Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 192
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 550
Вronze, непременно трябва преглед!

# 29 551
Ох да ви кажа при нас работата не е добре.Тази температура стои 37,7.
Кой ден сте от температурата? След седми ако поддържа може да трябват и кортикостероиди защото може да е маркер за засиленна реакция на имунната система, а също и кръвните могат да покажат дали се повлиява от антибиотика, ако пие антибиотик от ден 1 и сега сте след 7 обикновено преминават на друг.

# 29 552
Ох да ви кажа при нас работата не е добре.Тази температура стои 37,7.
Кой ден сте от температурата? След седми ако поддържа може да трябват и кортикостероиди защото може да е маркер за засиленна реакция на имунната система, а също и кръвните могат да покажат дали се повлиява от антибиотика, ако пие антибиотик от ден 1 и сега сте след 7 обикновено преминават на друг.
Днес му е 8 ден от симптоми.Тази температура може би е от 2-3 дни.Преди това беше до 37,4.Антибиотика е 3ден.Преди имаше апетит.Сега вече няма много.Дояжда му се нещо,но не може до края да стои на масата.Оплаква се още от началото за болки в кръста или бъбреци,незнам какво точно...

# 29 553
  • При семейството си
Бронз, и аз мисля, че при мъжа ти е време вече за преглед, изследвания, не само лечение по телефона.

# 29 554
bronze, отивайте на преглед - в някой триаж, снимка, кръвни, всичко. В някои случаи не става без КС.  Не се бавете, трябва си преглед.

# 29 555
  • София
Здравейте, свекърва ми ( която много обичам) е със симптоми от събота. Лошото е, че и до днес темрературата е висока и не пада. След две дози файзер е, много разчитах, че ще предотвратят тежко протичане. Пие антибиотик. Днес ще й правят снимка на бял дроб. След колко дни трябваше да падне температурата?

# 29 556
bronze, отивайте на преглед - в някой триаж, снимка, кръвни, всичко. В някои случаи не става без КС.  Не се бавете, трябва си преглед.
Как се ходи на преглед като си под карантина?И сами ли да си ги назначим тези изследвания?Въобще незнам вече как се действа в такива случаи.Какво е КС?

# 29 557
Обаждаш се на тел. на РЗИ, че се налага преглед, влошава се и ще отидете със собствен транспорт. Ако отидете в триаж, те ще ви назначат каквото е необходимо. В Токуда са платени, не зная как е в Пирогов, Окръжна и на др. места. Ако прецениш, допитай се и до ЛЛ, в някои поликлиники, има и нещо като триажи.
КС - кортикостероиди.

# 29 558
bronze, отивайте на преглед - в някой триаж, снимка, кръвни, всичко. В някои случаи не става без КС.  Не се бавете, трябва си преглед.
Как се ходи на преглед като си под карантина?И сами ли да си ги назначим тези изследвания?Въобще незнам вече как се действа в такива случаи.Какво е КС?
Кс е кортикостероид. Звъниш в РЗИ и полицията. Ако не ти вдигнат, аз бих излязла директно. И според мен се влошават нещата и трябва преглед.

# 29 559
  • Варна
Здравейте,
Включвам се и аз с малко въпроси. От петък мъжът ми не се чувства добре- болки в гърлото, кашлица, отпадналост. С ваксина е от началото на май- Астра Зенека. В събота си направи антигенен тест- положителен. До вечерта поддържаше темп. до 38. Сега няма темп., но е много отпаднал и каза, че се задъхва.
Дали да не си пусне някакви изследвания, ама незнам какви. Личната не си вдига тел. Сега пие авирон, изопринозин и цинк+ селен. Не кашля вече.
Извинявам се за дългия пост.

# 29 560
Bronze, и според мен е за преглед и снимка. 8ми ден с влошаване може да е направил пневмония. Отивайте още сега в ковид триаж.

Сисони, а антикоагулант пие ли?
Изследвания може пкк, црп, суе, дедимер, лдх, асат, алат, ггт, урея, креатинин, кръвна захар, фибриноген, урина. Да си мери сатурацията.

# 29 561
bronze, вариант 2 е ЛЛ да се обади на БП и да ви пратят линейка, идват по-бързо, като се обади лекар.

Сисони Д., отпадналост и задъхване не са ок. Бих ти казала същото, което и на bronze - триаж, преглед, снимка, кръвни.

Влошаването обикновено е след 5-ия ден от началото.

# 29 562
  • Варна
Пие аспирин протект вечер.
Bronze, и според мен е за преглед и снимка. 8ми ден с влошаване може да е направил пневмония. Отивайте още сега в ковид триаж.

Сисони, а антикоагулант пие ли?
Изследвания може пкк, црп, суе, дедимер, лдх, асат, алат, ггт, урея, креатинин, кръвна захар, фибриноген, урина. Да си мери сатурацията.
Сатурацията му е 97-98.
Благодаря за насоките.

# 29 563
Не трябва да се чака сатурацията да падне и тогава да се търси помощ. Колкото по-бързо и навреме се вземат мерки, толкова по-добре. Щом има признаци на влошаване, трябва да се действа веднага.

# 29 564
Бронз, преглед и снимка!

Общи условия

Активация на акаунт