Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 635
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 310
  • Другата България
Да, изолирах се.
Точно на 5 ден ми се загуби обонянието.
А след колко време се връща, че е много тегаво на моменти така Rolling Eyes
Някакви изследвания трябва ли да се правят след това или лекарства да се пият? По принцип избягвам да пия лекарства, дори и сега нищо не пих, освен 1-2 нурофена, 3-4 дни амбрекс и инхалации с пулмикорт.
Е да, аз ти казах - от 5ти до 7ми ден.
Върна ми се след около още толкова, постепенно. Около 4-5 дни.
Май и по-малко.
Но аз пиех селен, цинк и Б комплекс.
За лекарства аз съм последния човек, който ще ти "изпише".
Но ще те посъветвам за задължителен антикоагулант. Не е задължително да е Аспирин.
Най-добре се чуй с ОПЛ.

# 29 311
  • София
Не знам в коя лаборатория са казали, че няма повторно заразени, но у нас двама бяха/са положителни на фона на антитела. Аз съм потребителката, за която писа Дъждец. Майка ми още е в болница, уж върви на оправяне, но не я изписаха днес, защото на снимката от събота още имало изменения, а и тя е с диабет, хипертония и сърдечни проблеми...
Януари мина само с кашлица, главоболие, без температура, сега се наложи болница. Антитела имаше през март - не много (на 73 е все пак), но уж достатъчно ... Не мога да си простя, че не успях да я убедя да се ваксинира Sad Щото лекарите казвали, че естествения имунитет е хипер-мега-ултра и до живот Sad Как да е...
Малкият ми син имаше също антитела през май (през февруари нямаше, в края на март беше контактен и въпреки двата отрицателни бързи теста, го проверихме за антитела през май - имаше, не много, но над нормата). Между другото преди 20 дни, заедно с теста за ковид и кръвните, пак пуснахме антитела - при граница 1.0, имаше 1.38 - все още някакви мижави. Той го изкара с 4 дни температура (доста висока първите 2 дни - до над 39), малко кашлица, сополи, слава богу не стигна до белодробни изменения и АБ. Остана липсата на обоняние, което се появи чак на 5-ти ден.
Ние при първото му заразяване бяхме между двете дози АЗ, брат му - след боледуване през октомври миналата година и не сме го прихванали.
Сега пак не се заразихме ваксинираните. Ние сме с по 2 дози АЗ и не сме боледували (в интерес на истината, миналата година октомври големият ми син също не зарази никой от трима ни). Големият вече е и ваксиниран с Янсен в началото на юли - антителата му паднаха много и се ваксинира (и заради сертификата). Преди 4 дни антителата му бяха на тавана на лабораторията - не знам дали от ваксината, дали от контакта с болните си брат и баба...
Обаче той се зарази най-вероятно от ваксиниран, който имаше антитела над максимума на лабораторията през май... Макар и рисков, той го изкара с 2 дни температура и 3 дни кашлица, с чиста снимка.
Та така, вече се отчайвам. Делтата пробива всякакъв имунитет явно... особено като поспаднат антителата...
Моите антитела не знам как са, бяха малко над протективния титър в началото на юни. Но е факт, че сега не се заразих, макар че покрай майка ми изкарах часове наред с нея + 4 часа в ковид триажа, докато я приемат. Имам 2 отрицателни теста и никакви симптоми не се появиха.
Няма никаква логика  Sad започвам да си мисля, че е до моментно състояние на имунната система... и все по-малко виждам трайно решение. Надявам се поне да стане по-безобиден вирусът.

# 29 312
  • Пловдив
Утре и аз ще правя антигенен тест. Днес за кратко усетих лек задух.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 12:06 от marzeliva

# 29 313
Аз да споделя нещо...може и да ме нахокате,но да си кажа.
Понеже забелязвам че доста хора се притесняват дали някой се изолирал и т.н...
Мисля че навън е пълно с хора позитивни.Първо по магазините,молове,рейсове и т.н....Защо едни трябва да сме супер стриктни,а другите да си живуркат...Мислите ли че по този начин има смисъл...Аз мисля не..
Днес бяхме повикани при личната да прецени за пср-ите.Изрично попитах там ли да дойдем.И тя каза...да.Смесихме се с опашката и зачакахме/около час/.Никой не ни повика,не ни отдели.На опашката имаше и други с ковид.
След това на ренгена по същия начин.Като нас още много...Даже единия си свали и маската да си говори по тел.
На лабораторията пак същото.Навсякъде има ковид болни...кои доказани,кои не...Свободно обикалящи насам натам.И това не идва от нас,а от държавата.
Организация нула...
Изводът е че смисъл от тази насилствена карантина няма....Това е мое мнение

