Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 167
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 34 290
  • тук и там
Наясно съм  със страничните ефекти. Имам пълно доверие на педиатърката на децата. На моят ЛЛ нямам никакво, но тя  специално се е доказала през годините с  правилни диагнози и адекватно лечение на децата ми. Добър лекар е.

# 34 291
  • Русе
ДАЯ77, не съм прекарала Ковид и не говоря от първо лице, но понеже виждам , че си посещавала психолог, имаш опит , виж клиповете на Елена Шаханска в ютуб. Ако не ти помогнат,  поне няма да ти навредят. Стискам палци всички бързо да се оправят@

# 34 292
При чиста снимка и добро общо състояние, апетит и т н. аз лично антибиотик не бих пила. Камо ли предписан, щото "не знам какво ти има". Ето, споделят хората за продължителна субфебрилна температура. Бих се консултирала с друг лекар, дори онлайн, преди да изпия поредния антибиотик, предписан незнайно защо

Преди години, след един сезонен грип вдигах 4-5 месеца вечер 37.1-37.4, без никакви други симптоми - личният ми лекар тогава просто сви рамене и каза, че се случвало. Но сезонните грипове досега са с много по-малко потенциални усложнения от ковид. Лекарите се презастраховат, защото ако са изпуснали някаква бактериална инфекция и човекът се влоши, сега болниците са претоварени и има шанс да не получи адекватно лечение. Не е толкова безмислено да се пие антибиотик за всеки случай, при положение, че потенциалните страничните ефекти на антибиотика са по-малко опасни от потенциалното влошаване на състоянието и нужда от болнично лечение.
Много неприятно, че сами се докарахме до тази ситуация, като народ, и съвсем съзнателно.

# 34 293
ДАЯ77, препоръчвам ти водорасли АФА и Зелена енергия. Моя близка ги пие от години, когато я "събори" депресията.

# 34 294
  • Сф
Колко дни продължи главоболието? Чувала съм за 4-5 дни.
При сина ми 5-6 дни, при мен десетина.
Дете на 13. Първите 2 дни много силно главоболие и само на Нурофен. И температура до 39. Беше събота и неделя. В понеделник вечер почнахме Аб Клацид за 5 дни и пробиотик . Постепенно се махна главоболието, 3, 4 ден започна кашлица. Нищо не е пила за гърло, защото не я боли точно, друго било,като заседнала храчка . По някое бонбонче само. На 4 ти ден , лл включи и Авирон по схема. Температурата постепенно спадна, на 5 ти ден нямаше. Чудех се как ще изчезне кашлицата без сироп и нищо, изчезна така както се появи. А беше ужасна. На 5,6 ден изчезна обоняние и вкус , та около 5 дни още. Иначе никакви други оплаквания . Давах вит Д на своя глава. Общо взето така протече, и гъгнене. 14 ден от теста и 16ти от първи симптоми. Успех и леко преминаване!

# 34 295
Запушен нос и много секрет и на мен това ми остана от ковида. Някаква идея за нещо отхраващо и за носа?

Синулан форте, билкови таблетки. Пият се само 2 таблетки на ден наведнъж.
За носа има и спрей на същата фирма, Синулан експрес. Но е към 16 лв. Пише на кутийката, че гони вируси.
От таблетките има и Синулан Дуо. В тях има още една билка, за бронхит и кашлица, ако е отишло надолу.
А таблетките Синулан Форте (без Дуо) е само за ринит, хрема, синузит.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 12:08 от kristinia

# 34 296
Здравейте, имам дете на 12г. от 2 дни с положителен тест за вируса. Сблъсквали ли сте се вече с това и как се лекувахте? На нас ни изписаха АБ Сефпотек, Ердомед, Витамини, Антистенокардин, Рупафин и Изопринозин.  Един ден беше с температура, в момента  е с кашлица, силно главоболие и отпадналост. Ще се радвам да споделите мнения.
Здравейте! Моят син (14 г.) е с положителен ПСР тест от 18.10. Същият ден, след преглед от пулмолог, започна да пие Зинат, Бронлес, Антистенокардин, Авирон и витамини. Утре му е последен ден от карантината и все още пие Авирон, витамини и Антистенокардин. В понеделник сме на преглед.

# 34 297
Авирон не се ли пие по схема 5 дни?Thinking

# 34 298
beba2, щом не чувства отпадналост, поне това е добре. Аз бях буквално като парцал. Личната обаче ми казваше, че е нормално и преди години, когато е карала тежък грип(без пневмония) дълго време след това е поддържала такава температура. Някой път даже и до ден днешен като я премеря ми отчита 37.2, друг път 36 и нещо. А бая вода изтече от тогава(юли месец я карах).

