Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 239
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 230
Леле, това са ужасно много лекарства за 12 годишно дете...

# 34 231
  • София
Здравейте, имам нужда от странично мнение. В момента съм с Ковид, пия Авирон рапид, антистенокардин, геломитрол, Зинесед витамини, Парацетамол. Кашлица имам вяла и рядка, темпетатирата ми трети ден се качва до 38.6, с парацетамола спада до 37.5 и пак нагоре. Личната днес ми каза да започна два антибиотика и дексамртазон. Не съм убедена трябва ли и какво да правя, сатурацията ми е добра,ако мога да вярвам на тая простотия,която имам, не ми каза за рентген и кръв нищо. Извинявам се за грешките,но ми е доста зле и пиша от телефон. Ще съм благодарна за съвет.

# 34 232
  • София
gertruda, а детето преглеждано ли е? Какви оплаквания има?
Моят 15 годишен син мина само с авирон, витамини, няколко таблетки нурофен (веднъж заради температура, и другите заради главоболие). Болеше го гърло - пръска, смука някакви неща, каза че не помагат и просто изчака да му мине.
Струват ми се страшно много неща като за дете.

# 34 233
Аз не мога да проумея как се изписват и се пият антибиотици и кортикостероиди така с лека ръка?! Аз си правих два пъти снимки и два пъти си пусках кръвни изследвания по своя инициатива. Пих само витамини и парацетамол. Ако човек има съмнения, че не е добре или се чувства зле се изследва... а не взима лекарства на поразия...
Майка ми е медицинска сестра и лекари - нейни познати като разбраха че съм болна от Ковид нон стоп й даваха акъл да пия поне 2 антибиотика и кортикостероиди... Това за мен е абсолютно безумие!
Разбира се, когато се налага е друг въпрос... Дъщеря ми на 2 години и половина пи антибиотик, но беше предписан от педиатър, не от личен лекар и то след обстоен преглед. Беше 5 дни с кашлица и температурата стигна до 39.2 градуса.

# 34 234
Вчера с кой акъл реших да ида на снимка. Имах запушен нос и кашлица преди 10 дни, която отшумя за 2 дни със сироп. Нищо друго - нито температура, умора, задух, сатурация 98. Ваксинирана съм преди 2 месеца. Личната веднага ми каза да почвам 2 АБ и медрол. Питам я, ако не бях отишла на рентген, какво щеше да стане. Можело и нищо да ми няма, щом нямам симотоми, но се презастраховали. Тя ми написала на направлението вирусна пневмония. Ми много ясно, че тия от рентгена ще го потвърдят. Записах час за пулмолог в понеделник. Август месец кашлях, по същия начин - пневмония. Пулмологът ме прати на друг рентген - чисти дробове.
Тези, които сте го карали леко, без температура, умора, кашлица, пили ли сте АБ и препоръчвалили са ви снимка?
Съжалявам,че реших да ида на снимка.
Ъпдейт от днес, снимката на друго място показа чисти дробове. Думи нямам.

# 34 235
  • тук и там
На моят 7 годишен син му изписаха Вентолин спрей за 4 дни(3х3) впръсквания ,и после две седмици Фликсотид-сутрин и вечер по две впръсквания.Никакви АБ,витамини и др. Педиатърката го лекува така и при други ВИ,когато има кашлица. Та си лекува и ковида,като всяка друга вирусна инфекция.
И нурофен/парацетамол за температурата да редувам-но той беше само един ден с температура. Мина боледуването, правихме втори  ПСР тест  в сряда-отрицателен.Добре се чувства .

На мен нищо не са ми изписвали.

# 34 236
gertruda, а детето преглеждано ли е? Какви оплаквания има?
Моят 15 годишен син мина само с авирон, витамини, няколко таблетки нурофен (веднъж заради температура, и другите заради главоболие). Болеше го гърло - пръска, смука някакви неща, каза че не помагат и просто изчака да му мине.
Струват ми се страшно много неща като за дете.
Да, водих я на преглед в УНГ и при пидиатър. От време на време казва че диша като с потопена глава под вода. Притеснява ме и кашлицата. Главоболието е вече 4 ден и днес кашля повече.

# 34 237
  • София
Е, щом е преглеждана, може би има нужда от тези лекарства.
Дано се подобрява вече.
При мен и при сина ми главоболието беше най-продължителният симптом, но не сме кашляли.