# 29 314
Утре и аз ще правя антигенен тест. Днес за кратко усетих лек задух.
Оказа се, че имам и положителен колега от миналата седмица.
Мързелива, други симптоми имаш ли? При какви обстоятелства го усети? Дано всичко е наред. Heartpulse

# 29 315
Рали, извинявай, че споделих тук, но ми се струва страшно притеснително. Темата се напълни изведнъж с нови положителни.

# 29 316
bronzе, много си права. Днес водих детето за снимка на зъба. Чакахме пред рентгена с много болни, някой доказано, защото ги сваляха от Ковид - отделението на инвалидни колички за снимки и от там за скенер. Толкова за организацията, потоците и предпазване на здравите. ☹️

# 29 317
  • Пловдив

Мързелива, други симптоми имаш ли? При какви обстоятелства го усети? Дано всичко е наред. Heartpulse

Благодаря ти. Не, нищо друго нямам. Както си седях 😔.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 22:18 от marzeliva

# 29 318
  • Другата България
Аз писах, да.
За лабораторията.
И уточних, че става въпрос за заразени през март.
Не януари.
Както и че мен специално това, което казва лаборантката, не ме успокоява изобщо.

# 29 319
Между другото знаете ли случай за глобен, който не е спазил карантината?

# 29 320
Здравейте, мъжът ми е с ковид, днес го приеха в болница. Аз съм с отрицателен тест и 10дневна карантина като контактна на него. Сега ми казва, че като го изпишат от болницата щял да има още 14дни карантина. Въпросът ми е, ако сте запознати, с моята карантина какво се случва след тези 10 дни, приключва или нови 10/14 дни и за мен?

# 29 321
  • София
Не е проблем, Дъждец  Simple Smile аз бях под такъв зверски стрес последните седмици, че не ми беше до писане по форуми, макар че имам какво да споделя.
И при двамата симптомите се появиха на 3-ти ден от контакта, при майка ми - 3 дни след като младежът е вдигнал температура... беше при нея. Отделихме го веднага, но...
При нея започна със запушен нос и дразнене в гърлото, както и температура 37,2. Уж я свали на третия ден, два дни без температура и после една отпадналост и безапетитие. Тогава я накарах да иде на лекар, тест, снимка, която показа пневмония. И я приеха в болница, заради възрастта и многото заболявания.
Искам да кажа, че в Окръжна болница в София реагираха изключително адекватно и с двамата. Както и че в ковид отделението не лекуват всички еднакво - на нея и слагат само антибиотик венозно. Първите 3 дни и кортикостероид, но захарта се е повишила и са го спрели. Кръворазреждащи не и слагат, но тя си пие Еликвис по принцип от години (благодарение на конто Д димер си беше в норма). Сатурацията е добре, над 95 общо взето. Тук някой ще каже, че е в болница от страх, но не е така - тя иска да се прибира, но днес лекарката ми обясни много ясно и внимателно защо не я пуска. Слава богу, оправя се.

# 29 322
janeta24, твоята карантина ще приключи след тези 10 дни, ако и ти нямаш позитивен тест междувременно. Ако имаш, ще започне за теб нова - 14 дни. А карантината на мъжа ти след болница не засяга и теб. Тя дори е доста безсмислена, защото човекът вече не заразява.

# 29 323
На мен ми е интересно и моля съфорумци от чужбина да споделят как е при тях.
За случаи, които се лекуват вкъщи, има ли такова ходене по снимки и изследвания?
Според мен не.
Защо е този хаос у нас, не знам?
Какво значение има, че някой е под карантина, ако самият му ЛЛ го вика на преглед? Пълен абсурд е това.
Поне да се ходи само в КОВИД зона, а не в общи кабинети/лаборатории.

# 29 324
  • Варна
Пандорина,
не знам колко пъти вече се коментира, че положителен пср след края на карантината не означава, че човек все още е заразен, точно затова и премахнаха повторното тестване. Много си е сигурна даже работата с карантините, изследвано и преценено е колко дни да бъде точно с цел елиминиране на риска и избягване на безсмислено тестване.

Общи условия

Активация на акаунт