Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 244
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 520
С мокри кърпи.
Лекарство след 4 часа.
Какво лекарство.Този течен аналгин бил силен и казали само веднъж на ден.Какви са тези мокри кърпи.Аз му слагах кърпа с оцет на челото

Кърпа с вода. Оцет не слагам аз. На челото, на китките, може и мокри чорапи. Като се затоплят, пак ги мокриш с вода и така.
Лекарства за температура се пият на 4 часа, при нужда, не веднъж само.

# 29 521
  • Русе
Дайте идея с какво да смъкнем температура 38,5.

Не знам колко е ефикасно, но във форума го коментираха като такова
Скрит текст:

# 29 522
Bronze хексалгин + 1 нимезил

# 29 523
  • Deutschland/HE
Чай от листата на малини също сваля температурата, чела съм и за компот от малини. Сега им е сезона и пресни сигурно вършат работа.

# 29 524
На майка в болница й свалиха температура от мозъчен кръвоизлив, която не се повлиява от лекарства с буци лед под мишниците и върху ингвиналните гънки, а на гърдите и корема я бяха покрили с мокра кърпа. Лекарите казаха тогава, че това е единствения начин да се свали такава Т.  На ингвиналните гънки минават големи артерии и вени.
Предполагам с мокри кърпи на тези места ще я свалите.

# 29 525
Eli88 зле ли беше?
Сина ми 4 дни след 2ра игла беше много зле (не искам да си спомням). Левкоцити увеличени, CRP 60,ДКК разместена. Далака се увеличи. Абе ужасно. Лекуваха го с левокса. Добре че мина.
На всички болни оздравявайте.
Заради влошаване на състоянието му ли го изследвахте ( далак, левкоцити и останалите съкращения, които дори не знам какво означават) или заради предстоящата операция?
В болница ли го лекуваха ( наложи ли се да влезе) или си останахте вкъщи?

Бях писала тук за ваксинирана колежка, която се зарази и разболя.
Вече е тип топ. 🙂
Няма нито Т, нито болки, вкусът и обонянието й полека лека се връщат. 
Чакам я да дойде на работа, да я разпитам подробно.

# 29 526
Заради влошаване. ДКК е диференциална кеъвна картина. Не сме влизали в болница. Но изследванията са правени в болница.

# 29 527
Бронз, хексалгин и аналгин е едно и също, не дублирай.
Можеш да редуваш нурофен, парацетамол и аналгин. Давала съм на дете првз два часа.
За другия път си купи ампула течен аналгин.
Оцет, мажеш всичко, цялото тяло, ако е много висока Т. И следиш да не пада бързо.

# 29 528
Другият вариант е с максималната еднократна доза ибупрофен, която е 800мг. Но, ако ще пие още ибупрофен в денонощието, не трябва да се събират повече от 2400мг за 24 часа и трябва да са разпределени в относително равни интервали.

# 29 529
Хоуп, даже не подозирах, че може 800 гр наведнъж, дозата която съм виждала е 2×200 наведнъж. Нв споря, хубавоне да знам, ако се наложи.

# 29 530
Нямало е ампули течен аналгин в аптеката.Затова са дали такъв в шише и то детски.По 30капки трябвало само веднъж на ден.Знам че хексалгин и аналгин е едно и също,въпреки че едното е май по силно.А такива нурофени,ибупрофени нямам.А и щом от аспирина му дразни стомаха,значи и от тях ще е ужас.Засега падна на 37,6.Правих и метода описан по горе от amber.Сложих му и чорапи с оцет.Взе си антибиотика и пак заспа.
Искам да благодаря много на всички тук в този форум ,които за всякакви въпроси са насреща,отговарят и искат да помогнат.Наистина в тази изолация много ми помагате.

# 29 531
Хоуп, даже не подозирах, че може 800 гр наведнъж, дозата която съм виждала е 2×200 наведнъж. Нв споря, хубавоне да знам, ако се наложи.

