Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 721
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 850
  • sofia
Къде има работещи ковид зони? Моята ЛЛ ми препоръча да отида на преглед. Вече 5-ти ден поддържам температура. Изписа ми и Левокса по 1 таблетка дневно.

# 32 851
the Ant ..., срещала съм само тази таблица в сайта на Цибалаб.
https://cibalab.com/wp/cov2-quanitive-new-units/
...

Диорела, благодаря. Аз търся има ли преобразуване на ноемврийските стойности на Рамус (когато над 1.4 беше положителен) към сегашните, което може би е без особено значение.

Сега Рамус услужливо дават AU/ml и BAU/ml.

856.7 АU/ml (под 50 негативен, препоръчително защитно ниво над 1050)
121.65 BAU/ml

Стойности една година след леко прекаран Ковид, без ваксина  и преди няколкочасов контакт с доказано позитивен.

# 32 852
Стела Минкова, има ковид пакети в лабораториите. Виж за такъв. Аз зная само Д-димер. Добре е да отидете в ковид зона, да го прегледат и назначат лечение. Там би трябвало и изследванията да назначат.

-------------------
Диорела, ще ми позволиш ли да разбирам от тези неща, защото са ми част от работата или ти всичко си знаеш и всичко си можеш? ПозволИ ми да правя разлика между естествените процеси на забравяне и нарушенията. Благодаря.
Andariel , не разбирам защо скачаш. Само споделих, че не всяко забравяне е когнитивно нарушение. Опитах да обясня как се усеща това странно изчезване на думи понякога. Дори те цитирах, на какво на мен ми напомня -"самите паметови следи да са бъгнати". Защото е различно от всичко, което се пише за срещащите се когнитивни нарушения след ковид. И е моментно, не е непрекъснато.
Щом тези неща са част от работата ти, би ли ги обяснила по-подробно, моля?
Има ли вече хипотези, които обясняват това специфично забравяне?

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 14:04 от Diorela

# 32 853
  • пустинята Гоби
На баща ми теста е положителен. Значи точно преди 2 месеца беше болен, пак с положителен PCR. Сега след като е бил контактен и със симптоми, втори положителен PCR.

# 32 854
🌹 Mimi Rose 🌹, а има ли и симптоми, или се изследва само защото е бил контактен?
Възможно ли е да са следи от боледуването от преди 2 месеца, правили ли сте друг ПСР, между тези 2-та?
В Регламента пише това, затова не изискват повторен тест, след карантината. Не съм се интересувала в какъв период може да позитивират  тестовете.
Цитат
Според наличните научни доказателства лицата, които са преболедували COVID-19, е възможно все още да дават положителен резултат за SARS-CoV-2 за определен период от време след появата на симптомите.

# 32 855
  • пустинята Гоби
Има симптоми, той иначе не би се изследвал, точно защото го е прекарал само преди два месеца. Симптоматика му е типична за ковид - секрети от носа, лека кашлица, лека температура (вече няма). Във вторник контактен, в четвъртък вече цъфна болен. Днес му е 5 ден със симптоми.

Според мен първия път не е било никаква корона. Хем не зарази никой, хем тогава почти нямаше симптоми ( разстройство и слабост 1-2 дни).

# 32 856
Има симптоми, той иначе не би се изследвал, точно защото го е прекарал само преди два месеца. Симптоматика му е типична за ковид - секрети от носа, лека кашлица, лека температура (вече няма). Във вторник контактен, в четвъртък вече цъфна болен. Днес му е 5 ден със симптоми.

Според мен първия път не е било никаква корона. Хем не зарази никой, хем тогава почти нямаше симптоми ( разстройство и слабост 1-2 дни).
Боже дано мине  леко..значи може човек да се зарази и два месеца след боледуване. Егати коварния вирус.

# 32 857
  • Другата България

Мими, първо - много съжалявам за това, че в крайна сметка теста е положителен.
Но си мисля същото като теб, за първия път. Остави това, че не зарази никой, а ти писа, че е бил контактен с други хора и тогава. Нямаше температура, нямаше нищо, освен една хрема ако не се лъжа?

Не казвам, че е така, не претендирам за достоверност, аз все пак съм лаик, знам за повторно заразени, но те са основно от ноемврийската вълна, и в по-редки случаи от мартенската.
Но два месеца да са минали, и да се е заразил отново....вероятно може, но за мен някак остава съмнението за първия тест. А и нали казват, че втория път се карало по-тежко, човекът доколкото разбирам е добре. Което също нищо не означава, нека следва препоръките на лекарите, възможно е и да е лонг ковид /аз не го вярвам, ама вече не знам в какво и на какво да вярвам/, и пиши тук как се развиват нещата.

