Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 506
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 985
  • София
PureLove, на 9 години е. Доста от класа й отсъстват, оказа се в понеделник, т.е. - вчера, че класната им не е била. Уговориха уклончиво, че последният контакт с децата й е бил петък, т.е. били минали 48 часа и съгласно "директивите" няма да се карантинира класа, дори и тя да имала ковид, поради което не се интересували защо отсъства Wink
Найс, а?

# 32 986
Роналд, бързо да ѝ минава и с това да си остане. Как са тъстовете ти? (извинявай ако бъркам, спомням си, че за възрастни роднини търси съвет в темата наскоро).

# 32 987
  • Пловдив
Някой назад питаше за задна хрема. Като ми започнаха симптомите на Ковид миналата седмица, ЛЛ ми каза да взема Синулан спрей. СТрахотно действа при запушен нос! Не съм очаквала такъв ефект.

Да кажа и аз за инхалациите - правя по 1-2 пъти дневно само с физиологичен разтвор и много ми облекчава кашлянето. Почти не съм имала пристъпи и особено вечер много ми помага да заспя спокойно без да кашлям.
Ние от доста време си ползваме инхалатор вкъщи, защото дъщеря ми е с чести кашлици и винаги много ни е помагал.
Ако някой знае защо дали са подходящи инхалациите, моля да сподели. Лекарката ми каза, че мога да си правя, но видях мнение назад, че май не ги препоръчвали.

# 32 988
  • София
Роналд, бързо да ѝ минава и с това да си остане. Как са тъстовете ти? (извинявай ако бъркам, спомням си, че за възрастни роднини търси съвет в темата наскоро).
Благодаря!
Тъстовете се възстановиха, тъстът днес излиза от карантина, пи КС, няма много сили, но е добре, съпругата му, макар да не искаха да й направят тест, 14-дневката й свършва четвъртък, и тя е ОК. Рентгените им бяха чисти (поне на четвъртия ден, когато ги правиха).

# 32 989
Недей да чакаш един месец за кардиолог. Отиди на частно при такъв, който разполага с ехо.Ще получиш меродавна информация и ще знаеш със сигурност какво да правиш.
ММ е имал перикардит след един грип, оправи се, но тая проклета гад ковида дава доста усложнения и изисква наблюдение.
На частно вече не ми се ходи.Доста се поизхарчихме покрай този ковид.Какво ли не плащахме...А и при частните не става така бързо.Мога да се пробвам да си запиша при друг лекар,но държах този да ме прегледа.
Като цяло още преди ковида имах тревожни и страхови състояния,нещо като паник атаки доста често през ноща.А сега през цялото боледуване бях под още по голям стрес заради мъжа ми и майка ми,които влязоха в болница и още роднини,които се разболяха.И затова си мисля,че може и да е на нервна почва.

# 32 990
  • София
lili_78 Това ми е най-гадният спрей, който съм ползвала през живота си! Толкова ми пареше, че на 2-рият път се отказах и си продължих с инхалациите.

# 32 991
Роналд, дано детето го мине леко и без проблеми, а вас да ви опазят ваксините. Смяташ ли да пуснете официален тест? Така ще може да се оправдае болничен за гледането му, а и има някаква надежда, че ще се сетя да карантинират класа, преди да се заразят всички.

# 32 992
  • Ланкър, планините Овнерог
Един административен въпрос. Майка ми днес си направи и pcr, който за съжаление си е +. При попълването на документите взела, че написала адреса си по ЛК, а не където е реално. На адреса й по ЛК живее сестра ми със семейството й, които не са контактни реално. Звънях на лаборторията и обещаха да върнат обаждане да кажат какво може да се направи, ама все пак на някой случвало ли му се е и какво се прави (де да знам дали ще се обадят)?

П.П. Язък за дългото ми излияние, звъннаха хората. Наред е това с адреса, те не подавали адресите, по телефона с РЗИ се уточнявали тези неща.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:04 от Гита Ог

# 32 993
  • Варна
Като ѝ се обадят РЗИ тя ще каже адреса на който ще се карантинира и на който реално живее, те питат. Ще обясни, че няма контактни. Няма проблем за това.

# 32 994
  • Пловдив
lili_78 Това ми е най-гадният спрей, който съм ползвала през живота си! Толкова ми пареше, че на 2-рият път се отказах и си продължих с инхалациите.
Може би ти е била раздразнена лигавицата. Да, има първоначално неприятно усещане, но е само за 2-3 секунди и след това отпушва и успокоява мигновено.

# 32 995
  • София
Не ми беше, но това е друга тема няма да спамя.
В край на сметка и на мен ми е интересно да разбера за инхалациите, тъй като при едни се препоръчват при други не.

# 32 996
  • София
Роналд, дано детето го мине леко и без проблеми, а вас да ви опазят ваксините. Смяташ ли да пуснете официален тест? Така ще може да се оправдае болничен за гледането му, а и има някаква надежда, че ще се сетя да карантинират класа, преди да се заразят всички.
Пускаме го в момента точно с цел карантина на класа, че и други деца се оказва са със сходни симптоми. Поне квото можем да направим, за да прекъснем веригата....

# 32 997
  • Пловдив
Браво на вашето семейство, Роналд, за отговворното решение. Ако всички бяха съвестни и разсъждаваха като вас, нямаше да затънем така. Дано повече хора да се вразумят.

# 32 998
  • София
Има мнения, че инхалациите могат да способстват слизането на вируса надолу към дробовете - споделям само какво съм чувала без никакви претенции, че е обосновано. Когато бяхме болни през февруари, на мъжа ми му препоръчаха инхалации - беше му 8ми ден и се задушаваше от кашлица. Препоръката беше от лекари в ковид отделение, така че я приемам за валидна. На него му помагаха, но и по същото време почна КС, Вентолин, антикоагулант, смени антибиотика, така че знае ли се от какво дойде подобрението.

# 32 999
  • София
Браво на вашето семейство, Роналд, за отговворното решение. Ако всички бяха съвестни и разсъждаваха като вас, нямаше да затънем така. Дано повече хора да се вразумят.
Надявам се да карантинират класа, след като не го направиха заради класната. Въпросът е, че тестът ще излезе утре и ако пак смятат тия прословути 48 часа...
макар че пратихме снимка на бързия тест, пък да видим училищното настоятелство ще вземе ли мерки....
Две други деца от класа в момента също на тест, считай....

Общи условия

Активация на акаунт