Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 244
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 050
От днес съм с положителен тест, а от преди 2 дни съм в цикъл,който е доста обилен този път. Пия само витамини Д, цинк, селен и магнезий. На някого случвало ли му се е или е съвпадение?

# 34 051
Здравейте. Бях писала в началото на месеца, че съм леко болна - лека отпадналост, еднократна темп 37.2, болки в гърлото и леко дразнене в гърдите с много рядко изкашляне. Преболедувала съм Ковид преди 1 година. Сега реших да си пусна антитела и излезе резултат, че имам антитела като за след скорошно преболедуване, т.е. преболедувала съм го повторно. Този път много по-леко. До последно мислех, че съм хванала някой от стандартните градински вируси, които детето носи у дома. Единственото по-особено беше, че дълго време усещах дразнене от гърлото към гърдите и отвреме навреме изпитвах нужда да се изкашлям.

За сравнение, миналата година имах по-висока темп, ужасна умора и отпадналост, болки в мускулите, болки в слепоочията, загуба на вкус и обоняние, световъртеж и главоболие. Общо взето почти нищо общо със сегашното преболедуване. Явно и самият вирус доста се е изменил.

# 34 052
От днес съм с положителен тест, а от преди 2 дни съм в цикъл,който е доста обилен този път. Пия само витамини Д, цинк, селен и магнезий. На някого случвало ли му се е или е съвпадение?
Да, при мен 2 дни след +домашния тест ми дойде цикъла- беше много много зле, ама много.. аз принципно съм със силен цикъл, но такова нещо през живота си не съм изпитвала. Само ще кажа, че хемоглобина ми за 2 дни падна от 121 на 92.

# 34 053
  • Варна
Възможно е да е съвпадение, може и да не е. На мен ми дойде, докато бях болна и пиех аспирин даже, изобщо не се сетих да го спра. Ми нищо по-различно от друг път.

# 34 054
Да, при мен 2 дни след +домашния тест ми дойде цикъла- беше много много зле, ама много.. аз принципно съм със силен цикъл, но такова нещо през живота си не съм изпитвала. Само ще кажа, че хемоглобина ми за 2 дни падна от 121 на 92.

На мен ми подарни с 5дни и първите 3дни беше ужасно силно. Дойде ми и на мен 2дни след положителния тест. Да видим следващият месец как ще е

# 34 055
Pantiffy, Kisses{P}, Месечинка виторога, благодаря Ви. До момента това е единственото притеснително при мен. Заради хрема от вчера си направих тест. Дано го изкарам леко!

# 34 056
Здравейте. Бях писала в началото на месеца, че съм леко болна - лека отпадналост, еднократна темп 37.2, болки в гърлото и леко дразнене в гърдите с много рядко изкашляне. Преболедувала съм Ковид преди 1 година. Сега реших да си пусна антитела и излезе резултат, че имам антитела като за след скорошно преболедуване, т.е. преболедувала съм го повторно. Този път много по-леко. До последно мислех, че съм хванала някой от стандартните градински вируси, които детето носи у дома. Единственото по-особено беше, че дълго време усещах дразнене от гърлото към гърдите и отвреме навреме изпитвах нужда да се изкашлям.

За сравнение, миналата година имах по-висока темп, ужасна умора и отпадналост, болки в мускулите, болки в слепоочията, загуба на вкус и обоняние, световъртеж и главоболие. Общо взето почти нищо общо със сегашното преболедуване. Явно и самият вирус доста се е изменил.
Какъв тест прави и какъв е резултата? 🤔
Почти същите симптоми имах и аз преди 2 седмици - без температурата. Но не мисля, че съм изкарала повторно Ковид. 🤔

# 34 057
Pantiffy, Kisses{P}, Месечинка виторога, благодаря Ви. До момента това е единственото притеснително при мен. Заради хрема от вчера си направих тест. Дано го изкарам леко!
Стискам палци да мине леко, при мен първите 3 дни бяха кошмарни, после се успокои, но продължи около 10 дни.
Щом са минали при вас 2 дни, предполагам ще почне да се успокоява вече Simple Smile в моя случай явно доста ми събори имунната ситема,защото освен обичайните симптоми, ми избиха херпеси по устните, и супер странни обриви по пръстите на ръцете.. пълна програма беше. За щастие мина. Бързо и безпроблемно преодоляване пожелавам.

# 34 058

Кой установи по тест за антитела, че сте изкарали Ковид повторно?

# 34 059
Не знам лонг ковид ли е, друго ли е, но просто е нетърпимо. Иначе течности приемам по над 3 литра дневно, кръвното ми е добре, варира между 100-110/70, то това ми е нормалното кръвно на мен. Ще търся явно пак личния да ме праща някъде, защото това постоянно усещане да си болен е много изтощаващо. Отделно, че заради тези постоянни усещания нервите ми са на снъсване и избухвам за всякакви глупости

Прилича ми на паник атаки. Аз правя такива и горе-долу усещането е същото. Виене на свят, прималяване, студена пот, задух, сърцебиене. Консултирайте се с психиатър, има хомеопатични таблетки, които помагат, не е нужно да се пият антидепресанти със зелена рецепта. Важното е да запомните, че няма да паднете и няма да се ударите. Като усетите такива симптоми, просто седнете някъде и дишайте бавно и равномерно и трябва да се разсеете с нещо, за да може мисълта да не се съсредоточава върху физическите симптоми.

И на мен ми прилича на П А. Следващият път, когато усетите това хапнете нещо сладко или пийте вода.

# 34 060
Мисля е съвпадение.
И аз бях в цикъл по време на Ковид ( беше си точно на датата, нищо извънредно и впечатлително) по това време ме съм пила аспирин, започнах го след 14 ден + АБ, защото имах доста ускорен пулс и тежест и бодежи в сърдечната област. Мина, но месец след това още ходех, като маносана. Доста поотслабнахме с този Ковид, въпреки апетита който имахме в къщи( сутрин, обед, вечер и промеждутъците Grinning) Следвахме алгоритъм- храна, сън, почивка, лека разходка на двора, нищо натоварващо, аса и шепите с витамини и литрите с чай

# 34 061
Да, аз съм с паник атаки от 17 години. Те, че се обостриха след ковид, е факт, но пък ги разпознавам безпогрешно и знам, че начинът, по който се чувствам в момента, не се дължи на тях. Хремата, болката зад очите, дразненето в гърлото, напуканите устни, прилошаването, няма как да са от паник атаките. Звънях на ЛЛ, час има чак за 7.11, просто прекрасно. Мисля да ида довечера до дежурния лекар в клиниката, в която съм записана, при личния явно няма да стане скоро.
Моя много скромен съвет - спри да ходиш по лекари, освен допълнителния стрес сега е и опасно от зараза.
За хремата и за дразненеето в гърлото не са необходими лекари, всяко елементарно хапче ще помогне - геломиртол, тези за смучене, спрейче за гърло, дори обикновен ментолов вазелин мазнат под нослето. Успокой се. Взимай си и вит. Д, пък и нещо антидепресивно билково защо не.
.....
То изобщо има ли някой излекувал се от този вирус.Първо ковид,после лонг ковид,пост ковид..незнам си какво.
Има ли изобщо някой в темата,който е боледувал преди година и половина примерно и вече да се е оправил?Или ковида трябва да го пречислят към хроничните заболявания,дето отърване няма.
Аз. Карах ковид края на ноември и началото на декември. Прекарах го сравнително успешно, само с бромхексин и протеолитичби ензими, гинко, женшен, геломиртол и спрей за гърлото. В началото бях доста зле. Адско главоболие, безсилие. Не развих пневмония, бързо се възстанових, на 15тия ден бях на работа.
Втория път беше нач. на юни много по-тежко, стигнах до 39.4 Т, но пак без антибиотици. Бях много изтощена, по цял ден и нощ спях, не можех да ям, да пия кафе дори, отслабнах с 5 кг за 2 седмици. Оправих се пак с гинко и женшен и сарженор. Сега нямам абсолютно никакви последствия. Ваксинирах се 2 пъти през август, без абс. никакви странични ефекти.

# 34 062
Абе то и аз се глася да се върна на фитнеса, но за сега след работа съм по пътя до леглото. А сякаш бях по-добре. Вземам вит. Д, омега 3 и едни витамини за коса, които си пиех преди ковида и не ми се спират. По принцип пия и аминокиселини преди ковида. Бях ги спряла. Не знам дали да ги пия пак. Все пак дават енергия. Нямам търпение да се върна и към бягане, но определено не съм готова. Искам да кажа че не си втълпявам. То просто организма е сринат. То ми се и гади постоянно. И по доктори не ходя, че не им представлявам интерес. Явно ще отнема време това възстановяване.

# 34 063
  • При семейството си
Аз. Карах ковид края на ноември и началото на декември. Прекарах го сравнително успешно, само с бромхексин и протеолитичби ензими, гинко, женшен, геломиртол и спрей за гърлото. В началото бях доста зле. Адско главоболие, безсилие. Не развих пневмония, бързо се възстанових, на 15тия ден бях на работа.
Втория път беше нач. на юни много по-тежко, стигнах до 39.4 Т, но пак без антибиотици. Бях много изтощена, по цял ден и нощ спях, не можех да ям, да пия кафе дори, отслабнах с 5 кг за 2 седмици. Оправих се пак с гинко и женшен и сарженор. Сега нямам абсолютно никакви последствия. Ваксинирах се 2 пъти през август, без абс. никакви странични ефекти.

И двата пъти доказано с тест или? Боледуване юни и ваксина август, изследвали ли сте антитела?

# 34 064
  • Пловдив
И аз днес излязох за пръв път-карантината ми беше до вчера, но преди това бяхме и в карантина заради болно дете в училището на дъщеря ми. Почти цял месец изкарахме заключени.
Задъхвам се. Голяма разходка направих, но едва се прибрах. Имам и странно усещане в гърдите. Още не съм правила снимка, но като цяло леко мина боледуването и си мислих, че там няма да има проблем.

Някой може ли да ми обясни защо днес все още нямам зелен сертификат? Или аз не правя нещо както трябва?
Да не би, защото съм ваксинирана и затова да не мога да извадя такъв и за преболедувал?
Въвеждам ЕГН, лична карта и телефон, започващ с +359
И също за деца на 14 години има ли опция за сертификат?

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 23:41 от lili_78

Общи условия

Активация на акаунт