Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 514
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 180
А матовото стъкло пневмония ли е? Някой тук ми обясни че не е. Мисля Нор4с ми беше разяснил подробно като питах за моя мъж.....От спешното пък на мен ми казаха че не е пневмония, но било типично състояние при ковид. Бяха изписали антибиотик за 5 дена.
Матовото стъкло е типичната находка за ковид пневмония.
Тук има картинки с описания за ковид и за други видове пневмонии:
https://pubs.rsna.org/doi/full/10.1148/radiol.2020202504

# 33 181
Приятел, пи ивермектин при първите симптоми. Днес десети ден от тогава излезе на снимката с двойна пневмония. Явно на всички действа различно.

# 33 182
А къде в София може да се иде за снимка на бял дроб?
В Софиамед- Дървеница. Става бързо. Има спешен кабинет- 40 лв преглед, снимката ако си с Ковид 45, ако не си 20 лв.

# 33 183
Аз имах припадъци. Оказа се, че не ми стига въздух и получавам паник атака и заради това. Три пъти припадах, веднъж у нас и 2 пъти в болницата. Отварайте прозореца да дишате чист въздух. Да няма прах в стаята. Аз също мога да помогна с лекарства или пари, ако имате нужда, кажете, хора сме, ще помогнем.

Благодаря много, засега съседи се заеха да ми помогнат със средства и закупуване на лекарства и храна. Ще им се издължа като се освестя. Дано минем леко.

Имам панически атаки аз съм с пр от години. Беше затихнало , но сега че почва отново. Схващат ми се и крайниците!

Разбрах, че Деган е с рецепта а нямам как да ми изпишат. Затова закупихме натриев цитрат и се надявам да достатъчно за да не повръщаме .

Благодаря на всички, които ми писаха на лично и тук. Ще ъпдейтвам как сме.

# 33 184
  • Благоевград
Някой има ли зверски апетит? Вече няколко дни съм вкъщи и продължавам и продължавам да ям. Не мога да разбера какво се случва с мен. Не съм гладна, по-скоро го определям като стресово хранене, емоционално. Изяждам огромни количества храна, странно е. Преди Ковид се наяждах с много по-малко, а сега... дали е от Декстаметазона? Чак ми е гадно, не мога да се спра да ям. Поне се старая да не ям по-лесно от 3 часа и намалих хляба, та ям готвено и плодове, но пак е много като количество.

# 33 185
От дексаметазона е. Ще отмине до 1-2 седмици този невиждан апетит.

# 33 186
Някой има ли зверски апетит? Вече няколко дни съм вкъщи и продължавам и продължавам да ям. Не мога да разбера какво се случва с мен. Не съм гладна, по-скоро го определям като стресово хранене, емоционално. Изяждам огромни количества храна, странно е. Преди Ковид се наяждах с много по-малко, а сега... дали е от Декстаметазона? Чак ми е гадно, не мога да се спра да ям. Поне се старая да не ям по-лесно от 3 часа и намалих хляба, та ям готвено и плодове, но пак е много като количество.
Да, аз съм така и ти отговорих вчера. А лекарства не съм вземала. Но при теб има вероятност да е от дексаметазона. ПОне гледай да не ядеш хялб, картофи, сладко, въглехидрати въобще. Инсулин и кръвна захар хвърчат до небесата и други неприятности може да отключат.

# 33 187

Да, по време на боледуването не можех да ям, гадеше ми се от храна, свалих 5 кила.

Но след като се оправих, леле, ужас, страшен апетит, аз откакто се помня не закусвам, а тогава със събуждането глад, апетит, все ми се ядеше по цял ден. Отмина след няколко седмици.

# 33 188
Аз през цялото време бях със страшен апетит, ядях по всяко време на денонощието.

Какви мерки взимате при загуба на обонянието?

# 33 189
Здравейте в момента съм болна с Ковид и съм асматик. Ако може да споделите ако има тук асматици който са го изкарали по време на лечението ползвахте ли си инхалерите за астмата на мен ми каза доктора да не ги спирам по време на Ковида да не ги спирам но съм притеснена сатурацията ми пада на 90 при вас как беше до колко ви пада сатурацията?

# 33 190
В Софиамед- Дървеница. Става бързо. Има спешен кабинет- 40 лв преглед, снимката ако си с Ковид 45, ако не си 20 лв.
Значи и без доказан Ковид може да идем там. Какво да търсим? Спешен пулмологичен кабинет ли? Те ли определят дали е за снимка?

# 33 191
  • София
Когато беше зле, мъжът ми почти не се хранеше (десетина дни). След това направо освирепя от глад. Ставаше през нощта да яде, след това в ранни зори. Може и дексаметазонът да е повлиял, но с времето отмина. Проблеми с кръвна захар не е имал. Общо взето си върна теглото, което беше загубил първите дни - при него не е малко, просто си е едър.

При мен го нямаше тоя вълчи глад, а и както ми се беше променил вкусът, след три хапки всичко ми ставаше гадно и ми се отяждаше.

# 33 192
Благодаря Шарлот. Много си мила ❤️
Резултата е отрицателен.
Оздравявайте. Желая Ви го от ❤️🍀

# 33 193
Значи и без доказан Ковид може да идем там. Какво да търсим? Спешен пулмологичен кабинет ли? Те ли определят дали е за снимка?
Отиваш първо в спешен. Казваш какъв е проблема и искаш снимка. Може и снимка да се направи и без лекар, после ще търсиш някой да каже какво ти е.  От 12.30 до 14 се снимат ковид болните, вие може да отидете по друго време.
Най- лесно е първо спешен да ви прегледат и снимка.  Реално може и скенер да се направи- цена 270 лв.  Настоявайте си за снимка, няма как да откажат. Не е задължително да сте Ковид болни.

# 33 194
Vili Ilieva, майка ми е с астма. При ковида продължи с ежедневната помпичка+дексаметазон. Беше с 92-94 сатурация. Дишаше кислород. На 48-ия час вече имаше двустранна ковид пневмония. Диабетичка, вдигна 20 КЗ заради дексаметазон. И тогава сатурацията й падна на 88. Свали захарта с допълнителни хапчета. Всичко това през март. Сега е здрава и се разхожда. Съветвам Ви да си направите скенер на бял дроб и, ако имате находка, да се лекувате по-сериозно. Сатурация 90 е ниска и опасна.

Общи условия

Активация на акаунт