Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 394
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 265
При направено изследване на неутрализиращи антитела срещу S-протеина на SARS-CoV-2 с референтни стойности
    <0.8 U/mL – Отрицателен резултат
    ≥ 0,80 U/mL – Положителен резултат
резултат 16,9  говори ли са добро количество  антитела? Някой друг правил ли е такъв тест?

# 29 266
Lion queen, моят съвет е приятеля ви да отиде в спешното, така сме процедирали с баща ми, беше на гости при мен( в Испания),имаше европейска здравна карта. Беше му назначено лечение, без да се изисква да плаща нещо. Дано приятелят ви  се  възстанови бързо.

# 29 267
Аз за съжаление обратно в темата.
Мой много близък ваксиниран приятел е болен, много бързо му са се появили симптоми близки до моите и ме пита какво да очаква.
За потребителите от чужбина , някой случайно има ли идея как се процедира общо казано ако човекът има само европейска здравна карта, но няма личен лекар в страната и не говори езика? Не става въпрос за България.

Доказан ли е с тест?
Попринцип в спешното няма да го върнат,но не знам какви са за страната изискванията ако е официално регистриран като позитивен.Да звънне на спешен номер,все някой говори английски и да обясни.

# 29 268
В Словакия.
Звъннал е на шефката си, която го е посъветвала да звънне на застрахователя си. Той го прави и ги пита дали говорят английски, при което отсрещната страна му казва не и му затваря.
Би трябвало да започне от тест, за доказване на ковид. Предполагам, че и при тях има спешни центрове, триажи, където правят и преглеждат. Проблемът е с езика, но ако види много зор, да вземе да ползва гугъл преводач и да срича там на словашки, има и звуково произнасяне, не е чак толкова трудно да се справи.
Да им го пусне на застрахователите със звука от гугъл преводач по телефона.  Примерно - Застрахован съм при вас,  не говоря словашки, свържете ме със служител, говорещ английски.
А на сайта на застрахователя, трябва да има и имейл, все ще се намери кой да го прочете на английски.

Аз бих звъннала и в Посолството на Бг в Словакия, да помоля за съдействие, поне с езика, с указания, съвети, да го насочат къде да отиде. Би трябвало да знаят. Ето контакти- телефони, мейли, да се обади да ги пита.
https://mfa.bg/bg/embassyinfo/slovakia

Ето инфо и за ЕЗОК - https://www.ezok.bg/rights.html
Цитат
Европейската здравноосигурителна карта или нейният еквивалент — временно заместващото я удостоверение, улеснява вашия достъп до медицинско лечение, което може да се наложи при временното ви пребиваване в друга държава-членка. Това лечение се предоставя в съответствие с правилата на посещаваната от вас държава-членка, а направените разходи се възстановяват съгласно прилаганите в тази държава-членка тарифи. Например, ако медицинската помощ в посещаваната от вас държава-членка е безплатна, вие също имате право на безплатна помощ при представяне на своята карта или еквивалентен документ. Използването на европейската здравноосигурителна карта гарантира възстановяване на вашите медицински разходи на място или скоро след завръщането ви у дома.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 17:39 от Diorela

# 29 269
Аз за съжаление обратно в темата.
Мой много близък ваксиниран приятел е болен, много бързо му са се появили симптоми близки до моите и ме пита какво да очаква.
За потребителите от чужбина , някой случайно има ли идея как се процедира общо казано ако човекът има само европейска здравна карта, но няма личен лекар в страната и не говори езика? Не става въпрос за България.

Доказан ли е с тест?
Попринцип в спешното няма да го върнат,но не знам какви са за страната изискванията ако е официално регистриран като позитивен.Да звънне на спешен номер,все някой говори английски и да обясни.
Да, направил си е ПСР в лаборатория, звънял е на спешния им национален номер, но са говорели само на словашки и са му повтаряли но, но, но. Застрахователя и той го е отрязал засега. Спешното май наистина му остава единствения вариант.

Диорела, благодаря, не е български гражданин, затова питах за по-генерални съвети, но посолството действително е идея. Благодаря! Flowers Tulip

# 29 270
Според мен също в спешното или да позвъни на спешен телефон.

# 29 271
  • пустинята Гоби
Да ви кажа прави ми впечатление, че в Пирогов младите лекари, които преглеждат и ваксинират отпред говорят английски. Сигурно и в Словакия е така, да ходи човека, да не се чуди.

# 29 272
  • у дома
При направено изследване на неутрализиращи антитела срещу S-протеина на SARS-CoV-2 с референтни стойности
    <0.8 U/mL – Отрицателен резултат
    ≥ 0,80 U/mL – Положителен резултат
резултат 16,9  говори ли са добро количество  антитела? Някой друг правил ли е такъв тест?

За добро лекар ми каза над 130.
16.9 е малко

# 29 273
lion_queen__ и гугъл преводач е идея, може да го ползва навсякъде - да им показва текст, или да го пуска със звук. Все ще го разберат. Simple Smile А те така на него, за да ги разбере и той.

# 29 274
Пандорина, предположих, че за това, но може да е късно и да е негативен.

# 29 275
Бях контактна с болен на 23.08. От преди 5-6 дни леко кашлям. Сутрин малко и вечер. Абсолютно нищо друго. Днес имах час за мамолог и реших да ме видят и на рентген защото никога не кашлям. Казаха ми, че виждат пневмония в начален етап на единия дроб. Написали ми дори хроничен бронхит, а аз от дете не помня да съм кашляла. Направих си тест, отрицателен е. Утре съм на пулмолог. Дано всичко е наред.

# 29 276
Беба, ваксинирана ли си? Не за друго, питам защото може да си го караш безсимптомно. От любопитство.

# 29 277
Здравейте,  от 1 седмица съм много леки болки в гърлото и лека отпадналост,  като всичко това ми се появява на моменти. Преди 2 дни си правих антигенен тест и е отрицателен. А и принципно боледувах от Ковид ноември месец( в лека форма). Някой има ли с подобни симптоми?

# 29 278
Ай честита ми нова карантина! Тестът ми е положителен. То реално 10 дена изолация минаха. Сега какво? Трябва да ми се обадят от РЗИ или аз трябва да им се обадя?

# 29 279
Ай честита ми нова карантина! Тестът ми е положителен. То реално 10 дена изолация минаха. Сега какво? Трябва да ми се обадят от РЗИ или аз трябва да им се обадя?
Те, но не са много бързи. Поне преди така беше. А от полицията ми звъннаха три дни  преди да изтече карантината. Познат се оказа, маха от паркинга, аз махам от 4-я етаж 🙂 Каза да не слизам, отвърнах, че и да искам, не мога. То до банята едва стигах...

Общи условия

Активация на акаунт