Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 167
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 535
Благодаря за информацията! Нямах представа, че ги има и тук. С рецепта ли са?

# 29 536
Благодаря за информацията! Нямах представа, че ги има и тук. С рецепта ли са?
Не са ми искали рецепта.Купувах ги от Сейба и Марешки.
Колкото до Бруфена,който е 800мг,сега погледнах в листовката- препоръчителната доза е 2 табл. вечер. Вижда ми се доста,аз взимам по една. Той е с удължено освобождаване.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 03:40 от ev55

# 29 537
Дайте идея с какво да смъкнем температура 38,5.Като беше 38 пи течен аналгин преди 1час.Но тя се вдигна.Трябва ли да се тревожа
По-притеснителното в случая е че вдига Т на фона на антибиотик. Дали е подходящ? Може би трябва да се смени?

# 29 538
bronze, според мен мъжът ти би било добре отново да направи снимка или скенер, и да се консултира със специалист (може би да мине през някоя ковид зона или пулмолог, инфекционист). Предписван ли му е кортикостероид? Не знам имате ли апаратче за сатурация, според мен трябва да се следи.
Температуропонижаващите само подтискат симптома, но не лекуват причината.

# 29 539
  • София
Bronze хексалгин + 1 нимезил

От нимезил категорично няма да има полза.

Разбирам желанието да смъкнете температурата, но освен когато става въпрос за изключително висока температура при дете, избягвайте да пиете по сто неща.
Аз лично повече от 1200 мг ибупрофен на ден не бих приемала, другото е по лекарско предписание и то за определени показания. Ако е много нетърпимо положението може да се редува с аналгин/ парацетамол през 4 часа. И все пак фокусирайте се върху това да не се натровите, отколкото на всяка цена да е под 38 температурата. Ако персистира няколко дни и не спада, по-добре се консултирайте с лекар.

# 29 540
Меридит, да използвам, че си писала Simple Smile
Ако не може да се пие Аналгин/Хексалгин заради непоносимост, какво може да се редува за температура?

# 29 541
  • София
Писах преди известно време, но един пост по-назад пак ме подсети. Сега предстои да се нагледаме на “ваксинирани” боледуващи, а и хоспитализирани. Само в моето обкръжение вече има 7 души така “ваксинирани”. Това обикновено са хора между 30 и 50 години, които пътуват често!!!

# 29 542
  • София
Меридит, да използвам, че си писала Simple Smile
Ако не може да се пие Аналгин/Хексалгин заради непоносимост, какво може да се редува за температура?

Ибупрофен и парацетамол. Аз за себе си, когато ми е зле, пия ибупрофен само, защото сваля по-дълготрайно и ефективно температурата в сравнение с парацетамола. Но ако е наистина нетърпима температура, която не спада, тези двете бих редувала.

# 29 543
  • Немция
Писах преди известно време, но един пост по-назад пак ме подсети. Сега предстои да се нагледаме на “ваксинирани” боледуващи, а и хоспитализирани. Само в моето обкръжение вече има 7 души така “ваксинирани”. Това обикновено са хора между 30 и 50 години, които пътуват често!!!
Няма какво толкова да се види- оказва се, че и ваксинирани се заразяват, но определено го карат по-леко. В държавите с масова ваксинация се вижда, че при ваксинираните хоспитализациите и тежко болните са много по-малко от  групата на неваксинираните.

# 29 544
  • София
Да, де, ама при нас всеки познава по няколко фалшиво ваксинирани, но иначе с изрядни сертификати.

# 29 545
  • Немция
Да, де, ама при нас всеки познава по няколко фалшиво ваксинирани, но иначе с изрядни сертификати.
Виж, това е друга тема вече. Grin

# 29 546
Ох да ви кажа при нас работата не е добре.Тази температура стои 37,7.През ноща скочи от леглото,уж му било по добре.Ходи до тоалетната по голяма нужда и му става лошо.Не може да стои седнал много.Почва да му се гади и да му се мота главата.После седна да изяде една ябълка,но пак така.Казва че няма сили,чувствал се зле.
Чудя се вчера вечерта пи този пулсет,аналгина,после антибиотика...да не би нещо да направиха реакция.Или просто си е от болеста.

# 29 547
  • в кукувиче гнездо
Ох да ви кажа при нас работата не е добре.Тази температура стои 37,7.През ноща скочи от леглото,уж му било по добре.Ходи до тоалетната по голяма нужда и му става лошо.Не може да стои седнал много.Почва да му се гади и да му се мота главата.После седна да изяде една ябълка,но пак така.Казва че няма сили,чувствал се зле.
Чудя се вчера вечерта пи този пулсет,аналгина,после антибиотика...да не би нещо да направиха реакция.Или просто си е от болеста.
Аз бях зле така, без да съм имала температра, според мен от изтощение и нядене. Пиех куп лекарства, а не можех да ям. И ми ставаше лошо, нямах сили, мотаеше ми се главата, краката не ме държаха.

# 29 548
  • При семейството си
Аз не познавам нито един или поне никой не е признал подобно нещо.

# 29 549
  • София
Блазе ти. Аз направо не знам как да се държа с такива. Те толкова гордо разправят, че са метнали системата...

Общи условия

Активация на акаунт