Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 996
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 34 335
  • София
Както се бъзикаха колегите цигарите вече са ми скапали дроба... Пушачите от обкръжението го караха по-леко. Може и да е съвпадение.

# 34 336
Както се бъзикаха колегите цигарите вече са ми скапали дроба... Пушачите от обкръжението го караха по-леко. Може и да е съвпадение.
Не, не е съвпадение. Не смея да спра цигарите заради този смотан вирус. Затова пък, вече ги приемам като профилактика срещу вируса, щото преди това ме гризеше съвестта с този вреден навик. Wink

# 34 337
Никотина трови вируса? Толкова ни е увреден б.дроб, че вируса няма за какво да се закачи?
Може и да сте прави, не знам. И аз съм пушач. Blush

# 34 338
Аз съм пушачка и то сериозна. Днес ми е 10 ден от +тест. Не съм кашляла изобщо(засега), загубих обоняние и вкус на 4 ден, а днес вече имам. Слабо е, но усещам миризми и имам вкус. Температура не съм вдигала, еднократно 37,2.

# 34 339
  • София
Може би ви е трениран дроба не знам 😁 Иначе наистина не смея да правя заключения. Съседчето едва не си отиде ама той си имаше заболявания, а не е пушач.

# 34 340
Още в началото в Китай имаше такива проучвания за пушачите. След това нямам идея дали намериха връзка.

# 34 341
Янсен - 3% ефективност след 5-6 месеца за делтата. И два месеца след иглата също е с доста по-ниска ефективност. Пък и като гледам данните за починали ваксинирани, всички по-млади са с Янсен...
В щатите им бият втора доза от другите две.

Четейки тази тема, някакси всичко ми става мазало..Боледували, ваксинирани и боледувало -ваксинирани. Даже, Янсен не съм прочела в тази тема!
Но всички са в кюпа. Естествено ми е ясно, че целта е да не умреш!
И да не влезеш в болница!
Иначе всичко е болно..Ваксинирани пак с два -три антибиотика..

# 34 342
Момичета, вчера си сложих първа доза ПФайзер. Днес имах едночасов контакт с положителен, както се оказа. Бях с маска с филтър и ръкавици. Той без нищо.
На фона на ваксината по- възприемчива ли съм към заразяване, как мислите? Все пак имунната система е провокирана вече веднъж баш с този дразнител.
Не си по-възприемчива, няма причина да си, но и не си имунизирана все още.

# 34 343
Не пуша от 100 години, ММ никога. Не знам дали има връзка, но няма логика за мен. Как ще го изкара човек  - дори не е въпрос на организъм, а на стечение на множество обстоятелства. Така мисля.

# 34 344
Не го приемайте като някаква заблуждаваща панацея. Просто това са мои наблюдения на база чуто, четено, и не твърдя нищо. И ми се искаше и вие да споделите. Ние с мъжа ми така или иначе минаваме през Ковид или той през нас. Слава Богу, заболяването протича леко. И вече минава и отминава. Но ми е интересно това с пушенето.

# 34 345
На мен също в момента ми е най-голям проблем да си сложа ваксина!
В главата ми е, че ако го направя, трябва да се опазя - два пъти повече. Считам, че е по-рисково ваксина и зараза!
Не съм, защото края на юни минахме през нещо с всички симптоми. Когато разбрах, че нямам антитела, прогнозите бяха пик края на септември.
Е продължавам да се пазя..И чакам спад за да го направя!

# 34 346
Пиши още един заклет пушач за статистиката с леко каране.

# 34 347
Наша колежка на 22-23 г. е с Ковид. В сряда е имала кашлица, беше си на работа тогава.  5 човека сме контактували с нея. В четвъртък се събужда много болна, в петък на лекар се оказва с Ковид. Дано мине леко при нея, все пак е съвсем млада. Ще видим как ще се справим останалите. Засега сме с отрицателни тестове. Двама човека сме ваксинирани, трима - не. Доста ми е терсене. Иначе това с пушенето не вярвам да има значение.

# 34 348
  • Другата България
Много пъти и много отдавна се писа това за пушачите.
За мен също има истина в него, ние вкъщи всички пушим, нямахме тежко изкарване.
В офиса единствената колежка, която го изкара с пневмония, беше непушачка.
Съпругът на друга, която пуши и не разбра за ковид, освен по теста, а е с инфаркт, беше в болница на кислород. Непушач.
Имам три колежки с антитела, така и не са разбрали кога са боледували, пушачки.
Първия колега с ковид, който дори лежа в София в болница - непушач.
Сега тази колежка, която вероятно, но недоказано го кара втори път - с тежки ковидни изменения и сатурация 85, но с отрицателен тест - непушачка.
Приятелка, която дими като комин, с 3 придружаващи - едното автоимунно, сега мина делтата също леко.
Близък на 40 години с диабет, непушач, едва оцеля в болница. Друг близък непушач с двустранна пневмония до ВМА стигна, също едва оцеля.
Съседка, която цял живот не е помирисвала цигара и алкохол, на 57 години, си отиде за два дни, преди седмица, още не мога да го проумея....
Още примери мога да давам, но няма смисъл.
Нито един от горните не е ваксиниран.
Разбира се, това нищо не доказва, но много съвпадения станаха.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 20:40 от Merri_An

# 34 349
Аз съм пушач и болнава - всяка година по два пъти най- малко съм боледувала преди Ковид. ММ никога  не е пушил и рядко боледува. Аз донесох вируса вкъщи, но го изкарах леко - без кашлица, с лек гърлобол и темп. 37,2-3 два дни, а ММ с двустранна пневмония в болницата. Майка ми и леля ми също пушачи, майка ми с наднормено тегло и проблеми с вените, и двете над 60 години също сравнително леко - без темп., а майка ми и без кашлица. Така че може да има връзка и аз съм си го мислила. Сега баща ми е болен - непушач е, ще видим как ще е. Малко по-рано днес писах за него че няма кашлица, но сега като се чухме вече каза че кашля, не е много засега, но е започнал.

Общи условия

Активация на акаунт