Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 337 948
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 30 090
Според мен ако можеше да се диагностицира така човек, нямаше да се правят снимки на белия дроб.

# 30 091
Според мен ако можеше да се диагностицира така човек, нямаше да се правят снимки на белия дроб.
Аз не го разбрах като начин да се диагностицира нещо, а просто като начин да се разбере дали е ок капацитетът на белите дробове. Но явно е поредната глупост. От друга страна помня, че в училище при рутинни прегледи ни караха да вдишаме и да си задържим въздуха, но вероятно са мерили гръдния кош, беше преди 100 години и не помня вече.

# 30 092
Може да ми се смеете, ама то човек мръдва покрай тоя вирус. Та, имам една болка в гърба, обаче не мога да разбера мускулна ли е, не е ли, защото от лежане ме боли буквално целият гръб. Днес се пораздвижих малко из вкъщи, обаче се изморявам много бързо, като изцеден лимон съм. Почнах да си мисля за някакви пневмонии и глупости, че нямам нито снимка, нито изследвания правени. И намерих някакви тестове за белите дробове. В общи линии според това колко време можеш да задържиш въздуха и колко време издържаш при издишан такъв показвали състоянието на белите дробове. Това вярно ли е или са поредните глупости?
Малко по-горе pandorina и други потребители писаха за болки в гърба. И аз си правех този тест със задържането на въздух и ми подейства успокояващо. Моята болка реших че е невралгия.

# 30 093
  • София
Може да ми се смеете, ама то човек мръдва покрай тоя вирус. Та, имам една болка в гърба, обаче не мога да разбера мускулна ли е, не е ли, защото от лежане ме боли буквално целият гръб. Днес се пораздвижих малко из вкъщи, обаче се изморявам много бързо, като изцеден лимон съм. Почнах да си мисля за някакви пневмонии и глупости, че нямам нито снимка, нито изследвания правени. И намерих някакви тестове за белите дробове. В общи линии според това колко време можеш да задържиш въздуха и колко време издържаш при издишан такъв показвали състоянието на белите дробове. Това вярно ли е или са поредните глупости?

Има нещо вярно, но не е показател за пневмония.

# 30 094
Малко по-горе pandorina и други потребители писаха за болки в гърба. И аз си правех този тест със задържането на въздух и ми подейства успокояващо. Моята болка реших че е невралгия.
Мерси, успокоих се, че не съм изкукуригала. 😅

# 30 095
Има нещо вярно, но при сериозно влошаване на дробовете. Най-добре е спирометрия, тя се отчита и на база пол, възраст, височина, тегло.
Та, направете си изводите, когато започнете да не задържате дълго въздуха, за какво състояние на дробовете говорим. С тези домашни "тестове" само ще си влошите проблемите, успокоявайки се, че всичко е наред. Ако искаш да си правиш домашни тестове, купуваш пневмотахометър, той поне отчита спазъм на белия дроб - мери обема на въздуха. https://kidso.bg/pnevmotahometar-pfm-20-27127.html

Снимка, изследвания и прегледи си трябват, за да се прецени състоянието и терапията. Ковид дава не едно и две късни усложнения, дори и при леко боледуване. Всички научни проучвания го казват, че ПКС не зависи от тежестта на боледуването.

# 30 096
  • София
Мерси, успокоих се, че не съм изкукуригала. 😅

Аз пък все мислех, че съм пред инфаркт, защото болката опасваше плешките и стигаше отпред до гръдния кош. Но се оказа, че тази болка е характерна за доста хора.

# 30 097
Сега, относно болката в гърба. Както писах миналата г октомври карах нещо. Беше в ковид истерия та. Но леко, с 2 дена 37,4. И тогава ми се появи тая болка в гърба. Веднага отидох на снимка. Мисля беше 5 ден. Разчитането беше ок. Повярвах и пих само 3 дена Азитрокс. Заради болката го почнах. И сега, когато пулмоложката видя старата снимка каза, че не е била ок. И си имам едно петно, вероятно фиброза.. от тогава. За спомен. Така, че.. пневмония не съм развила, но последствие е имало, значи е имало процес някакъв там и болката не е била случайна. Не знам това доколко може да ти е полезно защото не знам как би могло да се предотврати това. Моят съвет е все пак снимка.. и консултация с пулмолог, а по-добре и кардиолог. Скенер било по-добре, но лично мен ме е шубе.. да не видят нещо по-гадно... а и е много по-голямо облъчване.

# 30 098
Бронз, това, че Левокса се пие само вечер, изобщо не е вярно.
Пие се, когато ти е удобно. И аз, и Пандорина, сме пили всички разновидности на този АБ, та знаем.
Няколко пъти те питат как си, ти не отговаряш. Какво казаха в КОВИД зоната?
Ами поредната обърквация...лекар от БП го каза.

# 30 099
Здравейте
Днес имах контакт с болен от ковид . Колко дни след контакт , мога да си направя тест ?

Да почвам ли да пия витамини предварително?

# 30 100
Майка ми кара вирус миналата година през октомври с кашлица и пи антибиотик, но не се изследва, още не говореха за вълна тогава, това лято втори вирус след морето, предполагаше донесен от ДГ на внучето защото то беше с хрема. При нея беше с обилна хрема с дрезгав глас, без температура, отново пи антибиотик. Пусна си антитела, защото близки настояват да се ваксинира и се чудеше да не е било това. Оказа се  със стойност на вирус неутрализиращи антитела 1850 при граница 0,8.

# 30 101
Сетих се, че фиброзните изменения или т. н. сраствания ги борят с протеолитични ензими - серапептаза, натокиназа.. и още едно.. забравих му името. Има тема в бг мама. Борят с тях и всякакви други образувания... И аз сериозно ще подходя по въпроса, само че трябва да съм сигурна, че мога да ги съвместявам с нещата, които пия - монтелукаст и кверцетин.

# 30 102
  • София
Майка ми кара вирус миналата година с кашлица и пи антибиотик, но не се изследва, още не говореха за вълна тогава, това лято втори вирус на морето, предполагам донесен от ДГ на внучето -обилна хрема с дрезгав глас и отново пи антибиотик. Пусна си антитела, защото близки настояват да се ваксинира и се чудеше да не е било това - вирус неутрализиращи антитела. Оказа се  със стойност 1850 при граница 0,8.

Сутринта д-р София Ангелова по БНТ каза, че обилната хрема и гърлобол били характерни за сегашния щам на ковид. Та може и сега да го е изкарала.

# 30 103
  • София
Здравейте
Днес имах контакт с болен от ковид . Колко дни след контакт , мога да си направя тест ?

Да почвам ли да пия витамини предварително?
Здравейте,
най-рано на 5-ти ден може да си направите тест. Иначе не пречи да пиете вит. Д, цинк, селен и кверцитин напр. профилактично. Не е задължително да сте се заразили, особено ако контактът е бил навън.

# 30 104
Ох чудя се дали ще ме слагат пак под карантина.Моля кажете как да действам.Лекаря вчера ме посъветва да говоря с Рзи,че вече съм под карантина и да не ми пускат нова или поне да не е 14дни.Още никой не ме е потърсил

Общи условия

Активация на акаунт