# 32 858
  • sofia
Някой ходил ли е в ковид зоната на 22 ДКЦ? ЛЛ ме насочи там, правят ли наистина прегледи?

# 32 859
  • Другата България
Мими, и друго си мисля.
Баща ти се е срещал с тази жена навън, за съвсем кратко време, и след два дни симптоми....сигурна ли си, той сигурен ли е, че е от нея? Не са ли малко два дни? Това първо, и второ - няма ли с кого да се консултираш дали наистина не е лонг ковид, евентуално? В смисъл, ако наистина първия тест също е бил ОК, сега да е просто настинка, или друг вирус /с каквито е пълно/, а ПСР-а му да позитивира отново /всъщност, май това не е възможно.../. Просто търся обяснение на вашия случай. Поне аз за първи път чувам за такова нещо.
Аз за пореден път съм контактна на болен колега, за кратко време, то вече стана ежедневие навсякъде всеки на всеки да е контактен, ама това вашето направо ме хвърли в тъча.

# 32 860
Бащата едва ли се е изчистил от първото боледуване, та пак да се зарази. На мен ми казаха че с месеци ще имам позитивен тест. Та може ли човека да е настинал или да е лепнал грип? Аз преди 3 месеца бях с настинка на легло. Но не беше ковид. Изкарах го изключително тежко.  Сега ковида ми се видя песен. Та ако може и на друг преглед да мине човека. Ако въобще някой в суматохата проверява за друго.

# 32 861
the Ant ..., срещала съм само тази таблица в сайта на Цибалаб.
https://cibalab.com/wp/cov2-quanitive-new-units/
...

Диорела, благодаря. Аз търся има ли преобразуване на ноемврийските стойности на Рамус (когато над 1.4 беше положителен) към сегашните, което може би е без особено значение.

Сега Рамус услужливо дават AU/ml и BAU/ml.

856.7 АU/ml (под 50 негативен, препоръчително защитно ниво над 1050)
121.65 BAU/ml

Стойности една година след леко прекаран Ковид, без ваксина  и преди няколкочасов контакт с доказано позитивен.

Не знам как се преобразуват, но мога да дам за пример мои стойности, тествани през около месец.

При референтни 1.4 имах 7.08
След месец при референтни 50 имах 5400 au/ml

# 32 862
На баща ми теста е положителен. Значи точно преди 2 месеца беше болен, пак с положителен PCR. Сега след като е бил контактен и със симптоми, втори положителен PCR.
Ако си спомняш, може и да не си слушала и гледала ТВ тогава, но когато започна пандемията много се обсъждаше един от първите/малкото случаи на ковид в България, а именно на лекарка, която била на конференция в Испания (може и да бъркам държавата). Та жената беше в болница и месеци наред даваше положителни тестове. Мисля, че бая я подържаха в болницата тогава. Мутафчийски все я споменаваше.

# 32 863
  • пустинята Гоби
Помня го случая с дългия ковид на боледувалата в началото жена. Само, че баща ми, който е на 72 години първия път имаше само и единствено разстройство и умора 1-2 дни. Никакви други симптоми. Ако личния му не го беше пратил на тест, кой ще си помисли, че това е ковид? Вися 14 дни вкъщи, беше си в кондиция прекрасна, хапваше доволно и се катереше да си бере смокини от дърветата пред къщата. Това изобщо не е симптоматика на лонг ковид. Преди да се затвори вкъщи се беше виждал е една торба роднини и приятели, никой не се разболя. Според мен просто теста е бил неточен, не виждам друга логика.

Иначе и на мен не ми се вярва да се е разболял от 2-3-4 минутен разговор навън, но пък той се е виждал и с други хора, знае ли човек, в момента има много болни, може да го е лепнал другаде. Реално няма и значение, положителния тест е на лице и естествено вече почнахме да се стресираме всички за втори път. Ще седи пак под карантина, какво да прави, важното е да е добре и че за сега температурата му спадна трайно.

# 32 864
Болни ваксинирани има ли? Аз съм с хрема и лека кашлица, умора, но нямам температура. ЛК ме запрати веднага на PCR. С Янсен съм от Юли месец. Ужким имах и антитела след ваксината.
Чакам си резултата.

Общи условия

Активация на акаунт