# 34 238
Здравейте, днес ми е вече 19 ден след Ковид. На 7 ден от положителния тест направих пневмония след което пих 3 антибиотика темпер 37,3 имах само първите два дни от карантината, след като изпих всички антибиотици декстаметазон се чувствах вече добре направих ми контролна снимка пулмолога каза че всичко е наред и спирам всички лекарства и така до днес когато установих че имам отново 37,3 температура а ми е вече 19 ден. Обадих се на пулмолога да попитам нормално ли е да вдигам пак температура и тъй той ми каза че нормално можело и 1 мес след Ковид човек да вдига температура била остатъчна. Дали се е случвало това и някой  от вас да сподели че много се притесних вече. След прекаран Ковид да продължава да вдига температура?

# 34 239
  • София
Изписват се  ей така по телефона, даже ми се скараха, че не можела да вдига непрекъснато, била много натоварена Rage защото и се обадих втори път да ми каже как да ги пия тия лекарства.
Как мога и къде да си направя изследвания и рентген като съм карантина?

# 34 240
MK9393,и при Вас ли е било същото? Стрелкаща болка в една концентрирана част? При мен продължи точно 2 дни. Като първия ден се засилваше до такава степен, че имах чувството, че ще ми стане нещо в мозъка. Предполагам вече не е със същата сила, както е било в началото? Ако и при мен е било Ковид, то явно на някои се спуска към ушите, а при други отива към очите. Изключително неприятно чувство е... Вие пиете ли нещо за болката? Аз поне едно време мислех да взема Нурофен, но по принцип не обичам да пия хапчета и оставих да мине от само себе си.
Да, при мен беше точно така, но не се притеснявайте. Болката постепенно намалява, мен ме докарваше до лудост, не можех нищо да правя. Точно тогава подозрях, че може и аз да съм болна, понеже се грижа за родителите ми, а те са с Ковид. За болката единствено съм пила аналгин - два пъти. Подейства ми!
Да попитам останалите, някой друг пил ли е АБ Аугментин и имаше ли странични ефекти. При майка ми се получи диария и световъртеж, не можеше да стане от леглото. Спряха и го и изписаха друг.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 18:29 от MK9393

# 34 241
Е, щом е преглеждана, може би има нужда от тези лекарства.
Дано се подобрява вече.
При мен и при сина ми главоболието беше най-продължителният симптом, но не сме кашляли.
Колко дни продължи главоболието? Чувала съм за 4-5 дни.

# 34 242
Asat и Alat на гладно ли се правят, влияят ли се ако си се хранил? Благодаря!

# 34 243
  • София
Здравейте, имам дете на 12г. от 2 дни с положителен тест за вируса. Сблъсквали ли сте се вече с това и как се лекувахте? На нас ни изписаха АБ Сефпотек, Ердомед, Витамини, Антистенокардин, Рупафин и Изопринозин.  Един ден беше с температура, в момента  е с кашлица, силно главоболие и отпадналост. Ще се радвам да споделите мнения.
От изброените синът ми (17 г.) мина само с витамини (Д3, C), цинк, селен и един парацетамол първия ден. НО при всяко дете протича различно. Аз, ако няма Т, не бих давала антибиотик, но ако пък кашля сериозно, една снимка няма да му навреди и чак, ако от нея излезе нещо - тогава.
Антистенокардин пък защо? Не знам…Слушайте си лекаря, все пак или потърсете второ мнение за по-сигурно.

# 34 244
Здравейте, днес ми е вече 19 ден след Ковид. На 7 ден от положителния тест направих пневмония след което пих 3 антибиотика темпер 37,3 имах само първите два дни от карантината, след като изпих всички антибиотици декстаметазон се чувствах вече добре направих ми контролна снимка пулмолога каза че всичко е наред и спирам всички лекарства и така до днес когато установих че имам отново 37,3 температура а ми е вече 19 ден. Обадих се на пулмолога да попитам нормално ли е да вдигам пак температура и тъй той ми каза че нормално можело и 1 мес след Ковид човек да вдига температура била остатъчна. Дали се е случвало това и някой  от вас да сподели че много се притесних вече. След прекаран Ковид да продължава да вдига температура?
Не съм чувала за остатъчна температура. Такава температура е възможно да се появи от всяко едно възпаление в организма. Преди години поддържах такава като го установих случйно, без някакви оплаквания. Ходих на различни изследвания. Всичко беше в норма. Според мен не е притеснително, стига да не се повишава.

Общи условия

Активация на акаунт