Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 367
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 215
И аз пих "профилактично" АБ, след консулт с личния, разбира се. Но като се знам каква съм "кекла", вкарвам АБ от първи симптоми, че инак работата става дебела. И сега от втория ден на симптомите и макар да нямах кашлица и гърлобол, а секрета да беше чист и не жилав, предпочетох да се застраховам. Пп И мен от АБ не ме е страх. Пия един конкретен, който е доказал във времето, че ми помага.
Пп Обонянието и вкуса взеха да се завръщат. Вчера мъжа ми си усети парфюма и само дето банкет не вдигна. Обади се на де що приятел, колега и роднина има, да се похвали. Joy Wink

# 34 216
Скрит текст:
И аз пих "профилактично" АБ, след консулт с личния, разбира се. Но като се знам каква съм "кекла", вкарвам АБ от първи симптоми, че инак работата става дебела. И сега от втория ден на симптомите и макар да нямах кашлица и гърлобол, а секрета да беше чист и не жилав, предпочетох да се застраховам. Пп И мен от АБ не ме е страх. Пия един конкретен, който е доказал във времето, че ми помага.
Пп Обонянието и вкуса взеха да се завръщат. Вчера мъжа ми си усети парфюма и само дето банкет не вдигна. Обади се на де що приятел, колега и роднина има, да се похвали. Joy Wink
Колко време липсваха обоняние и вкус?
Разбирам мъжа ти напълно и искрено се радвам за въстановяването му /ви.

# 34 217
Благодаря, Мама Нана. Hug
Ами ние изгубихме напълно обоняние и вкус някъде около 21-22.10., към днешна дата - 29.10. вече усещаме аромати и вкус. Не са се върнали изцяло възприятията, но определено се възвръщат. Днес усетих омекотителя в прането, вкуса на храната, аромата на препечения хляб. И вече го няма онова гадно усещане сякаш главата ти е запушена, заради това, че не усещаш аромат и вкус. Наистина е много гадно.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 14:18 от Джаста Праста

# 34 218
Джаста, чудесно, браво!
Надявам се и аз скоро, че не си е работа. Готвих пълнени чушки. На случаен принцип сложих подправка - исках чубрица, може и джоджен да съм сложила, не знам. Нямаше кого да попитам, а са ми в еднакви бурканчета стрити. Питах после детето как са на вкус чушките, че аз почти нищо не усещам. Усещам киселото в лимона, но никакви аромати, абсолютно нищо. От това ли си усещам главата задънена? Много странно. Ама това да са ни кахърите, а не увредени дробове и бог знае още какво може.

# 34 219
  • Варна
Днес ми е седми ден със симптоми, от понеделник пия Азакс, но въпреки всичко, веднъж дневно (обикновено към 15 ч.) вдигам до Т 37.7. Чудя се нормално ли е? Сатурация 98, кашлям много по-малко и определено се чувствам по-добре.

# 34 220
Здравейте, моля за помощ. С ковид  съм и имам много остра болка зад лявото ухо, даже почти към средата на главата, но на нивото но ухото, не знам как да го опиша, но е концентрирано в една точка. Първият ден беше остра и се появяваше веднъж в минута примерно, вторият ден като че ли обхвана и лимфния възел и стана постоянна, наподобявяше схващане след спане на криво и си мислих че е това. Пих течен аналгин вчера и забравих за случая до вечерта. И сега цяла нощ се будя всеки час с ужасни болки пак. Не знам от вируса ли е това, вие имали ли ли сте такъв случай? Приемахте ли аналгин и по колко? Може ли да се пие на гладно?
Здравей! Аз съм карантирана с приятеля ми, който е с доказан Ковид (+всичките симптоми). На 4ти и 5ти ден имах странна пулсираща болка отзад в главата(на едно специфично място). После така силно ме болеше, че само като си пипнех кожата на главата и ме болеше адски. После другите 2 дни болката спря и започнаха да ме болят ушите(отзад, както при теб). Болката беше такава, все едно някой ми е сграбчил ушите и се опитва да ги откъсне. Болката в ушите спря за 2 дни(точно колкото и в главата). Аз също попитах тук за тези странни симптоми дали са възможни симптоми на Ковид.
Здравейте, аз съм с Ковид и това което описвате  при мен беше първи симптом. Вече 1 седмица и болката в главата все още се появява. Започнаха постепенно и болки в очите.

