Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 122
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 075
Грешна тактика прилагат обаче. Сега ще пропищят от фалшиви сертификати.

Вече се среща и казуса - Искам да се ваксинирам, но излиза че съм ваксиниран, защото си платих сертификат и не мога! Помощ!
Вече започват да страдат от собствената си глупост някои хора!

# 33 076
Стела Минкова, ти се пази. Носи маска вкъщи и проветрявай. Бързо възстановяване на сина ти.

Пазенето ми замина, в събота вечерта когато търсихме лекар в Стара Загора 3 часа в колата, вчера пак 4 часа в колата по болници. Не виждам смисъл от пазене вече и очаквам коронясване.

# 33 077
  • София
Такаааа.
15 дни изкарах в болница. На 33 години бях 10 дни на кислород. Не можех да ставам. 3 пъти припадах. Беше ад.
Вчера ме изписаха и цяла нощ не с м спала от болки в костите и ставите. Докато бях в болницата, само първите дни ми беше така. От вчера обаче едвам стъпвам. Болят ме коленете, костите. Забелязах, че венците ми са бели, очите също. Много е възможно да съм развила анемия.
Изписаха ми една торба с лекарства, които ще пия още известно време и ми дадоха 1 месец болничен.
Тези хора за мен са герои. За един ден припаднах и се задуших два пъти, помогнаха ми да си взема глътка въздух. Държаха ми ръката и ме успокояваха, когато бях синя като дроб и мислех, че ще умра.
Не съм мислила, че така ще ме срине този вирус. До сега успях да се опазя, от началото на пандемията, но ей сега наистина не знам как се заразих и от кого. Мъжът ми беше отрицателен, в работата няма заразени. Само аз. Важното е, че вече съм си вкъщи. 10 дни изкарах с 38-39 гр. температура, трудно я свалихме. Не знам дали и тази вечер ще мога да спя от болки в костите. Не знам освен ПКК и витамини, какво друго дя изследвам.
Бързо възстановяване на вас. Имахте ли придружаващи заболявания?

# 33 078
Цитат
Само, че е много често да направиш алергия при последваща среща с алерген, а не при първа.

А ваксините са с 2 дози. Точно се успокояваш при първата и бум, правиш реакция при втората.

ПС Типичното е при втори сблъсък, но има и при първа среща. Лично съм го изпитала. Случи ми се, при това с медикамент, който не е алерген, да направя тежка реакция.
При нас за намаляване на риска от реакция на сина ни (14г - правил веднъж алергична реакция към хексалгин като беше на 2г), преди поставянето на Пфайзер препоръчаха Ериус таблетка (30 мин преди инжекция).

# 33 079
  • Пловдив
signora_tina, това звучи ужасно! Радвам се, че си успяла да преминеш през това успешно.

Аз започвам все повече да се притеснявам. Досега бях болна само аз, но сега и детето като даде положителен резултат вече не ми е толкова спокойно. Тя не е ваксинирана и не знам как ще се развият нещата. Засега само подсмърча и леко кашля, мерих температура - няма. Но все пак е 2-3 ден от някакви симптоми, макар предните два дни да са само започване на подсмърчането. Тепърва вирусът ще се проявява.

Относно високата температура - дъщеря ми като малка боледуваше много често. Имаше периоди вдигаше над 40градуса и не спадаше с нищо, ама буквално с никакви лекарства. Единственият начин да я смъкнем е като я мажехме с белтък на китките и на глезените. Така че тези, които карат Ковид с висока температура, може да пробват този метод.

# 33 080
Стела Минкова, ти се пази. Носи маска вкъщи и проветрявай. Бързо възстановяване на сина ти.

Пазенето ми замина, в събота вечерта когато търсихме лекар в Стара Загора 3 часа в колата, вчера пак 4 часа в колата по болници. Не виждам смисъл от пазене вече и очаквам коронясване.
Не е задължително. Бях с татко в кола, без да знам, че е болен, 2 часа. После го гледах 2 дни, защото се влоши. 6 часа в Спешното. Постъпи в болница. Не бях ваксинирана, нито преболедувала и не се заразих. Без първия контакт все с маски бяхме, но го хранех, обличах.. Как броях дните аз си знам. Сама вкъщи. И после се ваксинирах.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 22:38 от beba2

# 33 081
signora_tina, това звучи ужасно! Радвам се, че си успяла да преминеш през това успешно.

Аз започвам все повече да се притеснявам. Досега бях болна само аз, но сега и детето като даде положителен резултат вече не ми е толкова спокойно. Тя не е ваксинирана и не знам как ще се развият нещата. Засега само подсмърча и леко кашля, мерих температура - няма. Но все пак е 2-3 ден от някакви симптоми, макар предните два дни да са само започване на подсмърчането. Тепърва вирусът ще се проявява.

