Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 060
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 835
  • Другата България
Темата е за преболедували.
Не за ваксъри или антиваксъри.
Никой на никого нищо не натрапва, освен непреболедували "гениалните си хипотези" на останалите.
За някои от които нямат никаква представа, но се чувстват длъжни да се изкажат.

# 32 836
Народа измира в болниците, а на много хора грам не им пука за това! Не знам как да го нарека, защото нямам думи.

# 32 837
Има много болни в момента за които темата е абсолютно безполезна заради дракащи се анти и про ваксъри! Темата е за челния сблъсък и е задължително да се придържате към нея! Търсете поле за изява в правилните теми.

# 32 838
  • София
Здравейте момичета, зная че можете да помогнете с информация. Моя приятелка е с отрицателен тест, но с характерни симптоми на Ковид. Къде в София може да си направи рентгенова снимка?

# 32 839
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Моя приятелка, която е в същото положение беше насочена от ЛЛ към Сити Клиник на Околовръстното (карзиологичната болница). Не е ходила още и не мога да твърдя със сигурност, но предполагам, че можете да получите информация ако се обадите.

# 32 840
  • Другата България
Моята злоба ли, Merri_An?
Значи е нормално да се оставят хората да бълват каквото решат?
И то да е това, което се чува?
Извинявай нещо не ми се струва много редно.
И съвсем със сигурност мога да твърдя, че мога да водя разгонор на съвсем друго ниво с хора, с които си заслужава да водя такъв, без значение от позицията им.
А се изказах точно по темата, тъй като ти питаш какво ще правим с едните, пък аз говоря за това, какво да правим с другите.

И, о, повярвай, проблема не е нито докладването, нито 24-часовия бан във ФБ. Проблемът е огромен, и е като блато, и даже е по-страшен от коварния вирус, дето дойде сякаш за да ни покаже що за стока сме болшинството.
Категорично не говорех за теб, естествено.
Говорех по принцип.
Изразих своята гледна точка относно това, което чета не само тук, в тема за преболедували, която следва да е за взаимопомощ, а не за начукване на канчета и натякване на боледували и болни хора колко са ощетени от "престъплението", че са се заразили по някакъв начин и колко на главите им ще се стоварят всичките беди на света.
Написаното нямаше нищо общо с ваксини, антиваксъри, проваксъри, написано във ФБ или други социални мрежи, в които хора като теб /сама си призна/ постоянно се бутат сами, пишат, блокират ги, и после се оплакват от това, че са ги блокирали. Това на мен ми прилича на мазохизъм към самите тях. Аз като не искам да си причинявам стрес върху и без това ощетената ми от ковид психика, не чета неща, които ще ме вбесяват. И така си спестявам и блокиране.
И не отричам факта, че ковид води до когнитивни нарушения, с моята майка го наблюдавах същото, с помощта на лекар ѝ купих добавки, които приемаше, мога да кажа, че имаше известен ефект. Но тя е и възрастна, и има и такива изменения от възрастта. Това, което казвам е, че за мен не е редно И оглупяването на нацията да се приписва само на ковид, а не на всички останали не малко фактори и обстоятелства като например ДО, чалга поколенията, липсата на адекватно домашно възпитание в някои семейства, омаловажаването на елементарни човешки ценности и качества и стремеж основно към материалното, и още, и още. И да, наистина ковид извади наяве много качества у хора, които вероятно и самите те не са предполагали, че имат.Но това не са неща по темата на темата. И аз поне приключвам.

Мими, какво стана с баща ти?

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 14:39 от Merri_An

# 32 841
  • някъде там
Какви са вашите наблюдения относно Делтата - колко време след контакт се заразяват хората средно? Теорията ми е ясна, но на практика се чудя ще ни проработят ли ваксините, дребният ще се зарази ли от сестра си?

От наблюденията ми при 2 семейства - до 2-3 дни всички бяха със симптоми. При нас, в Германия, ПСР тест на контактните се прави на 5тия ден. Явно наблюденията им са, че в повечето случай, дотогава е ясна ситуацията.
[/quote
У дома мъжа ми е със симптоми от миналата събота, аз от 4 дни съм гъгнеща без течащ нос, имам ваксина, детето слава богу за сега е Ок. Колкото е възможно сме се изолирали дано я опазим

# 32 842
Привет група. Излязоха ми антителата, след година от боледуването почти нямам. Стойността е 11 при норма 30. Днес след обяд смятам да се ваксинирам с Пфайзер. Пак си казвам дано не греша...

