Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 389
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 490
Нова и обобщена информация за пост-ковид синдром:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1568997221002226

Благодаря! Много интересна информация. Изброени са изключително много симптоми на ПКС, за съжаление у нас не се занимават комплексно с лечението.

Впечатли ме и това, изглежда свръхреакцията на имунната система е причина за ПКС.
Цитат
По отношение на отделянето на вируса, някои проучвания показват, че персистиращите фрагменти от вирусни гени, включително в изпражненията, макар и неинфекциозни, могат да предизвикат хиперимунен отговор, който обяснява продължителността на симптомите при пациенти след COVID [ 99 ,100 ]. Освен това, дори ако вирусът е изчистен и има високи титри на неутрализиращи антитела, имунната система може да продължи да бъде свръхактивна, като по този начин индуцира PCS

# 29 491
Точно. Колкото повече числа гледаш, толкова повече отклонения ще намериш. Ковид все пак е вирусна инфекция - нормално е хората да имат температура и ускорен пулс. Кръвното пада от някои лекарства, които се използват в третирането му като антистенокардин.

Аз също не съм мерил сатурация, кръвно и пулс. Мерех температура 2-3 дни, нямах, и се отказах и от термометъра. Ако няма обективни признаци на влошаване/нови релевантни симптоми, не виждам ползата от затормозяване с числа.

# 29 492
Не прекалявам с мерките, но поне веднъж на ден кръвно и сатурация ми се струва важно. А температурата задължително поне сутрин и към 16/17 ч. Защото ако е била спаднала за дни  и пак се покачи това е не е ок. Може да означава, че се е развил възпалителен процес...

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 16:22 от pandorina

# 29 493

Този резултат какво значи?Имам ли достатъчно антитела за предпазване?
Минали са 40 дни от предполагаемото боледуване,антигенният беше отрицателен.Симптомите ми бяха тежък кожен обрив и температура.

# 29 494
  • София
Ами не е впечатляващ резултата ви.

# 29 495
  • Другата България
Но пък поредния фалшиво отрицателен антигенен тест.

# 29 496
А няма ли тепърва да се покачват тези антитела?

# 29 497
Радост в къщи!! Върна ми се обонянието! На 12-ти ден. Не знам колко ще е стабилно и силно но така се зарадвах...
Тука от форума видях, че се пие милгама, та от вчера я почнах, може това да помогна. А и непрестанно го стимулира и си вра носа в едно лавандулово масло.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 18:01 от pandorina

# 29 498
Пандорина, това с маслата е много добра идея. Нарича се olafactory training и може да прочетеш повече в интернет. Принципно се прави с няколко различни масла, които се редуват едно след друго. Чел съм препоръки от чуждестранни лекари за употребата му при загуба на обоняние.

# 29 499
  • Варна
А няма ли тепърва да се покачват тези антитела?
Много е възможно.

# 29 500
  • Буркина Фасо
не е, ама и нЕма нищо. Smiley
здрава е.

# 29 501
Благодаря Ви!По кръвни показатели бях с тежко протичащ Ковид с CRP 170,неутрофили 90,левкоцити 20.Антигенен отрицателен и заради този кожен обрив ме приеха в Кожна клиника и заключението беше,че съм направила обрив от слънцето.Лекуваха ме с антибиотик венозно и кортикостероид мускулно.Веднага след излизане от болница направих тест за антитела-отрицателен.Кръвните ми бяха в норма след 7 дни болничен престой и рентген чист.

Просто много странно протичане на Ковид.Лекарите даже не се усъмниха,както казах с обрив и температура,без други симптоми.

# 29 502
eli88, а лимфицитите колко бяха?

# 29 503
eli88, а лимфицитите колко бяха?

Лимфоцити 0.83

И защото много чета за тая Корона и кръвните ме усъмниха.А и такава тежка кожна реакция от слънцето ми беше съмнителна.

# 29 504
Eli88 зле ли беше?
Сина ми 4 дни след 2ра игла беше много зле (не искам да си спомням). Левкоцити увеличени, CRP 60,ДКК разместена. Далака се увеличи. Абе ужасно. Лекуваха го с левокса. Добре че мина.
На всички болни оздравявайте.

Общи условия

Активация на акаунт