Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 281
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 645
Имам някакво странно усещане на студ по гърба и изобщо по кожата...все едно са ми сложили лед....сложих си термофор на който се облягам с гореща вода - с него пък супер  горещо...Пуснах всички радиатори на макс...а по принцип си карам без парно...изобщо след ковида тотално ми е бъгната...терморегулацията и сетивността спрямо температури. Най-редовно имам усещане, че ми горят бузите и мисля, че имам температура, а като премеря няма и 36. Има ли и други с подобни оплаквания? На 3.09. се разболях.

# 33 646
  • Варна
Ами тя хремата вероятно е вирусна, как се очаква да подействат Аб капки, че не ми е ясно? Между другото при моя син Аб капки предизвикваха зловеща кашлица и постоянни рецидиви на хремата в яслена възраст. Отървахме се от неспирните сополи и алергична кашлица, когато спрях всякакви подобни глупости. Та от тогава Аб капки в носа - никога.

# 33 647
  • 1st floor
При щерката бързо се възстанови обонянието, но миризмите били други. Питах какви - грешни били, не миришело на това, което е.
Вчера не е вдигала температура, днес е ден 10. Дано няма повече. Мъчи я задната хрема, стича й се към гърлото. АБ капки не помогнаха...
Колко дни слагахте и какви? Дори и да работят, слагат се минимум 7 - 10 дни и си трябват 10 дни по принцип да спре сопола. Може да продължите с коларгол ако е нетърпимо положението, или само с отпушващи, ако не сте слагали повече от 6 дни.
Първо беше с Виброцил, а от началото на тази седмица взехме Тобрадекс. Не ги е спряла още, но би трябвало вече да са подействали, така си мисля...Замислям се за Коларгол.

# 33 648
  • Пловдив
Доколкото знам (а и така пишеше в инструкциите на нашите домашни тестове), най-добре се хваща на 3-4 ден от симптомите. Може затова да дава отрицателни резултати. При дъщеря ми беше точна така - на втория ден даде отрицателен, на четвъртия вече беше положителен с домашен, ПСР също положителен.

мадам тиква, няма ли как да изолирате баща ти другаде и да вземете кучето, за да не се налага на майка ти да го разхожда? Макар и в отделни стаи, предполагам ползват общи помещения, е много вероятно и той да се зарази.

# 33 649
Вече съм 11 ден с ковид, дали още съм заразна? Седя си изолирана в едната стая. Когато излизам до баня /тоалетна, съм с маска. Дали вече мога да да стоя с домашните, с маска? Днес на тях им падна карантината вече. Или да си чакам 14-тия ден?
Аз загуба на мирис и вкус нямам. По едно време имах горчив вкус в устата. Сега вече не.
Съпругът ми на 10-ти ден имаше лееко розова чертичка. Аз на14-ти ден нямах чертичка.

# 33 650
Доколкото знам (а и така пишеше в инструкциите на нашите домашни тестове), най-добре се хваща на 3-4 ден от симптомите. Може затова да дава отрицателни резултати. При дъщеря ми беше точна така - на втория ден даде отрицателен, на четвъртия вече беше положителен с домашен, ПСР също положителен.

Значи утре пак ще направя. Как протече и за колко дни отшумя при дъщеря ви ?

# 33 651
  • пустинята Гоби
Баща ми няма температура, той почти не вдига, само първите дни. Ще питам утре за кортикостероиди. Може да прави и инхалации с такива, пулмикорта е баш такова.

Първия път никакъв ковид не е карал. А защо е бил позитивен ПСР-а, мога само да гадая.

# 33 652
  • Пловдив
apani, дъщеря ми от сряда е с положителен тест. Преди това 3-4 дни беше със съвсем слаби симптоми - леко започваше да й тече носа, но нищо повече. Съответно домашния тест беше отрицателен.
Когато вече във вторник вдигна и малко температура 37, решихме да направим домашния и след това ПСР.(като се има предвид, че и аз в момента съм с Ковид и бях сигурна, че няма какво друго да е, защото тя е в карантина заради мен от една седмица преди това ).
Имаше 2-3 дни температура, но най-много 37. Загуби и обоняние. Най-много ме притеснява кашлицата, защото не се влошава, но не се и оправя. Интересното е , че продължава да е суха.
Преди малко се чух с ЛЛ - иска утре да направим рентгенова снимка и ще й пусне С-реактивен протеин и още нещо, но не запомних какво.