Относно високата температура - дъщеря ми като малка боледуваше много често. Имаше периоди вдигаше над 40градуса и не спадаше с нищо, ама буквално с никакви лекарства. Единственият начин да я смъкнем е като я мажехме с белтък на китките и на глезените. Така че тези, които карат Ковид с висока температура, може да пробват този метод.

Много благодаря за уточнението за белтъка, аз в в момента свалям на сина си но зная, че се мажат само краката отдолу, сега ще намажа и китките и глезените.

# 33 082
  • София
Стела Минкова, защо не редувате антипиретиците, а само парацетамол му давате? При висока Т над 38,5 хексалгинът със сигурност ще свали Т по-бързо и ефикасно от парацетамол. Нурофенът също.
Signora_Tina, бързо възстановяване Ви желая. Премеждието Ви наистина е било  ужасно.

# 33 083
  • Благоевград
Да, имам много заболявания. Имам Тромбофилия, камъни в бъбреците, пред диабет, разни алергии към лекарства и храни. Цъфнала, та вързала.
В момента, в който най-накрая успяха да свалят темп, такъв зверски апетит имам, не мога да ви опиша. Смятам, че показателите на ИР ми се влошиха и от днес пак си започнах Глюкофажа, то това не се търпи, постоянно да ти си яде и да се тъпчеш. Свалила съм иначе 8 кг за 14 дни, които с това плюскане явно бързо ще наваксам.
В болницата иначе бях на 2 антибиотика, знам, че са ми слагали Ремдесивир, както и Орбазон заради задушаванията. Караха ни да лежим по корем, за да се отворят дробовете и да се чистят по-лесно от храчките.

# 33 084
К
Стела, най-бързо температура се сваля с ледена плоска бутилка върху големите вени. Такива са вените в ингвиналните гънки (за да не се ползват подмишниците - в близост с дробовете са).

# 33 085
signora_tina, след изписването от болница и двамата с мм бяхме "дроб"- болеше ни всичко, не можехме да спим, не можехме да се качим до втория етаж.....дори и след ходене до 00 си почивахме. На края на първия месец, ходихме на кардиолог и  се оказа и двамата, че имаме увреждания. На втория месец ходих на невролог- заради болките в ставите. на третия- на ендокринолог, заради високата кръвна захар, но всичко се оказа пост Ковид синдром и  страничен ефект от приема на конски дози кортикостероиди....., но сега, вече след 6 месеца, нещата взеха да се наместват.
Апетита ти е от КС.

# 33 086
signora_tina радвам се че този кошмар е свършил и ти пожелавам скоростно и напълно възстановяване.

Ти си единствения човек който споменава за зверски апетит. Мислех че съм само аз. То дето нямах вкус и обоняние едно на ръка, но стомаха ми къркореше от глад. ДОкато се нахраня колкото мога, и до 30мин пак гладна. През ноща се будех от глад. Не знам какво беше това чудо. Търсих из нета някаква информация, никой никъде не споменава за такъв глад. Направо бях освирепяла от глад. И аз така отслабнах, макар яденето. ТОва как пък и аз не знам. Че и само въглехидрати тъпках и пак отслабнах.

# 33 087
А сега ако болен от ковид иска да си направи снимка на бял дроб къде трябва да иде?

# 33 088
  • София
Цитат
Само, че е много често да направиш алергия при последваща среща с алерген, а не при първа.

А ваксините са с 2 дози. Точно се успокояваш при първата и бум, правиш реакция при втората.

Това от личен опит ли  Grinning
Защото не е вярно. Или по-скоро - 50 на 50.
Ваксина има и една доза.

# 33 089
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?
Фалшив сертификат? Или някой те е подал като контактен?
Как си направила филтъра? С айфон ли?
Нямам сертификат, ни фалшив, ни истински.
С Xiaomi, имам програма на телефона.

Общи условия

Активация на акаунт