Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 632
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 975
signora_tina, трябва да ти сменят антикоагуланта с друг, щом не можеш да пиеш този. Ти ли беше с тромбофилия?
Момичета, следете Д-димера, докато се нормализира. Антикоагулантите ги дават поне за 3 месеца, имайте предвид.
Стрина, виж и да не развиваш бактериална пневмония след ковид, случва се и май не е рядко.

# 33 976
  • Благоевград
Не знам лонг ковид ли е, друго ли е, но просто е нетърпимо. Иначе течности приемам по над 3 литра дневно, кръвното ми е добре, варира между 100-110/70, то това ми е нормалното кръвно на мен. Ще търся явно пак личния да ме праща някъде, защото това постоянно усещане да си болен е много изтощаващо. Отделно, че заради тези постоянни усещания нервите ми са на снъсване и избухвам за всякакви глупости

Прилича ми на паник атаки. Аз правя такива и горе-долу усещането е същото. Виене на свят, прималяване, студена пот, задух, сърцебиене. Консултирайте се с психиатър, има хомеопатични таблетки, които помагат, не е нужно да се пият антидепресанти със зелена рецепта. Важното е да запомните, че няма да паднете и няма да се ударите. Като усетите такива симптоми, просто седнете някъде и дишайте бавно и равномерно и трябва да се разсеете с нещо, за да може мисълта да не се съсредоточава върху физическите симптоми.

# 33 977
И аз имах дразнене в гърлото със закашляне 1 месец след ковид. Ходих на пулмолог, като на профилактичен преглед. Прослуша ме, прави спиртометрия, мери сатурация, разгледа рентгена ми от времето на карантината ми, но не откри нищо притеснително. Изписа ми антибиотик Клацид за 7 дни за гърлото о орофар таблетки за смукане.
Аз само таблетките купих. Гърлото мина с тях, мед, чай мащерка. Просто се успокоих и отмина. Но 6 месеца след боледуването ми се появиха дискови хернии, които преди бяха протрузии. Ходих скоро на физиотерапия.
    Не е за мен, но да попитам:  В коя Софиямед нямало опашки за рентген, в Дървеница или Люлин?

# 33 978
Мисля,че след ковид е добре да се следи кръвно,пулс,сатурация и захар и хормони.Те играят нагоре надолу...Изпотяване без температура може да е от щитовидна жлеза.Тоз хормон също се разбутва след ковид.А иначе на Калина и на мен ми прилича на паник атаки.Тя беше споменала,че страда от такива.
Чувала съм ,че магнезий с б комплекс добре се отразява на сърце,мускули,стрес,сън.Мисля и аз да си купя.Мисля,че и трябва нещо за имунната система да се приема.Тази резиста протект,която ми изписа пулмолога на мен ми се отрази много добре.След 5ден вече живнах.Иначе ми се подкосяваха краката,трепереха,бях неориентирана,разконцентрирана.Кръвното и пулса и те се постабилизираха.Имам час и за кардиолог.Иначе обонянието още го няма/40дни вече/.За него почнах терапия сетрични  масла.Засега без резултат.
ММ ходи на невролог.Не са му правили доплер.Диагнозата е ПКС-така срещаната"мозъчна мъгла".Изписана му е сомазина и порексан.Но се чудим дали да ги взема като не са му правили изследване.
То изобщо има ли някой излекувал се от този вирус.Първо ковид,после лонг ковид,пост ковид..незнам си какво.
Има ли изобщо някой в темата,който е боледувал преди година и половина примерно и вече да се е оправил?Или ковида трябва да го пречислят към хроничните заболявания,дето отърване няма.

# 33 979
Скрит текст:
Мисля,че след ковид е добре да се следи кръвно,пулс,сатурация и захар.Те играят нагоре надолу...А иначе на Калина и на мен ми прилича на паник атаки.Тя беше споменала,че страда от такива.
Чувала съм ,че магнезий с б комплекс добре се отразява на сърце,мускули,стрес,сън.Мисля и аз да си купя.Мисля,че и трябва нещо за имунната система да се приема.Тази резиста протект,която ми изписа пулмолога на мен ми се отрази много добре.След 5ден вече живнах.Иначе ми се подкосяваха краката,трепереха,бях неориентирана,разконцентрирана.Кръвното и пулса и те се постабилизираха.Имам час и за кардиолог.Иначе обонянието още го няма/40дни вече/.За него почнах терапия сетрични  масла.Засега без резултат.
ММ ходи на невролог.Не са му правили доплер.Диагнозата е ПКС-така срещаната"мозъчна мъгла".Изписана му е сомазина и порексан.Но се чудим дали да ги взема като не са му правили изследване.
То изобщо има ли някой излекувал се от този вирус.Първо ковид,после лонг ковид,пост ковид..незнам си какво.
Скрит текст:
Има ли изобщо някой в темата,който е боледувал преди година и половина примерно и вече да се е оправил?Или ковида трябва да го пречислят към хроничните заболявания,дето отърване няма.
Защо не опита с Гинко прим.

# 33 980
  • София
Помните ли (ориентировъчно, разбира се) на кой ден загубихте обоняние?

# 33 981
При мен беше така почти 6 месеца-световъртеж, на моменти все едно съм пияна, болки в гърлото, но не постоянно, а на моменти. И други гадости си имах на приливи и отливи.
Снощи щях да припадна в супера. Не знам от ковид ли е, но както съм сравнително добре и изведнъж сякаш оставам без грам сили. Започват да ми изтръпват и омекват краката, да ми се сковават мускулите на краката все едно съм ги претоварила и наляла с бетон, появява се кошмарен световъртеж и наистина усещането е все едно всеки момент ще се строполиш на земята. Лошото е, че се появява от нищото като на някакви вълни. След 10 минути може вече нищо да ми няма и да се чувствам нормално и след половин час пак зле. Отделно, че нямам абсолютно никакъв апетит. Но ЛЛ изобщо не ме отразява. Посъветвайте ме какво да си взема да пия да живна малко, че с това ядене колкото мишка не знам докъде ще я докарам.

Имах такава реакция от антистенокардина, мускулна слабост и гадене. Смених го с клопидогрел.

# 33 982
  • София

Може би някъде 4-5 ден от началото на неразположението.

# 33 983
  • Бургас
Майка ми е с втора доза Пфайзер от Февруари 2020. Преболедува. Днес вече е на работа.
Започна с болка в главата на нивото на челото и лека Т 37.1. Позитивира и антиген и ПСР.
Два дни беше с Т. После покашля. Загуби вкус и обоняние. Изследванията и снимката на ден 8 и са добри. Смятам, че дори и на 8 месеца, ваксината си свърши работата.

# 33 984
Мисля че става все по-добре, аз лятото се чувствах направо здрава, по принцип карах леко, но със странни усещания, като дотогава все нещо ме тормозеше, все едно не съм оздравяла напълно. И сега от време на време нещо ме позахапва, може би човек се наблюдава повече, но пък са някакви странни неща, при мен сухотата която се появи за първи път тогава например или плексита, който се обостря. Преди седмица пък се чувствах един ден много отпаднала и ми се виеше свят, което ме паникьоса, вечерта имах чувството че главата ми ще гръмне ако някой ми говори, реших че сигурно е от ошипяването на гърба, но ми мина като ми изби херпес под носа. Какво беше, не знам. Това ми беше второ виене на свят по този начин след ноевмрийското мин година. Може би ако бях на 25 и съвсем здрава щях да знам, че са само от вируса, сега се чудя от възрастта ли или е комбинация, или някакви повторни срещи...

# 33 985

И при нас така. Някъде около петия ден. Към настоящия момент имам наченки на възвращаемост, но са само наченки. Усещам кисели краставички и люти чушки от туршия. Днес хапнах банан и усетих, че ям банан. И на един колбас му усетих аромата, че и малко от вкуса.

# 33 986
Да, аз съм с паник атаки от 17 години. Те, че се обостриха след ковид, е факт, но пък ги разпознавам безпогрешно и знам, че начинът, по който се чувствам в момента, не се дължи на тях. Хремата, болката зад очите, дразненето в гърлото, напуканите устни, прилошаването, няма как да са от паник атаките. Звънях на ЛЛ, час има чак за 7.11, просто прекрасно. Мисля да ида довечера до дежурния лекар в клиниката, в която съм записана, при личния явно няма да стане скоро.

# 33 987
  • София

И при нас така. Някъде около петия ден. Към настоящия момент имам наченки на възвращаемост, но са само наченки. Усещам кисели краставички и люти чушки от туршия. Днес хапнах банан и усетих, че ям банан. И на един колбас му усетих аромата, че и малко от вкуса.
Колко време без обоняние, извинявайте, че не съм проследил от кога сте със симптоми?

# 33 988
Ronald, ще станат 2 месеца на 3 ноември от първи симптоми.
Пти мен някъде не 4 ден се изгуби обонянието. След седмица се върна, но не напълно. Непостоянно е, слабо... Щом печени чушки изгорих и чак съседите разбраха, а аз в другата стая не...

# 33 989
Здравейте, да разкажа и аз какво се случва в нашето семейство. Сестра ми беше хремава, а на следващия ден загуби обоняние. Бърз тест - отрицателен, но се самокарантинира, за да бъде спокойна. Два дни по- късно баща ми започна със суха, доста упорита кашлица, а на следващия ден аз и майка ми започнахме да чувстваме силни болки в главата, стави и мускули. Бързи тестове - отрицателни, ПСР - утре излизат резултатите. Междувременно аз пия авирон + аспирин протекс, главоболието изчезна, единственото нещо е силните болки в гърба. Родителите ми днес бяха изпратени за снимки - резултатите: бронхит и при двамата. На баща ми не са му изписали нищо по-различно от аспирин, аналгин и витамини, На майка ми - еднократна инжекция за болките в мускулите и антибиотик Аугментин. ЛЛ е казал да изчакат до утре, какви ще бъдат резултатите, но на мен цялото това лечение ми е несериозно.
Да не говоря и за притеснението и паниката които изпитвам.
Излязоха резултатите и при нас - положителни.
Бях при ЛЛ, който изписа и на баща ми Аугментин, да се следят, ако се влошат да се обадят веднага. Но искам да попитам, понеже след това се чух с друг лекар, мой познат, работещ в ковид отделение. Препоръча ми(даже задължително) прием и на дексаметазон от 4 мг два пъти на ден. Притеснява ме това, че в листовката пише, че не е добре да се пие от хора изпадащи в депресии, а майка ми е склонна.
Та, някой пил ли го е, имал ли е такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт