Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 553
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 030
  • Другата България
Аз обаче се чудя друго.
Защо толкова много хора си правят тестове само от аптеката, без да минават официално на БАТ или ПСР?
Ясно е, че е заради карантината, но ето на - вече и при нас ще влезе това със сертификатите, без тест няма 
НЕ е заради карантината, а защото ЛЛ се стискат и не дават направления за ПСР.
Категорично не е само заради това.
Няма как да поставяш всички ОПЛ под един знаменател, има такива, които вероятно не дават, но трябва да си настоятелен и да си търсиш правата. Друг е въпросът, че преди да се въведе това с направленията за ПСР всички си плащахме и не роптаехме, тогава пък друг ни беше виновен, на нас все някой трябва да ни е виновен друг, вместо да погледнем себе си и /без/действията си.
Аз, въпреки че съм в малък град, не познавам човек - колеги, приятели, близки, познати, който да си е плащал ПСР.
Всички ходят с направления, няма ОПЛ, които отказват. Когато има основание, разбира се.
Което не значи, че няма такива, които отказват, но пък за сметка на това познавам много, спестили си тест именно защото "ще ги затворят". И разнасят зараза навсякъде.

# 33 031
  • София
Ох сина ми днес покашля и го боли гърлото. Направих бърз антигенен-отрицателен е. ЛЛ след обяд не вдигна телефона. Други симптоми няма. Утре рано ще звъня на ЛЛ.
Как започна при Вас?
Притеснена съм Sad
Нищо не пречи да го тестваш, но в момента пак всичко е сополиво по градини и училища. Плюс има някакъв вирус с повръщане и температура.

# 33 032
Моето самокарантиниране мина и днес си направих една рнгенова снимка на бял дроб,за да съм спокойна.Чудя се обаче кога да пусна ПКК пълен пакет за Ковид? Моля изкаралите го да ми дадат съвет има ли смисъл сега( след като го карах леко) или да изчакам един месец за да се нормализират нещата и да се види какво не е в норми?

# 33 033
Ох сина ми днес покашля и го боли гърлото. Направих бърз антигенен-отрицателен е. ЛЛ след обяд не вдигна телефона. Други симптоми няма. Утре рано ще звъня на ЛЛ.
Как започна при Вас?
Притеснена съм Sad
Нищо не пречи да го тестваш, но в момента пак всичко е сополиво по градини и училища. Плюс има някакъв вирус с повръщане и температура.
Благодаря.
На 18г. Е. Ваксиниран.
Утре ще видя ЛЛ какво ще каже.

# 33 034
  • София
Това не значи, че не може да се зарази Simple Smile

# 33 035
Тук да питам, че в другата тема мненията валят. Ако човека е болен, но няма положителен pcr то не може да влезе в ковид отделение, нали? Майка ми е от два дена с някаква зловеща хрема и гърло, до тук два домашни теста отрицателни. Утре ще иде на pcr. Но аз много се тревожа.

# 33 036
Как започна при Вас?
Притеснена съм Sad
Благодаря.
На 18г. Е. Ваксиниран.
Утре ще видя ЛЛ какво ще каже.

Моят е на 18, ваксиниран, кашля от петък. Аз от събота. ЛЛ без проблеми даде направления и днес правихме ПСР - аз съм отрицателна, той е положителен. Аз също съм ваксинрана. Малкия /на 15 и без ваксина/ е без никакви симптоми за сега.

# 33 037
  • 1st floor
Като контактна на болен, днес на 7 ден загубих обоняние, сухота в носа от колко ден. От 7 дни пия вит Д, цинк, селен, авирон от 2 дни. Правих тест домашен- положителен. Нужно ли е още утре на изследвания, снимка и ще ми направят ли изобщо без температура и PCR, докато го пусна и излезе.Ваксинирана съм.

Ох, и аз съм контактна. Днес ми е 5 ден на карантина и нямам симптоми. Хич не ми подейства добре твоя пост. Все се успокоявах, че опасността е преминала. Не мога да се ваксинирам и съм рискова.
Ако е удобно да попитам, през тези 7 дни заедно с болния ли живееше?
И аз броя дните и се надявам, че другите трима у нас няма да се разболеем.  Днес ни е 4ти ден...

# 33 038
  • София
Моля, ако някой е пил Еликвис, да пише по каква схема. Може и на лични.

# 33 039
  • София
Скрит текст:
Аз обаче се чудя друго.
Защо толкова много хора си правят тестове само от аптеката, без да минават официално на БАТ или ПСР?
Ясно е, че е заради карантината, но ето на - вече и при нас ще влезе това със сертификатите, без тест няма 
НЕ е заради карантината, а защото ЛЛ се стискат и не дават направления за ПСР.
Категорично не е само заради това.
Няма как да поставяш всички ОПЛ под един знаменател, има такива, които вероятно не дават, но трябва да си настоятелен и да си търсиш правата. Друг е въпросът, че преди да се въведе това с направленията за ПСР всички си плащахме и не роптаехме, тогава пък друг ни беше виновен, на нас все някой трябва да ни е виновен друг, вместо да погледнем себе си и /без/действията си.
Аз, въпреки че съм в малък град, не познавам човек - колеги, приятели, близки, познати, който да си е плащал ПСР.
Всички ходят с направления, няма ОПЛ, които отказват. Когато има основание, разбира се.
Което не значи, че няма такива, които отказват, но пък за сметка на това познавам много, спестили си тест именно защото "ще ги затворят". И разнасят зараза навсякъде.
Плащал съм си като боби михайлов в кръчма за тестове, PCR при това - за мен, за децата, за жена ми, а се осигурявам не ниски здравни осигуровки. Да, в началото не даваха направления за писиари.
После почнаха да дават направления, ама беше трудно.
После пак беше трудно.
През всичкото това време ние плащаме.
Е, сега вече би трябвало да е по-лесно даването на направление за писиар, в крайна сметка тестовете по света, особено на запад, са сравнимо конвертируеми с хляба, не със златото, нали;--))

Крайно време е да си налягат парцалите ЛЛ и да дават направления. Като почнат да им свършат - със сигурност има начини да сигнализират където и както трябва. Не се очаква да правим ние това, нали....

Особено сега с новите правила за зелени сертификати, няма никъв смисъл да спестяваш 14 дни карантина, като после положителният тест ще ти даде 6 месеца достъп до навсякъде (ако не си / не се ваксинираш).

# 33 040
  • Другата България
Аз съм пила Еликвис, но назначен и изписан от лекар.
Това не са витамини, изписват се индивидуално според диагноза и състояние, на мен ми бяха изписани, беше ми изписан заради тромбозата, която направих след ковида.
Моля, консултирайте се с лекар, преди да приемате такива медикаменти.
Иначе беше 30 дни по две на ден.
Но пак казвам, това не значи, че ще е полезно за друг, прием по същата схема.

# 33 041
На нас ни казаха за Еликвис 1 таблетка вечер ,но колко дълго не,някой знае ли. И да попитам днес ми се обадиха от РЗИ , да не излизам 14 дни, а колко пъти ще идват на проверка вкъщи?

# 33 042
Здравейте,  включвам се да питам нещо. Моя приятелка изследва антитела 1 година след преболедуване и има 250 това добре ли е?
И да попитам знаете ли колко часа е валиден бързият тест например при минаване на границата и евентуално за предстоящия зелен сертификат?

# 33 043
  • София
Аз съм пила Еликвис, но назначен и изписан от лекар.
Това не са витамини, изписват се индивидуално според диагноза и състояние, на мен ми бяха изписани, беше ми изписан заради тромбозата, която направих след ковида.
Моля, консултирайте се с лекар, преди да приемате такива медикаменти.
Иначе беше 30 дни по две на ден.
Но пак казвам, това не значи, че ще е полезно за друг, прием по същата схема.

Благодаря, Мери. Изписан ми 2х1 от 5 мг., но заради проблеми със стомаха и бъбреците, гастроентерологът препоръча по-ниска доза. Чета в листовката, че при тегло под 60 кг., се препоръчва 2х1 от 2,5 мг. Гледах и схеми в чужди сайтове, отново се препоръчва по-ниската доза. Та, просто исках да си сверя часовника и тук, за да преценя какво да правя. Решението трябва да го взема аз, защото лекарите са на различно мнение.

# 33 044
Елица, зависи къде отивате. Към Великобритания например важи 72 часа

Общи условия

Активация на акаунт