# 33 653
Имам някакво странно усещане на студ по гърба и изобщо по кожата...все едно са ми сложили лед....сложих си термофор на който се облягам с гореща вода - с него пък супер  горещо...Пуснах всички радиатори на макс...а по принцип си карам без парно...изобщо след ковида тотално ми е бъгната...терморегулацията и сетивността спрямо температури. Най-редовно имам усещане, че ми горят бузите и мисля, че имам температура, а като премеря няма и 36. Има ли и други с подобни оплаквания? На 3.09. се разболях.
Аз имах изтръпване на гърба където ми е плексита, забелязала съм че преди да ми мине след остра болка преминаване в изтръпване.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 15:24 от Sparkles

# 33 654
При щерката бързо се възстанови обонянието, но миризмите били други. Питах какви - грешни били, не миришело на това, което е.
Вчера не е вдигала температура, днес е ден 10. Дано няма повече. Мъчи я задната хрема, стича й се към гърлото. АБ капки не помогнаха...
Колко дни слагахте и какви? Дори и да работят, слагат се минимум 7 - 10 дни и си трябват 10 дни по принцип да спре сопола. Може да продължите с коларгол ако е нетърпимо положението, или само с отпушващи, ако не сте слагали повече от 6 дни.
Първо беше с Виброцил, а от началото на тази седмица взехме Тобрадекс. Не ги е спряла още, но би трябвало вече да са подействали, така си мисля...Замислям се за Коларгол.
Първо се обезцветява хремата, ако е цветна, после намалява по количество и накрая спира, слагайте минимум 7 дни, ако Ви останат може 1-2 още, сигурно скоро ще спре.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 15:25 от Sparkles

# 33 655
Знам, че е различно. Знам и че сте писали. Просто, ако някой има желание, моля, да ми отговори, ако ли не, здраве да е.
Джасте, при мен година след боледуване - още имам т.нар. извратено обоняние. Възвърна се част от обонянието, но за жалост не на 100%.

# 33 656
  • Пловдив
Мадам тиква, пазете баща ти! Нека майка ти непременно да си направи ПСР и докато не излезе резултатът, да се изолира максимално от баща ти, доколтото възможностите позволяват. Вкъщи да е с маска, ако състоянието й позволява. И да проветряват.
Майка ти да настоява за направление за ПСР, но дори и да откажат, пак да си направи.

# 33 657
Имам някакво странно усещане на студ по гърба и изобщо по кожата...все едно са ми сложили лед....сложих си термофор на който се облягам с гореща вода - с него пък супер  горещо...Пуснах всички радиатори на макс...а по принцип си карам без парно...изобщо след ковида тотално ми е бъгната...терморегулацията и сетивността спрямо температури. Най-редовно имам усещане, че ми горят бузите и мисля, че имам температура, а като премеря няма и 36. Има ли и други с подобни оплаквания? На 3.09. се разболях.
По същия начин съм и аз. Постоянно умирам от студ, ръцете ми са ледени дори в стаята да е 30 градуса. Понякога ми е студено, а като пусна печката изведнъж ми става адски горещо. Редовно имам усещането, че горя, а температура нямам.

# 33 658
apani, дъщеря ми от сряда е с положителен тест. Преди това 3-4 дни беше със съвсем слаби симптоми - леко започваше да й тече носа, но нищо повече. Съответно домашния тест беше отрицателен.
Когато вече във вторник вдигна и малко температура 37, решихме да направим домашния и след това ПСР.(като се има предвид, че и аз в момента съм с Ковид и бях сигурна, че няма какво друго да е, защото тя е в карантина заради мен от една седмица преди това ).
Имаше 2-3 дни температура, но най-много 37. Загуби и обоняние. Най-много ме притеснява кашлицата, защото не се влошава, но не се и оправя. Интересното е , че продължава да е суха.
Преди малко се чух с ЛЛ - иска утре да направим рентгенова снимка и ще й пусне С-реактивен протеин и още нещо, но не запомних какво.

Пожелавам бързо да се подобри!
Ще видим и при мен как ще се развият нещата в близките дни.

# 33 659
По същия начин съм и аз. Постоянно умирам от студ, ръцете ми са ледени дори в стаята да е 30 градуса. Понякога ми е студено, а като пусна печката изведнъж ми става адски горещо. Редовно имам усещането, че горя, а температура нямам.
Лелее.. едно към едно. И за да е още по-прелестна картинката - мътна урина днес. Дано не е цистит..

Общи условия

Активация на акаунт