# 34 299
  • Варна
Преди години, след един сезонен грип вдигах 4-5 месеца вечер 37.1-37.4, без никакви други симптоми - личният ми лекар тогава просто сви рамене и каза, че се случвало. Но сезонните грипове досега са с много по-малко потенциални усложнения от ковид. Лекарите се презастраховат, защото ако са изпуснали някаква бактериална инфекция и човекът се влоши, сега болниците са претоварени и има шанс да не получи адекватно лечение. Не е толкова безмислено да се пие антибиотик за всеки случай, при положение, че потенциалните страничните ефекти на антибиотика са по-малко опасни от потенциалното влошаване на състоянието и нужда от болнично лечение.
Много неприятно, че сами се докарахме до тази ситуация, като народ, и съвсем съзнателно.
Не съм съгласна, особено при положение, че този антибиотик е втори поред, а явно и първият е изписан "за всеки случай". Този също, дори няма опит за обяснение защо точно го предписва. Добре, ако този човек е от хората, които поддържат месец-два субфебрилна температура още колко антибиотика ще изпие за презастраховка? Това е абсурдно. Освен всичко останало антибиотиците освен страничните ефекти, описани в листовката, които да преходни, имат и други, дето изобщо не са за пренебрегване и да, могат много да навредят на един възстановяващ се организъм - свалят имунитета, освен потенциалните вредни избиват и полезните бактерии и изобщо могат да докарат един хубав дисбаланс, дето после да се чудиш как да коригираш. За опасността от предизвикване на резистентност дори няма да отварям дума. Та дори презастраховането е нож с две остриета. Хубаво са решили да се консултират с пулмолог, нека и той си каже мнението, все пак е специалист.

# 34 300
  • Пловдив
Скрит текст:
Запушен нос и много секрет и на мен това ми остана от ковида. Някаква идея за нещо отхраващо и за носа?

Синулан форте, билкови таблетки. Пият се само 2 таблетки на ден наведнъж.
За носа има и спрей на същата фирма, Синулан експрес. Но е към 16 лв. Пише на кутийката, че гони вируси.
От таблетките има и Синулан Дуо. В тях има още една билка, за бронхит и кашлица, ако е отишло надолу.
А таблетките Синулан Форте (без Дуо) е само за ринит, хрема, синузит.
Тези продукти са много добри, и аз ги препоръчвам. Пръсках спрея, първоначално е малко шоково, но на 30-та секунда отпушва безотказно.
Мъжът ми пък пиеше преди Синулан дуо (не беше с Ковид) - страхотно действие за кашлицата!

Относно Авирона - и аз мислих, че се пие само по схема, но нашата ЛЛ го изписа на мъжа ми и дъщеря ми в профилактична доза 3 х 1, когато аз дадох положителен резултат.

# 34 301
  • Варна
Някакви хапове синулан съм пила - нулев ефект... Да взема да пробвам спрея, какво ще рече, че е шоково в началото, люти ли?

# 34 302
  • Пловдив
Ами той е с етерични масла от евкалипт, лютива мента, розмарин и мащерка. Не знам дали люти, но влиза в синусите като изтребител Simple Smile

# 34 303
Happy, къде ги засичаш въпросите за изопринозина след ковид..то май само аз ги задавам.
Тази нощ хич не се чувствах добре.Освен психическите атаки дето получавам понякога през ноща имах и други неразположения.Получих нещо като треперене на мускулите,скованост,нещо като треска,студено ми беше.Мерих темп.Беше 36,8.Обаче това нещо не минаваше.Помислих си че и то си е  екстра към психо атаките...Тази сутрин темп.беше 37,3.Сега поспадна.Явно вирусчето отново се вихри...Е рано или късно ще го изгоня....А иначе през деня ме болеше доста гърба,кръста и бъбреци или яйчници...незнам точно кое.Но то и цикъла трябва да ми идва.Сега всички симптоми лепваме на вируса...той е виновен.

# 34 304
И мен ме наболяваха яйчниците, без да чакам цикъл. Явно е симптом. Втрисането без първоначална темп. явно също е екстра. При нас така и започна с втрисане и темп. 36.5, чак на другия ден по обяд вдигнах темп. 37.1-37.5, а мъжа ми надвечер, той се движеше малко след мен със същите симптоми. Като цяло по едно и също време се появиха и отшумяха и при двама ни.
Да кажа за обоняние и вкус - до обед никакви ги няма. Към обед се събуждат. Един ден са по силни, един ден по слаби. Общо взето си правят каквото си искат и когато си искат. Тука има, тука нема е работата. Но определено имаме напредък, де. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт