Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 482
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 475
Добре де, кое в кръвта показа бактериална инфекция? Леко завишено СРП има и при вирусни инфекции. Над 30 вече е съмнително за бактериална.

CRP е завишено и при вирусни, и при бактериални инфекции. Обикновено е по-завишено при бактериални инфекции. По-добрият индикатор за бактериална инфекция е прокалцитонин. Не се прави във всички лаборатории и е доста по-скъп (30-40лв).

# 29 476
Да. Неутрофилите са завишени за сметка лимфоцитите. Доктора прецени, че е бактериална. Не мога да оспорвам диагнозата му. Аз съм икономист.

# 29 477
Тоя вирус е много кофти вирус. Хем съм болна, хем не съм. Нищо не ме боли, не ми е лошо, но в същото време съм като печен праз и все ми се спи. Световъртежът ту го има, ту го няма, ама като го има ми омекват краката чак. Отделно май и синузитът ми се обажда, а за него ми помага само Ибупрофен, според вас ок ли е да го пия? От вчера съм и с температура 37.2, но я отдавам на ПМС.

# 29 478
Чакай де, колко дена минаха? Не свърши ли карантината при теб?
При някои се проточва доста, дано не си от тях.

# 29 479
Здравейте отново! Два дни нямах температура, сега отново се покачи 37.9. И леко ухото ми е като заглъхнало. Тъй като бях по-добре, това като влошаване ли да го тълкувам и да звъня ли на личната.

# 29 480
Нова и обобщена информация за пост-ковид синдром:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1568997221002226

# 29 481
Тоя вирус е много кофти вирус. Хем съм болна, хем не съм. Нищо не ме боли, не ми е лошо, но в същото време съм като печен праз и все ми се спи. Световъртежът ту го има, ту го няма, ама като го има ми омекват краката чак. Отделно май и синузитът ми се обажда, а за него ми помага само Ибупрофен, според вас ок ли е да го пия? От вчера съм и с температура 37.2, но я отдавам на ПМС.
Абсолютно вярно.Вируса си прави всеки ден каквото му хареса.Аз съм по лека форма, но въпреки това усещам че не съм много тамън.По скоро при мъжа ми гледам че си прави каквото си иска тоз вирус.Вчера беше добре.Днес от сутринта спи.Той също е имал синузит преди.През деня няма хрема,вечер го връхлита тоз запушен нос наново.

# 29 482
Чакай де, колко дена минаха? Не свърши ли карантината при теб?
При някои се проточва доста, дано не си от тях.
Не, под карантина съм от 7-ми. Но преди това цяла седмица не ми беше добре, затова мисля, че вече съм на трета седмица. Не знам антигенният колко дни дава положителен резултат, може преди това да е било нещо друго, знам ли и аз вече.

# 29 483
  • пустинята Гоби
Просто снимката трябва да се разчита от лекар, а не да се правят заключения само от написаното от ренгена.
Снимката излиза от ренгена с разчет от лекар.
Не такъв лекар, това не е достатъчно. И на моя син излезе добра снимка с заключение от лекар, ама неговия пулмолог каза - бронхит и вирусна пневмония.

# 29 484
Още нещо интересно, поне за мен:
"Patients with history of covid-19 had more side effects after the first dose of covid-19 vaccine"

"COVID-19 vaccination seems to be the most pertinent pharmacologic public health measure to control the pandemic. Reactogenicity symptoms were frequent in vaccine recipients mostly mild to moderate and commonly reported after the second dose. However, there is a lack of data in patients with a previous diagnosis of Covid-19."

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X21009257

"A comprehensive analysis of the efficacy and safety of COVID-19 vaccines"
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1525001621003956

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 14:31 от petiaivanov

# 29 485
И на мен днес ми е по-сънливо и нямам апетит. Извън леглото определено не ми е ок. Кръвното сутринта 89/51, пулс 69,но ръчно премерен по-нисък... Температура нямам. Сатурация 97/98.

# 29 486
Рзсъждавайки логично бронхит и пнввмония не са вднакви неща, нямам идея дали могат да св виждат едноврвменно на вдна снимка. Пневмонията доколкото аз знам е по-тежко засягане на белите дробове. Вирусна пневмония не мисля, че може да бъде определена по снимка само.
Ренгенолозите не са пулмолози, но би следвало да могат да определят има ли засягане на белия дроб или не. Нали затова се подписват и правят разчет на снимката. Но реалността в тези два случая явно показва друго.

# 29 487
  • пустинята Гоби
Диагноза не се поставя само с една снимка, гледат се симптоми и т.н. Така, че няма какво да разсъждаваме логично, особено когато не знаем за какво говорим.

# 29 488
  • Другата България
Нито съм мерила кръвно, нито пулс, нито сатурация.
Гледах да не задълбавам, защото и психическото състояние е от значение.
Да не говорим, че и кръвно, и пулс се покачват при притеснение.

# 29 489
И аз не съм.
Сметнах го за излишно. Освен това знам, че повишената температура води до ускорен пулс. Съвсем нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт