Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 809
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 145
  • пустинята Гоби
МЮ е новия ковид, ма не бил щам, да уточня. Все пак да се надяваме, че не е толкова заразен.

# 29 146
  • Другата България
Едно е да си си бил болен с тест, доказано, дори и три пъти, друго е да си "мислил", че си го преболедувал, защото си имал някаква симптоматика, не си се тествал, ама после и антитела нямаш.
Но вече го караш втори път.
Меко казано несериозно е това.

# 29 147
Ако не бях правила тестове по време на престоя но в бг август месец и аз щях да си мисля, че децата и мъжа са го изкарали, а комшиите повторили. Само че тестовете бяха отрицателни   а комшиите дали са го карали (макар че бяха болни баш във вълната октомври-ноември) не бих се клела. Та, кой пулмолог какво е казал, за мен това са спекулации. Ето, август имаше Ковид, но имаше и други вируси. Много е лесно на нечие мнение да кажеш, че го караш повторно. Караш, ама друг път.
Към всички дето питат за кучета и боклуци, едва ли ви следят денонощно с камери и локация. Не зная защо във форум питате подобни неща, ама дерзайте. Аз лично не бих питала, де.
Обонание и вкус се губят/променят не само от Ковид.

# 29 148
Аз питах и преди това,но да повторя.Понеже съм голяма паника а и личната каза че чак понеделник може да пусне тест..та кажете как се справяте с паниката.Може ли да се приемат валидол или мента,глог и валериана

# 29 149
Аз питах и преди това,но да повторя.Понеже съм голяма паника а и личната каза че чак понеделник може да пусне тест..та кажете как се справяте с паниката.Може ли да се приемат валидол или мента,глог и валериана
Аз пия.

# 29 150
  • При семейството си

Може. Даже е наложително, щом изпитваш такава паника.

# 29 151
Не зная защо във форум питате подобни неща, ама дерзайте. Аз лично не бих питала, де.
Викаш обществена тайна е, че карантината се нарушава системно, няма нужда от питане.
Не ни следят с камери и локация, ама следят бг мама и от там проследяват и питащите дали излизат по нощите да си изхвърлят боклука?

Купете си тестове от аптеката като толкова се притеснявате.

# 29 152
  • SF
МЮ е новия ковид, ма не бил щам, да уточня. Все пак да се надяваме, че не е толкова заразен.

МЮ ли е? Аз чух Ню. А и някак логично ми се стори да е Ню Simple Smile
Стресиращото в нованита беше, че моята ваксинка била неефективна.

# 29 153
Bronze няма място за паника, това че на някой му е зле не значи че и на теб ще бъде.
Ниската сатурация в свързана с лесна умора, световъртеж , безсилие , затруднено дишане, обилно изпотяване., задъхване
При много, ама много ниска сатурация може и да св губят моменти и има дезориентация  .
Това., че на някой му се спи не значи, че сатурацията му е ниска.
Ти си си добре, какво има да се тревожиш за гърлобол, нито температура имаш нито нищо. Витамини и таблетки за гърло това е.
Всичко ще ти е наред, то кой ли не превъртя от този вирус.
Избягвай форума и ковид новините , като оздравееш ако искаш хвърляй по едно око. Излишно се тревожиш

# 29 154
  • пустинята Гоби
В случая е лекарски бисер повторния ковид, не се карайте на пандорина, че тя и без това е изтрещяла милата.

МЮ е ковида, поредна буква от азбуката. И аз бях решила, че южноамериканския щам е ламбада, че ми се стори логично, пък той бил ламбда Rolling Eyes .

# 29 155
  • Немция
А какви са симптомите на новия щам? Ако може да каже някой как и какво се разгръща по дни в острата фаза. За пост ковида знам как е.
Общо казано хрема, често кихане, главоболие, болки в гърлото, температура, стомашно-чревни оплаквания, гадене при хранене. Болки в крайници, мускули. Умора, чувство за настинка.
Симптомите може да са различни.

Преди да ми текне носа, усетих нещо необичайно, което никога преди не съм имала - все едно леко газиран газ 😀 минаваше през носа ми. На сутринта се събудих с течащ нос. След 2 дни нямах вкус и обоняние.

Може би това усещане в носа, което усетих аз, предизвиква кихането. Аз лично не кихах, но едното ми дете, което също беше с хрема, много кихаше.
Другото ми дете нямаше хрема, изкара почти безсимптомно ковид, а беше с положителен пср тест, на всичкото отгоре с високо-инфекциозни стойности.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 00:08 от Бибит

# 29 156
  • София
Няма нужда да избягва форума, тук дори когато има конфликти, пак има подкрепа. Всички имаме опит още от началото на епидемията колко много хора писаха.

# 29 157
Ноември месец бях болна. Ама много зле ми беше - температура, която не спадаше по никакъв начин, болки в мускулите, отпадналост, тежест в гърдите. Бях толкова сигурна, че е ковид, че когато бързият тест излезе отрицателен, не повярвах и пуснах и пср. Затова са тези тестове, да се знае ковид ли е, не е ли. Който се притеснява, да си пусне един тест - бърз, от аптеката, няма значение, за собствено успокоение. Честно ви казвам, че ако не се връщах от отпуск и не работех с хора, нямаше да си направя тест, не вярвах, че е това. И щях да го изкарам на крак, без да разбера, че и кой знае колко хора щях да заразя. Не всяка температура е ковид, но и не всяка хрема е настинка, просто се тествайте.

# 29 158
Bronze няма място за паника, това че на някой му е зле не значи че и на теб ще бъде.
Ниската сатурация в свързана с лесна умора, световъртеж , безсилие , затруднено дишане, обилно изпотяване., задъхване
При много, ама много ниска сатурация може и да св губят моменти и има дезориентация  .
Това., че на някой му се спи не значи, че сатурацията му е ниска.
Ти си си добре, какво има да се тревожиш за гърлобол, нито температура имаш нито нищо. Витамини и таблетки за гърло това е.
Всичко ще ти е наред, то кой ли не превъртя от този вирус.
Избягвай форума и ковид новините , като оздравееш ако искаш хвърляй по едно око. Излишно се тревожиш
Аз по принцип имам често нощем паник атаки и без ковид и ми се налага някой път да пия валидол или сиропче с мента.
Аз може и да се чувствам по добре,но мъжа ми е по зле.Изглежда като пребито куче,боли го цялото тяло,силно главоболие и t 37,3.
А ако си направя тест не бих се успокоила изобщо заради тази 14дневна карантина.Както казах имам паник атаки.

# 29 159

А ако си направя тест не бих се успокоила изобщо заради тази 14дневна карантина.Както казах имам паник атаки.
Така или иначе ще трябва да направите тестове и двамата при такива симптоми. И аз бях с паник атаки над 15 години, какво общо имат с карантината?

Общи условия

Активация на акаунт