# 34 221
.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 16:25 от gertruda12

# 34 222
  • София
Аз днес съм на 15 ти ден от първите симптоми и 9 ти ден на АБ.
Вчера за първи път се почувствах по добре,но днес отново-силно главоболие и отпадналост..
Обоняние все още нямам.

# 34 223
MK9393,и при Вас ли е било същото? Стрелкаща болка в една концентрирана част? При мен продължи точно 2 дни. Като първия ден се засилваше до такава степен, че имах чувството, че ще ми стане нещо в мозъка. Предполагам вече не е със същата сила, както е било в началото? Ако и при мен е било Ковид, то явно на някои се спуска към ушите, а при други отива към очите. Изключително неприятно чувство е... Вие пиете ли нещо за болката? Аз поне едно време мислех да взема Нурофен, но по принцип не обичам да пия хапчета и оставих да мине от само себе си.

# 34 224
  • Варна
Аз усещах кошмарна стрелкаща болка в слепоочията, по-силна в лявото, все едно ми забиват шиш през главата. 2-3 дни продължи, после отслабна и спря. Също един ден ми течеше и ми лютеше лявото око, нон стоп сълзи и лютене, все едно режа лук.

# 34 225
MK9393,и при Вас ли е било същото? Стрелкаща болка в една концентрирана част? При мен продължи точно 2 дни. Като първия ден се засилваше до такава степен, че имах чувството, че ще ми стане нещо в мозъка. Предполагам вече не е със същата сила, както е било в началото? Ако и при мен е било Ковид, то явно на някои се спуска към ушите, а при други отива към очите. Изключително неприятно чувство е... Вие пиете ли нещо за болката? Аз поне едно време мислех да взема Нурофен, но по принцип не обичам да пия хапчета и оставих да мине от само себе си.
Аз усетих подобна болка 2 дни преди другите симптоми на ковид. Беше само за една вечер.

# 34 226
Джаста, чудесно, браво!
Надявам се и аз скоро, че не си е работа....
........ Усещам киселото в лимона, но никакви аромати, абсолютно нищо. От това ли си усещам главата задънена? Много странно.
Полина, пожелавам от сърце скоро да отминава тая гад. И да, от това, че засяга възприятията е чувството, че главата е задръстена. Поне аз така го усещам, откак започнаха да се възвръщат вкуса и обонянието, това чувство изчезна. И споко, всичко постепенно ще си дойде на място, с времето надявам се възприятията да се възвърнат напълно. Стискам палци. Flowers Four Leaf Clover
Пп Пожелавам на всички болни бързо и качествено възстановяване. Hug

# 34 227
  • sofia
Хорааа, ще се побъркам. Вчера си направих кръвни изследвания в местната поликлиника. Всичко ми беше наред, с изключение на д-димера, който при граница 232 ми беше 1222. Аз се шашнах, обадих се на ЛЛ и тя ми изписа Клопидогрел. Обаче нещо все ме ядеше за резултата и днес си направих изследвания на д-димер в Цибалаб и Кандиларов. В Цибалаб ми излезе 0, 25 при стойност до 0,5 граница, а в Кандиларов 0,53 при граница 0,5. Разбирам, че с различни методи са правени, но аз гледам референтните стойности и моя резултат. Е, такава ограмна разлика - възмутена съм. Обадих се на ЛЛ и тя каза да не пия Клопидогрела. Всъщност пила съм го само 1 път и тя каза, че това не може да е причина да влезе в норма. Направо нямам думи, как се допускат такива грешки?

# 34 228
Здравейте, имам дете на 12г. от 2 дни с положителен тест за вируса. Сблъсквали ли сте се вече с това и как се лекувахте? На нас ни изписаха АБ Сефпотек, Ердомед, Витамини, Антистенокардин, Рупафин и Изопринозин.  Един ден беше с температура, в момента  е с кашлица, силно главоболие и отпадналост. Ще се радвам да споделите мнения.

# 34 229
За първи път чувам Антистенокардин да се изписва на дете.
Нашата детска лекарска при Ковид изписа на детето 15 г ( тогава март 2021) - Авирон и сироп Мукоплант.  Аз давах и витамини .
Това е. Мина и замина.

Общи условия

Активация на акаунт