Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 097
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 745
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Май тези ACE2 рецептори ги има в голямо количество и в тънките черва и стомаха, което сигурно има значение.

# 29 746
Габи, наистина съжалявам за загубата ви...
Светъл път!

# 29 747
Габи, съжалявам. Сила и кураж Ви пожелавам.

Мен също първо в корема ме удари (макар и леко). Изобщо не подозирах, че е ковид, защото при уханският вариант подобни симптоми бяха най-чести при деца. Мина ми с елементарни неща - Смекта и Иберогаст. Чак след 5-6 дни ми изчезна обонянието.

АСЕ2 рецептори има в носа, белите дробове, стомах, черва, както и по ендотелиалния слой на кръвоносните съдове. Последното е част от причината за повишения риск от тромбози.

# 29 748
Баща ми почина днес от коронавирус в болницата. Ваксиниран е с Пфайзер през април.
Съболезнования!

На мен още в началото на лечението ми изписаха Фамотидин, но не съм го пила и не съм имала проблеми със стомаха.

А кръвното ти как е? Мойто много ниско, особено долната граница. Сега премерих 97/50. Пулсът също се понижава, от 85 първите дни сега е 65. И ме заболява вечер главата отзад на кокалчетста.
90/55 някъде при последното мерене. Не го следя, писна ми от термометри и апарати за кръвно.

Тези, които загубихте обоняние, имате ли спомен на кой ден приблизително се случи?

# 29 749
При мен обонянието изчезна около 6ти ден след първи симптом (и 4ти след положителния тест). Върна се изцяло около 5-7 дни, след като изчезна. Нищо специално не съм правил.

# 29 750
gabiplus, съболезнования. Hands Pray
Светъл път на душата му.
А на вас останалите, кураж и сили. Heart

# 29 751
  • Немция
Габи, съжалявам за загубата!!! Sweat
Вероятно защитата от ваксината при възрастните е по-слаба, отколкото при млад организъм...

Тези, които загубихте обоняние, имате ли спомен на кой ден приблизително се случи?
В нашия случай е доказана делта мутация.
При мъжа ми и при мен загубата на вкус и обоняние настъпи приблизително по едно и също време - 2 дни след появата на хремата. Коварна хрема!

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 00:49 от Бибит

# 29 752
  • При семейството си
Баща ми почина днес от коронавирус в болницата. Ваксиниран е с Пфайзер през април.

Съболезнования. Ако си склонна, моля сподели за самото протичане с ваксина, за придружаващи заболявания (дали е имал такива), всякаква полезна информация.

# 29 753
Kristiniq къде по точно лежа мъжа ви.
СП реагираха бързо.Бяха тука час след позвъняването.Прегледа го и отидохме пак в тази ковид зона вчерашната.Приеха го в болницата.Към сградата на родилното  на окръжна има ковид отделение.Моля някой ако е лежал там да каже или е чувал нещо за там.Оказа се че има двустранна пневмония.Иначе друго нищо не ми казаха.Сега съм в невидение.Страшно притеснена.Не мога да заспя.Вечер имам и паник атаки.Незнам как ще я карам.Само се надявам мъжа ми да се оправи.

# 29 754
След две дози файзер (юни месец), детето ми донесе от градината ковид (групата затвори вчера), аз днес съм с положителен тест. Симптоми-  температура, болка в ставите, хрема, липса на вкус и обоняние, умора...
Аз съм с две хемолитични анемии и ще видим как ще се развие при мен. Рентгенът вечра беше чист.

# 29 755
След две дози файзер (юни месец), детето ми донесе от градината ковид (групата затвори вчера), аз днес съм с положителен тест. Симптоми-  температура, болка в ставите, хрема, липса на вкус и обоняние, умора...
Аз съм с две хемолитични анемии и ще видим как ще се развие при мен. Рентгенът вечра беше чист.
А какви са симптомите на детето?

# 29 756
Имаше хрема два дена. Затвориха групата, защото госпожата им даде положителна проба, което ме накара да отида и аз за тест.

# 29 757
Имаше хрема два дена. Затвориха групата, защото госпожата им даде положителна проба, което ме накара да отида и аз за тест.

Т.е. няма ли сте видими признаци - температура, кашлица и т.н.?

# 29 758

Т.е. няма ли сте видими признаци - температура, кашлица и т.н.?

Абсолютно не. Имаше два дена бистри сополи, нито температура, нито болно гърло... Тоест, ако учителката не си беше направила тест, нямаше и да знаем, че е ковид. Аз със същите симптоми боледувах и миналата година и не беше ковид.

# 29 759
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Габи, моите съболезнования!
Много тъжна вест!

Общи условия

Активация на акаунт