и възстанови, плюс засили организма.

# 29 089
Свързах се с пулмолог. Позната. Ще ми гледа снимките, сегашна и стари. Много обстойна консултация. Понеже в разчета на снимката има едно нещо, което можело да означава емболия.. Та май ще пия ксарелто. Попитах кои са признаците, които биха означавали влошаване. Повишаване отново на Т, падане на сатурация, кървави храчки, болки при дишане.. И преди малко след едно закашляне реших да изплюя и гледам някакво кафеникаво розовеникаво... Леле, изкарах си акъла викам ще се мре.. Звъня и веднага тя каза, че нямам клинични данни да съм в тежко състояние и ме успокои. Аз сутринта пих кафе.. ама после съм пила много вода.. Едва ли тоя цвят е от кафето... Тъпото е, че аз не мога да отхрачвам навън.. Всичко ми отива в гърлото и глътвам... Опитвам нещо да плюя, ама... трудна работа.

# 29 090
Май доста издържам да задържа въздух. На моменти ми се затлачва носа, може и от това да ми се струва, че не дишам нормално.
И аз така бях, мисля че освен  недоброто дишане през носа (все едно не работи) се и панкьосвах. Тествах се с поемане на въздух една нощ - прочетох го докато будувах и се чудих това моето задух ли, запушен нос ли и си усещах ритъма ускорен (аз съм си паника по принцип). Един китайски пусоксиметър, когато се чувствах добре показа 63 и реших да не му вярвам и не го ползвах. 9 срещу 10 ден ми беше така напрегнато, дали защото бях чула ББ да казва че 9,10 и 11 е зора.. Слагах си валидол  и си внушавах че съм добре и веднага и ставаше по-добре. Така и не  отидох на снимка, и кръвни не си пуснах, пих на своя глава доксициклин, и чат-пат аспирин протект, болката вляво лопатаката се самоубеждавах че ми е плексита ми и пих НПВС.

# 29 091
Стрино, моят мъж на 5-ти ден слезе в гаража да си почисти колата и да сглоби едно стелажче. Колко мърморах аз си знам, но кой ли ме чува.
Вечерта се влоши - започна да кашля и да вдига Т и после до края на карантината много-много не се насилваше физически. Изкарахме без да правим пневмонии и без АБ, но пък поне 3м след това като стигнехме до 3 етаж на кооперацията и ни трябваше глътка въздух. Сатурацията ни не е падала под 97-98

Та отложи туй чистене да не си докараш по-голяма беля!

# 29 092
Свързах се с пулмолог. Позната. Ще ми гледа снимките, сегашна и стари. Много обстойна консултация. Понеже в разчета на снимката има едно нещо, което можело да означава емболия.. Та май ще пия ксарелто. Попитах кои са признаците, които биха означавали влошаване. Повишаване отново на Т, падане на сатурация, кървави храчки, болки при дишане.. И преди малко след едно закашляне реших да изплюя и гледам някакво кафеникаво розовеникаво... Леле, изкарах си акъла викам ще се мре.. Звъня и веднага тя каза, че нямам клинични данни да съм в тежко състояние и ме успокои. Аз сутринта пих кафе.. ама после съм пила много вода.. Едва ли тоя цвят е от кафето... Тъпото е, че аз не мога да отхрачвам навън.. Всичко ми отива в гърлото и глътвам... Опитвам нещо да плюя, ама... трудна работа.
Сама си търсиш болестите,спокойно отвори прозореца дишай въздух навън грее слънце по ведро гледай на нещата.Задуха може да идва от тревожност и паник атака в последствие което само ти вреди.

# 29 093
Това розово отхрачване може и да е именно от напъните да отхрачиш. Пиеш ли нещо за кашлица. Геломиртола разводнява секрета и го прави по лесен за отхрачване
Не знам какво те притеснява

# 29 094
Пия тавипек. Май-по добре ми е откъм дишане, имам апетит..
Питах пулмоложката дали Азитроксът е ок. Нейните наблюдения са, че той вече се е изчерпал и не върши работа при наличие на пневмония.. В такива случаи тя предписва ксимабек или левофлоксацин. Като добър показател за наличие на бактериална инфекция каза прокалцитонин, но е скъпо изследване и каза, че засега не се налага.

# 29 095
  • Варна
Яко си в джаза, стига си търси симптоми. Розова храчка точно от разранена лигавица може да стане, дори от носа, ако издухваш прекомерно.

# 29 096
Здравейте,
Началото на Март карах Ковид със лека Т и загуба на обонянието. Пих антибиотици и през цялото боледуване, а и после кръвните ми бяха ок.
От вторник ме заболя гърлото и отидох при нашия доктор в работата, който ми каза, че не е възпалено и айде чао. На другия ден пак отивам, вече нещо и подкашлям той ме преслуша, видя пак гърлото и ми вика нищо ти няма- едва ли не симулантка. На другия ден айде при личната-същото. Пусна ми снимка-нищо. Пусна ми и кръв. Днес дадох и резултатите са, както ми каза един познат лекар като при вирусна инфекция. Леко завишени левкоцити, понижени лимфицити и двойно црп. И се панирах. Личната не вдига. Моя познат ми каза засега да не пия антибиотик. Гърлото ми вече почти не ме боли, кашлицата намаля, нямам хрема...
При вас кръвните как са били?

# 29 097
При мен левкоцитите са малко под долна граница. СРП 15,8. На 6-ти ден от теста. Аз преди да ходя за преглед бих си пуснала задължително тест. Че горките пенсионери с рецептурните книжки да не пострадат ако се окажа с Ковид и чакам пред кабинета омешана с тях.

# 29 098
Че кой прави кръвни като го заболи за ден-два гърло? Поне температура да имаше.

# 29 099
Че кой прави кръвни като го заболи за ден-два гърло? Поне температура да имаше.

Точно по тази причина прецених, че няма смисъл да правя изследвания. То е ясно, че щяха да са с отклонения. Нормално е, когато си болен.
Снимка също не правих, пак умишлено.
И не съжалявам.
Успокойте се и си стойте вкъщи, че това обикаляне по кабинети хич не е добре.

Общи условия

Активация на акаунт