Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 713
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 200
За питането за аналгина - аз пиех по един сутрин, за да ми е ок през деня, и един вечер, за да мога да спя. Това беше в първите дни като ме боляха очите и ме мотаеше главата + сковано тяло. На петия ден почнах антибиотик и ми изписаха Лекадол - два пъти по едно. Пих го два дни, добре ми повлия. Така че може да заместиш аналгина.

# 34 201
Здравейте! На 28.09 прояви първи симптоми-суха кашлица за 1 ден и температура до 38.5.На 30.09 вече бях с положителен ПСР. След ден на рентген установиха пневмония. Изпих 3 поредни антибиотика и преди няколко дни пулмолога ми каза, че поредната снимка вече ми е чиста. Въпросът ми е към боледивалите с пневмония кога се върнах те на работа и какво продължите да пиете след нея. Аз съм на Зинсед, антистенокардин и билки. Да уточня-не съм ксшляла освен първия ден и 3,4 дни температура.
След края на всеки антибиотик правиш снимка? По какви симптоми назначават антибиотици един след друг?

# 34 202
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?
На мен ЛЛ ми беше изписал 2х1 аналгин на ден като бях с Ковид. Но не течен. А на гладно не е желателно да се пият повечето лекарства.

Благодаря! А колко дни се насъбраха да го пиете? Хич не иссам да прекалявам с аналгина, но не знам това главоболие колко ще се задържи...
Николко. Не пия болкоуспокояващи ако не чувствам болка. Може би съм пила общо 3 аналгина за 20 дни и то не последователни.

# 34 203
Правих 3 рентгенови снимки за месец. След първия антибиотик една вечер вдигнах температура и ЛЛ реши, че назначава втори. След втория ме пое пулмолога, който назначи отново снимка и трети антибиотик.

# 34 204
Правих 3 рентгенови снимки за месец. След първия антибиотик една вечер вдигнах температура и ЛЛ реши, че назначава втори. След втория ме пое пулмолога, който назначи отново снимка и трети антибиотик.
Благодаря, за отговора. Все пак е имало симптоми и обр. диагностика.

# 34 205
Вчера с кой акъл реших да ида на снимка. Имах запушен нос и кашлица преди 10 дни, която отшумя за 2 дни със сироп. Нищо друго - нито температура, умора, задух, сатурация 98. Ваксинирана съм преди 2 месеца. Личната веднага ми каза да почвам 2 АБ и медрол. Питам я, ако не бях отишла на рентген, какво щеше да стане. Можело и нищо да ми няма, щом нямам симотоми, но се презастраховали. Тя ми написала на направлението вирусна пневмония. Ми много ясно, че тия от рентгена ще го потвърдят. Записах час за пулмолог в понеделник. Август месец кашлях, по същия начин - пневмония. Пулмологът ме прати на друг рентген - чисти дробове.
Тези, които сте го карали леко, без температура, умора, кашлица, пили ли сте АБ и препоръчвалили са ви снимка?
Съжалявам,че реших да ида на снимка.

# 34 206
  • София
Защо да е ясно? Ако не се вижда тази пневмония на снимката едва ли ще ви напишат подобна диагноза.

# 34 207
  • София
Вчера с кой акъл реших да ида на снимка. Имах запушен нос и кашлица преди 10 дни, която отшумя за 2 дни със сироп. Нищо друго - нито температура, умора, задух, сатурация 98. Ваксинирана съм преди 2 месеца. Личната веднага ми каза да почвам 2 АБ и медрол. Питам я, ако не бях отишла на рентген, какво щеше да стане. Можело и нищо да ми няма, щом нямам симотоми, но се презастраховали. Тя ми написала на направлението вирусна пневмония. Ми много ясно, че тия от рентгена ще го потвърдят. Записах час за пулмолог в понеделник. Август месец кашлях, по същия начин - пневмония. Пулмологът ме прати на друг рентген - чисти дробове.
Тези, които сте го карали леко, без температура, умора, кашлица, пили ли сте АБ и препоръчвалили са ви снимка?

Аз, мъжът ми, брат ми и снаха ми го изкарахме без антибиотици и без снимка. Миналия ноември.
Аз го карах леко, без температура, само с невралгични болки по тялото и загуба на обоняние. Останалите като грип за около седмица, с температура, болки и тем подобни, но без кашлица.

# 34 208
Все още си го карам/тикам .... Не съм пила АБ, но нямам и снимка.
Дъщеря ми пи АБ, но след снимка и Т.
Чакам да ни мине карантината и ще направим снимка и двете.
Притеснява ме това тихичко действие в организма на този вирус.

# 34 209
Пневмония се води всякакъв вид белодробно увреждане, не се панирайте излишно, дробовете ще се възстановят.

# 34 210
И на мъжа му назначиха АБ без да е кашлял. Днес му е ден 5 от АБ и имахме уговорка да се чуем с ЛЛ. Оплаквания няма, освен че сутринта имаше влажна кашлица. Ще продължи АБ още 5 дни. Днес му е 11 ден от контакта с болен и 8 ден от първите симптоми.

# 34 211
Нямах температури, кашлици и прочие, но пих АБ. Снимка не съм правила. Аз лично от АБ страх нямам никакъв, особено от такива, които вече съм пила. Само категорично отказах на ЛЛ да пия Левокса.
Майка ми при положителния тест направи и снимка, която личният ѝ явно дори не е погледнал, макар тя да е със сериозни белодробни проблеми. Изписал ѝ АБ, пи го. Като приключи карантината отиде на пулмолог. Като ѝ погледнала снимката се хванала за главата и я пратила веднага на втора снимка. Казала, че по първата е била за болница, на втората вече положението е било значително по-добро. А тя го кара също леко - малко кашлица и 4-5 дни температура до 38, но не се е чувствала зле.

# 34 212
Аз пия АБ, но го почнах след като вече не вдигах Т. Синът ми също пи от първият и единствен ден с Т. Страхувам се и аз от скритото действие на вируса, затова предпочетох да пием.

# 34 213
АБ се дава за бактериална инфекция тъй като често подобни вируси водят и до наслагване на други патогени, които се възползват от създалата се ситуация и слабостта на организам. Не вярвам да правят редовни антибиограми каквото е правилното действие при изписване на АБ, по-скоро се "презастраховат".

# 34 214
Защо да е ясно? Ако не се вижда тази пневмония на снимката едва ли ще ви напишат подобна диагноза.
През август ми написаха, снимката направена другаде показа чисти дробове.

Общи условия

Активация на акаунт