Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 750
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 160

А ако си направя тест не бих се успокоила изобщо заради тази 14дневна карантина.Както казах имам паник атаки.
Така или иначе ще трябва да направите тестове и двамата при такива симптоми. И аз бях с паник атаки над 15 години, какво общо имат с карантината?
Когато получа атака понякога да се успокоя се налага да изляза и да се разходя.А каратнтината не позволява тези неща

# 29 161
  • SF
Дано да не получавате атаки тогава, не само, когато сте в карантина.
Карантината нарушава много удобства и навици на отделния човек, но е за всеобщо добро.

# 29 162

А ако си направя тест не бих се успокоила изобщо заради тази 14дневна карантина.Както казах имам паник атаки.
Така или иначе ще трябва да направите тестове и двамата при такива симптоми. И аз бях с паник атаки над 15 години, какво общо имат с карантината?
Когато получа атака понякога да се успокоя се налага да изляза и да се разходя.А каратнтината не позволява тези неща
Направете си поне домашни тестове. Ако са положителни, но не искате да сте под карантина заради паник атаките, намерете начин да се самоизолирате за две седмици. Не знам какво друго да те посъветвам. По принцип хората с паник атаки се чувстват най-сигурни и спокойни вкъщи, явно при теб нещата не са така. Да, не е приятно да си затворен за две седмици, но и да се разхождаш болен сред хора не е добре. Избягването на теста няма да премахне ковид с магическа пръчка, ако изобщо е този вирус де.

# 29 163
  • София
Судоку, разни безсмислени игри много помагат при паник атаки.

# 29 164
Благодаря за съвета,но мисля че тези неща са ми безинтересни и няма да свършат работа.

# 29 165
Който не се справя с това, да напуска, изобщо нямам намерение да проявявам разбиране към лекарската немърливост.

Щом човек се чувства зле, значи се чувства зле
Лекар, който се чувства зле, няма да напусне. Но пациентите му, може и да понапуснат и да попропуснат някои неща...

# 29 166
Може ли някой, на който е изписан антистенокардин и аспирин протект, да сподели колко време ги по. Честно казано, много замаяно се чувствам, и главата ме стяга. Предполагам, че е от антистенокардин. Чудя се дали да го спра, или поне да го намаля.

# 29 167
  • София
Благодаря за съвета,но мисля че тези неща са ми безинтересни и няма да свършат работа.
Не е нужно да ти е интересно. Гладене, пране, чистене също помагат. Енергията от притока на адреналин се насочва някъде.

# 29 168
Днес поне за сега съм ок, сега ставам.. спя, сънувам.. но не усещам задуха от вчера.
За антистенокардина ми казаха, че имал и противовъзпалителен ефект. Хубаво е да си се пие. Замайването може от ниско кръвно, кафенце....

# 29 169

Направете си поне домашни тестове. Ако са положителни, но не искате да сте под карантина заради паник атаките, намерете начин да се самоизолирате за две седмици. Не знам какво друго да те посъветвам. По принцип хората с паник атаки се чувстват най-сигурни и спокойни вкъщи, явно при теб нещата не са така. Да, не е приятно да си затворен за две седмици, но и да се разхождаш болен сред хора не е добре. Избягването на теста няма да премахне ковид с магическа пръчка, ако изобщо е този вирус де.
Как стават тези домашни тестове?Не се ли взема пак проба от носа дето  съм чувала че се бърка доста навътре.Ще мога ли сама да се справя с този тест?

# 29 170
Аз си бърках в гърлото и стана.

# 29 171
Може ли някой, на който е изписан антистенокардин и аспирин протект, да сподели колко време ги по. Честно казано, много замаяно се чувствам, и главата ме стяга. Предполагам, че е от антистенокардин. Чудя се дали да го спра, или поне да го намаля.

Аз бях на 3 пъти на ден по 2 антистенокардин, аспирин протект веднъж вечер.
Антистенокардин беше изписан за 2 седмици, аз даже малко удължих периода и плавно го спрях с намаляване на дозата.
Но за него лекарката каза, ако ми сваля кръвното и ми е зле, мога да пия по-малко от 3х2.

За аспирин протект не ми бяха казали колко време и го пих към 3-4 седмици. После към месец след като го спрях бях на пулмолог и контролна снимка. Всичко беше много по-добре вече, но ми каза, че не е трябвало да спирам аспирин протект и ми го изписа за още 3-4 месеца.

# 29 172
Да питам и още нещо...С какво се храните докато боледувате?Понеже всеки ми казва различно...не яж сладки неща/хранело вируса/,не яж солено/сгъстявало кръвта/,не прекалявай и с вит.ц.Да съм карала на вода и чай...но като огладнея...

# 29 173
  • София
За мен трябва да се хапва всичко, но умерено. Тоя организъм има нужда от захранване ако ви се хапва нещо хапвайте си го.

# 29 174
Абе, вирус за пръв път ли карате?
Сладкото не храни само Ковида.
А и в крайна сметка зависи в момента какво му понася на човек. Аз ядях само солети първите дни. После супи.

Общи условия

Активация на акаунт