Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 022
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 820
  • пустинята Гоби
Доста хора се оплакват от т.нар. когнитивно нарушение след ковид и то не само тук, а и в реалния живот.

Аз лично не съм карала ковид и имам такива проблеми. Отдавам го на стрес и забързан начин на живот.

# 32 821
Аз не съм карала ковид, а след ваксината не съм имала проблеми с паметта, но след огромният стрес вследствие на внезапната смърт на мъжа ми направо стана страшно. Вече не съм същият човек и се чудя дали някога ще се оправя.

# 32 822
Т.нар. brain fog е добре известен симптом от long covid. Изразява се с неадекватност, липса на заинтересованост, невъзможност за концентрация, губят се думи, изречения не могат да се съставят, забравя се ... и ей такива подобни неща. Според мен няма да е дълготрайно и човекът ще се възстанови в някаква или пълна степен във времето.

# 32 823
Аз не съм карала ковид, а след ваксината не съм имала проблеми с паметта, но след огромният стрес вследствие на внезапната смърт на мъжа ми направо стана страшно. Вече не съм същият човек и се чудя дали някога ще се оправя.
precious, много съжалявам за това през което си минала и минаваш. То даже няма и думи които да изкажат и опишат болката от тази огромна лична трагедия. Желая ти много сили в преодоляване на загубата. Дръж се и нека ако има Бог те закриля.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 05:50 от vici75

# 32 824
  • 1st floor
Какви са вашите наблюдения относно Делтата - колко време след контакт се заразяват хората средно? Теорията ми е ясна, но на практика се чудя ще ни проработят ли ваксините, дребният ще се зарази ли от сестра си?

# 32 825
  • София
Какви са вашите наблюдения относно Делтата - колко време след контакт се заразяват хората средно? Теорията ми е ясна, но на практика се чудя ще ни проработят ли ваксините, дребният ще се зарази ли от сестра си?
При мои близки - жената точно 2 дни след мъжа, живеят заедно и не са се пазили.
При други мои близки - родителите все още нямат симптоми, пети ден след симптоми на детето им, но още от самото начало са се изолирали (подчертавам, че "детето" е на 28 г.).

# 32 826
  • Пловдив
Скрит текст:
Здравейте,
сега сесетих да ви споделя нещо. След положителния ПСР ни се обадиха от болницата, в която го правихме да ни предложат някакво перорално лекарство произодство на Пфайзер. Същото се давало при първи симптоми на ковид. Предполагам експериментално е все още. Ние с ММ не се съгласихме, но ми е интересно дали на някой са му правили такова предложение? Не намерих в мрежата нещо по въпроса.
[/quote]

Предполагам, че са ви предложили PF-07321332. Лекарството е в трета фаза на изпитания и е инхибитор на протеазата. Подозирам, че ще е един от големите пробиви в лечението на ковид. Пие се в комбинация с друг противовирусен препарат - ритонавир.

Ако случката се развива в България, може ли да споделите коя е болницата?
[/quote]
Да в България, Пловдив, Пълмед.

# 32 827
Аз съм си оглупяла и преди и след Ковид - забравям, бъркам думи. Имам си и други заболявания и го от давам и на тях. Между другото преди 10 години изкарах не уточнено вирусно заболяване, от което отключих хипофункция на щитовидната жлеза, и въпросните когнитивни нарушения. Заболяването много прилича на Ковид, даже и проблем с  обонянието имах, беше изострено. Изследваха ме и за лупус, тъй като възпалението от вируса беше посевместно. Понякога се шегувам и казвам на близките си, че аз Ковид го изкарах преди години, затова и сега само с липса на обоняние го минах. Grinning Шест месеца след въпросния вирус лежах и едвам се вдигах от леглото.

# 32 828
  • Germany

От наблюденията ми при 2 семейства - до 2-3 дни всички бяха със симптоми. При нас, в Германия, ПСР тест на контактните се прави на 5тия ден. Явно наблюденията им са, че в повечето случай, дотогава е ясна ситуацията.

# 32 829
Не забравям нищо след ваксинацията ми.

# 32 830
  • София
Диорела, забравянето е когнитивно нарушение.  Може да е свързано или с вниманието, което не позволява "бърз достъп" до паметовите следи, или самите паметови следи да са бъгнати. Има и други причини най-общо. Всичко, което те прави грубо казано интелигентен човек, е все когнитивно.

# 32 831
  • Другата България
Т.нар. brain fog е добре известен симптом от long covid. Изразява се с неадекватност, липса на заинтересованост, невъзможност за концентрация, губят се думи, изречения не могат да се съставят, забравя се ... и ей такива подобни неща. Според мен няма да е дълготрайно и човекът ще се възстанови в някаква или пълна степен във времето.
Аз също четох, че това е преходно състояние. Така, както останалите пост ковид ефекти отшумяват с течение на времето, така и с този дефект. В една или друга степен.
Обаче какво ще правим с тези, на които това им е перманентно състояние без ковид и ваксина?И които не се умориха да сочат преболедувалите като прокажени, изкарвайки ги едва ли не вече пълни или частични инвалиди?
Придобитата "ковидна глупост" може и да отшумява, но вродената такава е доживот. И си личи на всеки етап от него.

# 32 832
  • София
Отдавна, още в началото на 20-та година започнаха да се появяват статии, в които хората казваха, че се вирусът има лошо влияние върху мозъка и пациенти имат последици като при Алцхаймер.

# 32 833
Brain fog  е типично за много заболявания, па даже и дефицити на витамини. Няма нищо срамно в нея. Съвсем нормално е да се изследва като симптом или последствие и на ковид. Нали искаме да се изучи заболяването и да се намери някакво адекватно лечение и минимизиране на щетите.
По принцип ваксинирането може да доведе до "припламване"  на някое заболяване, например на Хашимото или друго. И да се прояви и brain fog.  В една друга страна биха изследвали такива неща. У нас, разбира се, няма такива неща. Плащаш теста, връчват ти торбата антибиотик, чао. До там. Жив, умрял, ама защо си оздравял, ама има ли нещо, няма значение. То и нямаме капацитет извън най минималния минимум де. Каква ти наука...всичко е в тв студиата да маа гащи.

# 32 834
  • София
Същото, каквото ще правим с тези, които заявяват без срам под пост на Министерството на здравеопазването във връзка със злощастните часовници, че с тия часовници могат ваксинираните да си броят часовете до смъртта. И като не можеш да се въздържиш, и ги определиш като следната геометрична форма - тъп, та чак вдлъбнат - те докладват и си наказан 24 часа от ФБ защото не си запознат със Стандартите на Обществото. Чедното общество с великолепните стандарти.

Нормално е хората да изпляскат вече... Народа се побърка и го побъркаха.

Общи условия

Активация на акаунт