# 32 843
Аз пък се чувствам длъжна да пиша, защото го приемам отчасти лично.
Значи , може да нямаш тест положителен и да си карал ковид се разбира, дори с двустранна пневмония, на кислород и т.н. Може и да не е ковид, но не знам някой да не се е сблъсквал вече и да не е треперил за близък -от семейството, от приятелите, от колегите човек. Трябва ли да лежиш в болница, та да си достоен да пишеш тук?
Второ, ваксиниран не е мръсна дума, дори не е прокоба. Стига вече все ваксинираните нападали, покажете къде тук последните страници има нещо обидно от някой.
Трето, нормално да е се питат повечето хора тук дали положителен тест дали са ваксинирани и как го карат. Другите си правят извод, надяват се, предполагат, следят развитието на болестта, хода на изследвания, обаждания, приеми, ако се налага, това дава някаква яснота на действие или отчаяние дали ще се справиш (поне за мен)
Четвърто, сверяваме и заболявания хронични на потребители и какво може да се пие при нужда или поне да помага. Не всички разчитаме на ЛЛ , дори да живеем в София и работят в елитни заведения (просто, защото са обикновени хора и не са важни за светилата)
Пето, време е вече, че тук поне никой не призовава да се ваксинира никой, а се пита , за да се види защита на която се надяваме.
И последно, може човек да не е преболедувал или минал, но да е по-полезен, защото в такъв момент близките му се грижат за него, те обикалят, те търсят лекари, кислородни апарати, лекарства, връзки, прегледи и всичко. Болният може да даде сведения най-вече за усещането, но останалото..дано има близки и не сам в нищото.
Та някак тук втори път чета такова мнение и да ви кажа не го очаквах. За първият потребител ,дето обяснявах надълго и обидно нашироко да се оправдавам едва ли не , не го слагам в сметката и го очаквах. Но сега...обидно е това нападане, но после ..ама друго. Възрастни хора сме.
Бъдете здрави и се пазете.
Ще пиша когато официално се разболея с положителен тест и влезна в статистиката (ако мога)

# 32 844
  • пустинята Гоби
Баща ми е добре, благодаря, че попита Мери Ан. Вече няма температура, жизнен е и си хапва стабилно. Личният му лекар го е пратил на ПСР за всеки случай и чакаме резултата днес.

# 32 845
Здравейте,
знаете ли дали има таблица/схема/формула за преобразуване  на резултати за IgG антитела 
Abbott Diagn. SARS-CoV2 - IgG <1.4 от ноември миналата година
към сегашните тестове, които правят в Рамус:
Abbott Diagn. SARS-CoV2 - IgG
anti-spike (VNT)

# 32 846
  • Сф
Лл изписа Клацид за 5 дни. И пробиотик. Чакам пи си ара. Сестрата се развика защо съм завела детето. Е, нали личната така ми каза ВЧЕРА.Нещо цари пълен хаус .
Навсякъде е пълно също така и опашки. И прехвърляне на топка. Бясна съм!
Класната и тя пита " Ми какво да правим, имаме съвет". Е ми като излезе теста , официалния първо на нея ще звъня. .
Взех и витамин Д3 на своя глава.
По точно съветвам се с моята приятелка, която лежи в окръжна. Детето поддържа температурата. Височка..довечера трябва да почна антибиотика за 5 дни. Нито ми обясниха нещо, нито нищо. Почувствахме се като прокажени..

# 32 847
the Ant ..., срещала съм само тази таблица в сайта на Цибалаб.
https://cibalab.com/wp/cov2-quanitive-new-units/

------------------
Диорела, забравянето е когнитивно нарушение.  Може да е свързано или с вниманието, което не позволява "бърз достъп" до паметовите следи, или самите паметови следи да са бъгнати. Има и други причини най-общо. Всичко, което те прави грубо казано интелигентен човек, е все когнитивно.

Andariel , забравянето е естествен процес. Няма човек, който не забравя. Трябва да правим разлика между нормалното забравяне и болестното нарушение на паметта, което е когнитивно нарушение и обикновено не е самостоятелно, а върви заедно и с други когнитивни проблеми.
Това "изчезване" след ковид на елементарни думи понякога , е много странно. Има го масово, както при леко и средно, така и тежко боледували хора. Не върви заедно с нарушено внимание, концентрация, способност за запаметяване. Среща се без ги има тези проблеми. Повече прилича на това, което си казала "самите паметови следи да са бъгнати".  Сякаш се бъгват в даден момент, а после се оправят. Интересното е, че се случва при съвсем обикновени думи, които ползваме в ежедневието, а не с някакви сложни понятия. Затова дадох пример с горчив вкус. Не е постоянно, а понякога.
Винаги съм имала услужлива работна памет, доста добре тренирана. И след ковид е такава, като пример ще ти дам, странно ми е в темите за вицове и забавни картинки, как непрекъснато се повтарят вече пускани смешки, забелязвам всяко такова повторение. Затова това моментно изчезване на елементарни думи, ми е странно и си го обяснявам с унищожаването на множество микросъдове, които се възстановяват бавно.

# 32 848
  • София
Диорела, ще ми позволиш ли да разбирам от тези неща, защото са ми част от работата или ти всичко си знаеш и всичко си можеш? ПозволИ ми да правя разлика между естествените процеси на забравяне и нарушенията. Благодаря.

# 32 849
Здравейте! Моля Ви напишете ми какви изследвания се правят при ковид изчела съм всичко но в момента ми е толкова притеснено че нищо няма в главата ми, след малко отиваме в стара загора на пср тест да му направят и изследвания. става въпрос за сина ми с пневмония е

Общи условия

Активация на акаунт