Принципно, таблетките от 200 и 400 са без рецепта. От 600 и 800 са с рецепта. В България реално ги няма вторите (или поне аз не знам да ги има). На мен 800мг ми е изписвано за възпален нерв и за зъбобол. Две таблетки от 400 или четири таблетки от 200 вършат същата работа. Просто трябва да се използват с акъл. Тези от 800 ги пиех май на 8 часа за няколко (2-3) дни, неповече.

# 29 532
Нямало е ампули течен аналгин в аптеката.Затова са дали такъв в шише и то детски.По 30капки трябвало само веднъж на ден.Знам че хексалгин и аналгин е едно и също,въпреки че едното е май по силно.А такива нурофени,ибупрофени нямам.А и щом от аспирина му дразни стомаха,значи и от тях ще е ужас.Засега падна на 37,6.Правих и метода описан по горе от amber.Сложих му и чорапи с оцет.Взе си антибиотика и пак заспа.
Искам да благодаря много на всички тук в този форум ,които за всякакви въпроси са насреща,отговарят и искат да помогнат.Наистина в тази изолация много ми помагате.

Течният хексалгин (метамизол натрий) не е детски, просто е течен и затова лесно се дава на деца като се дозира с капки според теглото им. 20 капки се равняват на една нормална таблетка аналгин (метамизол натрий) от 500 мг. Самостоятелно сваля бързо, но няма дълготраен ефект ако се бори упорита вирусна температура. Може да се комбинира с парацетамол или с нурофен при много висока температура или да се даде час след някое от двете ако не спада, а се вдига.

Никога не се приемат парацетамол и нурофен заедно, между тях трябва интервал поне 3 часа.

При температура може да се пие парацетамол на 6-8 часа или нурофен на 6-8 часа. При неспадаща може да се редуват с минимален интервал между двете 3 часа. При много висока заедно с някое от тях може да се даде и аналгин. Може и аналгин самостоятелно, но след него ако е упорита температурата бързо се вдига, от спешното са ми казвали, че не държи много ефекта от него при упорити вирус.

От личен опит обаче  при някои вируси, например варицела, само аналгинът успява да свали, дори и самостоятелно.

За всяко лекарство трябва да се следи да не се превиши безопасния максимален прием според теглото и възрастта за денонощие и интервала между приемите. Например само с парацетамол на 4 часа може да се натровите.

# 29 533
Рядко вдигам температура аз, буквално може би в някакви ранни детски години, за които нямам спомен, и след това през последните 3 г ми се случва вече 4 пъти:
- при ковид имах температура само за 2 часа и сама спадна;
- при някаква странна инфекция след ухапване от насекомо, пак за 2-3 часа една вечер;
- след Модерна;
- и веднъж в чужбина цяла седмица карах на висока температура без лечение, докато не си дойда в БГ. Преди да замина бях на 2 антибиотика, уж цяла седмица бях добре и се реших да тръгнах на едно обучение. Е, явно не съм се била доизлекувала.
Като си дойдох в БГ ми назначиха някакво лечение, което включваше на ден по 6 парацетамола и 4 нурофена, през някакви часове ги редувах. Не помня кое колко мг е било, но бях като в транс няколко дни. Но бързо се подобрих и се оправих.

# 29 534

Принципно, таблетките от 200 и 400 са без рецепта. От 600 и 800 са с рецепта. В България реално ги няма вторите (или поне аз не знам да ги има). На мен 800мг ми е изписвано за възпален нерв и за зъбобол. Две таблетки от 400 или четири таблетки от 200 вършат същата работа. Просто трябва да се използват с акъл. Тези от 800 ги пиех май на 8 часа за няколко (2-3) дни, неповече.
Има от 800мг-таблетки Бруфен ретард,а от 600мг- Оклис и Ибулек ,но са разтворими прахчета. Аз пия в момента,но за фрактура и то само вечер ,за да мога да спя. Смъкват и температура,но не съм се интересувала от дозировката.

Общи условия

Активация на акаунт