Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 068
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 305
При мен няма никакъв усет, ама съвсем никакъв към нищо.  Различавам сладко, солено и люто. Киселото горчи. Не подушвам нито лук, нито чесън, нито ч. пипер /дори не предизвиква кихане/.
Такава гадост не беше ми се случвала дори при силна хрема, а сега и хрема нямам. Cry

# 34 306
Мама Нана, ще се появят, но явно трябва време. Полека лека се появяват, но наистина е много неприятно да не усещаш вкус и аромат. Стискам палци при всички ни по скоро да се възвърнат. Hug

# 34 307
  • Благоевград
Някой от вас има ли обрив по лицето? Цялото ми лице е в обриви, които са като малки гнойни пъпчици и не мога да разбера от какво. Много е неприятно.  Не знам от храна ли е, от НатАспина ли е или от другите лекарства. Утре ми изтича карантината след болницата и ще отида при личната ми лекарка в понеделник, ако трябва да ми даде направление за кожен лекар.

# 34 308
Колко дни продължи главоболието? Чувала съм за 4-5 дни.
При сина ми 5-6 дни, при мен десетина.
Дете на 13. Първите 2 дни много силно главоболие и само на Нурофен. И температура до 39. Беше събота и неделя. В понеделник вечер почнахме Аб Клацид за 5 дни и пробиотик . Постепенно се махна главоболието, 3, 4 ден започна кашлица. Нищо не е пила за гърло, защото не я боли точно, друго било,като заседнала храчка . По някое бонбонче само. На 4 ти ден , лл включи и Авирон по схема. Температурата постепенно спадна, на 5 ти ден нямаше. Чудех се как ще изчезне кашлицата без сироп и нищо, изчезна така както се появи. А беше ужасна. На 5,6 ден изчезна обоняние и вкус , та около 5 дни още. Иначе никакви други оплаквания . Давах вит Д на своя глава. Общо взето така протече, и гъгнене. 14 ден от теста и 16ти от първи симптоми. Успех и леко преминаване!
Днес и нейното главоболие спря, за кашлицата давам Ердомед и чай Бронхо Пам. Не усеща мирис и вкус от два дни, а днес вече и аз. Много е странно.

# 34 309
  • София
Все още нямам отговор от никой лекар какво да правя с детето. 16 годишен с автоимунно,ако на някой с такова заболяване му е предписван авирон моля да сподели

# 34 310
При мен няма никакъв усет, ама съвсем никакъв към нищо.  Различавам сладко, солено и люто. Киселото горчи. Не подушвам нито лук, нито чесън, нито ч. пипер /дори не предизвиква кихане/.
Такава гадост не беше ми се случвала дори при силна хрема, а сега и хрема нямам. Cry
И при нас е така.

# 34 311
Здравейте, включвам се да Ви попитам може ли вече да се обобщи горе-долу протичането на боледуването при Делта варианта. Баща ми от 28.10. (Четвъртък) е положителен, но при него ми се струва много странно протичането на боледуването. Той се оплака още в неделя, че не му е, както се изрази, комфортно - болели го кокалите, но не силно, боляла го и леко главата, но той последните три седмици откакто застудя се оплакваше от високо кръвно.  Иначе нямаше отпадналост, липса на апетит или каквито и да други симптоми. В четвъртък 28.10 си направил тест със слюнка положителен. Веднага отишъл на ПСР и той положителен. Вчера вечерта 29.10. леко започна да го дразни гърлото и гласът му пресипна, но той твърди, че тъй като имало проблем  с парното ( живее в провинцията в къща с локално отопление) стоял по тениска сигурно около час в гаража при котела и му станало студено и гърлобола бил от това, а не от вируса. Днес сутринта пътувах до там, за да му занеса някои неща. Видях го за две минути отвън на двора. Като цяло добре изглеждаше - само гласа му пресипнал и типичното за Ковид гъгнене( въпреки че той както ви казвам твърди че това не е от вируса) и сатурацията му беше 98-97, но той и не кашля все още. Сега обаче се чухме и каза че има темп 37.2. До днес, от неделя насам въобще не е имал. Въпросът ми е, според Вас от кога следва да броим първи симптоми - от неделя ли, или от вчера когато започна гърлобола, а днес вече и температурата. Възможно ли е въобще, ако още в неделя болките в кокалите и некомфорта са били симптом на Ковид, чак вчера да го заболи гърло и едва днес да вдигне температура това са цели 6 дни. Аз вече си мисля, че това от неделя си е било нещо друго, нямащо общо с вируса и едва от вчера вече са симптомите. Вие как мислите? Ние с ММ боледувахме март и тогава като цяло май беше по- различно протичането. Благодаря предварително за отговорите. Но наистина ми се иска да знам какво да очаквам, за да мога да реагирам навреме, както пролетта благодарение на информацията от темата ММ като вдигна на шестия ден пак темп, при два дни липсваща, знаех че това е знак за влошаване и действително се оказа вече с двустранна пневмония.

# 34 312
Здравейте, имам дете на 12г. от 2 дни с положителен тест за вируса. Сблъсквали ли сте се вече с това и как се лекувахте? На нас ни изписаха АБ Сефпотек, Ердомед, Витамини, Антистенокардин, Рупафин и Изопринозин.  Един ден беше с температура, в момента  е с кашлица, силно главоболие и отпадналост. Ще се радвам да споделите мнения.
Здравейте! Моят син (14 г.) е с положителен ПСР тест от 18.10. Същият ден, след преглед от пулмолог, започна да пие Зинат, Бронлес, Антистенокардин, Авирон и витамини. Утре му е последен ден от карантината и все още пие Авирон, витамини и Антистенокардин. В понеделник сме на преглед.
Дано всичко да е наред!

# 34 313
Около 7 ден от начало на симптоми е критичен. Тогава е добре да се направи снимка, не по-рано. Обобщиха така лекари, вече знаят как протича, имат наблюдения, и това резюмираха

# 34 314
Валя, няма какво друго да е било. Първите му симптоми са били първите неразположения.
Имам антибиотик и за утре. Освен него вземам пробиотик, пия витамини и това е. Дали трябва да вземам нещо за после?
Не ми е много ок днес. Нищо не ме боли, пък задъненото в главата ме мори яко. Нямам основание да взема нещо с парацетамол, а ми се иска.

# 34 315
Около 7 ден от начало на симптоми е критичен. Тогава е добре да се направи снимка, не по-рано. Обобщиха така лекари, вече знаят как протича, имат наблюдения, и това резюмираха
Валя, няма какво друго да е било. Първите му симптоми са били първите неразположения.
Имам антибиотик и за утре. Освен него вземам пробиотик, пия витамини и това е. Дали трябва да вземам нещо за после?
Не ми е много ок днес. Нищо не ме боли, пък задъненото в главата ме мори яко. Нямам основание да взема нещо с парацетамол, а ми се иска.
Т.е ако броя от неделя началото на симптомите, снощи е бил 5 ден и го заболя гърлото, днес шести ден вдигна температура… това означава влошаване. Той от днес започна да пие антибиотици и витамин д, цинк, кверцетин. Иначе още от преди това пие аспирин протект и до днес пиеше и някакви комбинирани витамини сутрин. В понеделник ако дотогава не се влоши много, ще ходи на снимка и на пулмолог, че той не се е виждал въобще с ЛЛ. Даже АБ и витамините приятел фармацевт му ги каза, а ЛЛ чак преди малко му звъннала да го пита какво пие. Вчера когато му се обади да му каже че е положителен, му беше казала че го няма в системата и когато се появи щом не бил зле, щяли да му звънне. Е преди малко му звъннала, той й казал какво пие, тя одобрила и засега явно толкова от нея.

# 34 316
Валя, и аз имах някакви дребни неразположения и ги отдавах на друго. Направих тест след 6 дни, чак когато ми изчезна обонянието. След 3 дни тестът ми вече беше отрицателен. Което значи, че съм била с Ковид още с първите неразположения.

# 34 317
Валя, и аз имах някакви дребни неразположения и ги отдавах на друго. Направих тест след 6 дни, чак когато ми изчезна обонянието. След 3 дни тестът ми вече беше отрицателен. Което значи, че съм била с Ковид още с първите неразположения.
И баща ми така твърди, че още от неделя е бил с Ковид, но е странно как чак на 6-тия ден - днес вдига температура 37,2 и снощи го заболява гърлото. А Вие как го изкарахте? Аз се притеснявам, баща ми е на 67 години, доста е жизнен за възрастта си, но все пак е хипертоник и обикновено по това време при застудяване вдига повече кръвното.

# 34 318
Koварен е вируса, на един колега майка му положителна с малко температура неразположение 1-2 дни след което 1 седмица нищо обаче рязко се влошава и стига до болница.

# 34 319
  • ...на безопасно
Момичета, вчера си сложих първа доза ПФайзер. Днес имах едночасов контакт с положителен, както се оказа. Бях с маска с филтър и ръкавици. Той без нищо.
На фона на ваксината по- възприемчива ли съм към заразяване, как мислите? Все пак имунната система е провокирана вече веднъж баш с този дразнител.

Общи условия

Активация на акаунт