Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 940
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 100
Здравейте.От 5 дена имам оплаквания,а от 4 мъжа ми.При мен започна с дращене и болки в гърлото,запушен нос и  t 37,4/сега 36,9/.При мъжа ми гъделичкане в гърлото,което го караше да покашля и болки в мускулите,главоболие,втрисане и t 37,4,а днес и 37,8.
Понеже симптомите ни връхлетяха докато бяхме на път,него го тестваха с бърз тест в друг град/отрицателен беше/
Вчера ходихме на спешен,който каза че най вероятно е ковид и препоръча в понеделник да искаме от личната да ни пуска pcr.До тогава парацетамол сутрин,витамини,вечер аспирин и антибиотик левокса.Естествено сме се изолирали.
Притеснява ме този антибиотик трябва ли да го пием при тези симптоми и нужен ли е този пср вече 7ми ден след симптомите.Много съм объркана и съм от тези с паник атаките и съм под голям стрес.И между другото валидол или валериана пречи ли да се приема.Моля за съвет.

# 29 101
Не бих пила левокса на "може би"! Аз и с Ковид не бих го пила ако няма данни за бактериална пневмония. Това много гаден хинолонов АБ със сериозни странични ефекти. Оправдано е само ако има пневмония с бактериален произход. Повторете теста за да знаете ковид ли е и може една снимка евентуално.

# 29 102
  • Варна
Ама как на такива симптоми антибиотик??? Абсолютно потресена съм. Не бих го пила, както каза Пандорина, дори и със сигурност да беше ковид, а то може да е всеки друг банален вирус. Антибиотици се пият при доказани бактериални усложнения, а не за всеки случай, щото "може би е ковид".
Не разбрах кой ден ви е това 4, 5 или 7-ми? Направете по един тест от аптеката, би трябвало да покаже.

# 29 103
Усложненията от ковид, ако ги има настъпват около 5-6 ден, хоспитализациите повечето са на ден 7-8.
Майка ми я приеха в болница. И четрите етажа са пълни с ковид болни.
Сутринта сатурацията беше 91, температура 38,5 , ден 10,
Няма пневмония ,не кашля, но има някакви възпалителни процеси по бронхите ( по думите на лекар). Кръвните изследвания преди два дни показваха подобрение, сега нямам информация какво са показали.
При постъпването стандартно всички подписват, че ако се наложи са съгласни да ги лекуват с ремдесевир .
Почти е невъзможно да получиш информация, претоварени са много.
Общо взето изводът до тук за мен - ако след ден седем температурата расте потърсете болнична помощ.
Малко ми е по спокойно отколкото дом. лечение без подобрение ,сменили са й терапията.
Това което научих ( да не се ползва за самолечение и експерименти моля) е че ги лекуват и с колхицин ( лекарство за подагра)

# 29 104
Цитат
нужен ли е този пср вече 7ми ден след симптомите
Разбира се, че е нужен, по много причини - най-малкото за сертификат после, за болнични, за приемане в болница, ако се наложи и т.н.
А левофлоксацина ви го е изписал лекар. Аз бих се вслушала в съветите му. И при нас с ММ на 5-ти ден ни дадоха такъв АБ - таваник, заради начало на кашлицата.

Kira12, желая късмет на майка ти и бързо да се възстанови!!!

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 17:46 от Diorela

# 29 105
  • София
Кира, бързо оправяне на майка ти.

# 29 106
Някой успял ли е да изкара сертификат след положителен резултат от бърз тест? Това е пълна простотия за едни да може, за други не, нали отдавна ги приравниха? По-малко болни ли сме тези с бързите тестове и като няма да издадат сертификат откъде накъде ме карантинират? По тяхната логила щом не е ПСР едва ли не не съм боледувала.

# 29 107
Няма опция за сертификат. Само преведен антигенния тест с печат от лаборатория. Писах в другата тема, мисля и в тази, даже цитирах заповедта, на която се базира защо не може сертификат.

# 29 108
Кира, майка ти имаше ли дни без Т? Пулсът и ускорен ли беше? Какъв антибиотик пиеше? Желая и бързо оздравяване.
Мен нещо пулса ми играе, ту 94, ту 89, а веднъж 40!! Явно някаква аритмия... Сатурацията е ок ако е верен апарата. Понякога обаче много дълго време не ми показва нищо...

# 29 109
Хмм...на какво са измерени тези 40 удара/мин? Ако пак попаднете на подобна стойност, проверете я ръчно. Пулс се хваща най-лесно с 2-3 пръста от вътрешната страна на китката.

Възможно е пулсоксиметърът да не мери съвсем вярно. Може да е дефектен. А може и да не го ползвате правилно - ръцете трябва да не са студени при употребата му. Иначе може да покаже по-ниски стойности.

# 29 110
Ама как на такива симптоми антибиотик??? Абсолютно потресена съм. Не бих го пила, както каза Пандорина, дори и със сигурност да беше ковид, а то може да е всеки друг банален вирус. Антибиотици се пият при доказани бактериални усложнения, а не за всеки случай, щото "може би е ковид".
Не разбрах кой ден ви е това 4, 5 или 7-ми? Направете по един тест от аптеката, би трябвало да покаже.
На мен днес ми е 5ти ден от появата на дразненето в гърлото.На мъжа ми 3ти ден.
Доктора в спешното бил работел в ковид отделение и се изказа че един вид понеделник ще е късно за антибиотик...Общо
взето доста ни наплаши...Каза как умирали пред очите му млади хора в момента...
А какъв е този тест от аптеката?

# 29 111
На апарат за кръвно Dr Frei, но веднага след това измери 89 пулс. Аз като меря пулса, на сънната артерия ми е общо взето 13 удара за 10 сек, т. е. 78. Но явно се е появила аритмия някаква. И апаратите..дават грешки. Сатурацията ми показва 99. Вижда ми се твърде хубаво за да е истина.

# 29 112
Пандорина, според мен си добре и само се тормозиш с тези замервания. Освен Т нищо друго не съм мерила. А съм след аблация и най-добре от всички знам какво е аритмия и висок пулс.

# 29 113
Майка ми беше някъде на третия - четвъртия ден без температура, след това между 37/38, и след осмия ден започна да се качва до 39 + и едва се сваляше, сатурацията допреди два дена беше 97-99, в болницата се оказа 91.
Не вярвайте на много на  уреди от сайтове, много от тях не са точни.
Пулсът й до колкото си спомням беше към 87. Тя не кашля, нищо не я боли и не я е боляло освен глава при покачване на температурата.
Докторите твърдят , че няма пневмония.
Гадната температура започва от обяд и до сутринта не спира, много изтощаващо е толкова дни температура , няма сили.
В болницата смениха таваник с друг венозен антибиотик

С реактивния протеин е 24,88, хематокрита е леко завишен

# 29 114
Пандорина, какво значи някаква аритмия? Аритмия се хваща веднага на сънната артерия, то няма как да се сбърка просто.

Кира, бързо оздравяване на майка ти!

Общи условия

Активация на акаунт